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Director

Office of Tariff Affairs

   and Trade Agreements

500 E St., S.W.

Washington, DC 20436

RE: Your investigation No. 332-273 regarding U.S. Customs

classification of power supplies for ADP machines

Dear Gene:

     In your letter of February 12, 1990, you inquired as to

Customs classification of power supplies for ADP machines in

light of the decision in Digital Equipment Corp. v. U.S., 889

F.2d 267 (1989) (hereafter "DEC").

     The DEC decision was a classification issue under the Tariff

Schedules of the United States (TSUS).  The Harmonized Tariff

Schedule of the United States (HTSUSA) is significantly

different from TSUS in this area.  Thus, although power supplies

for ADP machines were held to be "parts" in the DEC decision, the

DEC decision is not binding on classifications under the present

HTSUSA.

     Under the HTSUSA, power supplies for ADP machines are

provided for, eo nomine, under subheading 8471.99.30, HTSUSA,

which provides for: "Automatic data processing machines and units

thereof; [o]ther: [o]ther: [p]ower supplies."

     Furthermore, Legal Note 5(B) to chapter 84 states:

     (B) Automatic data processing machines may be in the form of

     systems consisting of a variable number of separately housed

     units.  A unit is to be regarded as being a part of the

     complete system if it meets all the following conditions:

          (a) It is connectable to the central processing unit

          either directly or through one or more other units; and

          (b) It is specifically designed as part of such system

          (it must, in particular, unless it is a power supply

          unit, be able to accept or deliver data in a form (code

          or signals) which can be used by the system).

          Such units entered separately are also to be classified

          in heading 8471.

     It is Customs position that the statement: "[a] unit is to

be regarded as being a part of the complete system" means "a unit

is to be regarded as a unit of the complete system."

Additionally, Legal Note 5(B) denotes that power supplies are

units of ADP machines even though they do not accept or deliver

code or signals to the system, and that power supplies, entered

separately are to be classified in heading 8471 (which provides

for units), not 8473 (which provides for parts of units and

accessories).

     Therefore, classification of power supplies for ADP machines

is appropriate under subheading 8471.99.30, HTSUSA, which

unequivocally provides for ADP power supplies.  Please see

attached rulings HQ 083956 (dated April 12, 1989), NY 834022

(dated December 5, 1988) and NY 832482 (dated October 4, 1988).

     If you have any question concerning this issue, please

contact me or Matthew Riley, Esq. (566-8181).

                              Sincerely,

                              Harvey B. Fox, Director

                              Office of Regulations and Rulings

