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CATEGORY:  Carriers

Mr. Timothy R. McHugh

Hoch & McHugh

160 State Street

Boston, Massachusetts 02109

RE:  Scope of the term "merchandise" in 46 U.S.C. 883

Dear Mr. McHugh:

     This is in response to your letter of March 22, 1989, in

which you request a ruling concerning the scope of the term

"merchandise" as used in 46 U.S.C. 883 and 19 C.F.R. 4.80.

FACTS:

     According to your letter, it is the understanding of persons

operating barges in the New England area that a barge carrying

construction equipment or materials from one port or place in the

United States to another port or place is not required to be

documented under the laws of the United States when such

equipment or material is owned by the barge owner.

ISSUES:

   a)  Is equipment, construction equipment and/or building

       material owned by the barge owner "merchandise" within

       the meaning of 46 U.S.C. 883 and 19 C.F.R. 4.80?

   b)  If the answer to question a) is "yes," what is the scope

       of the term "harbor" for purposes of determining

       requirement for documentation as used in 19 C.F.R.

       4.80(a)?

LAW AND ANALYSIS

   The coastwise laws generally prohibit the transportation of

merchandise between points in the United States embraced within

the coastwise laws, either directly or via a foreign port, or for

any part of such transportation, in any vessel other than a

vessel built in and documented under the laws of the United

States and owned by persons who are citizens of the United

States, or vessels to which the privilege of engaging in the

coastwise trade is extended. 46 U.S.C. App. 883 and 19 C.F.R.

4.80.

   The term "merchandise," as used in 46 U.S.C. 883, is not

defined for purposes of that provision.  We have used the

definition of "merchandise" found in section 401(c), Tariff Act

of 1930, as amended (19 U.S.C. 1401(c)) in our application of

section 883.  "Merchandise" is defined in section 1401(c) as

meaning "goods, wares, and chattels of every description, and

[including] merchandise the importation of which is

prohibited...." More specifically, in Headquarters Decision

105061, dated May 7, 1987, we held that construction equipment

and materials constituted merchandise and could not be

transported in a foreign-built, foreign-flag barge under section

883. Finally, we have held that it is immaterial that cargo

transported may be owned by the vessel owner for purposes of

section 883. Headquarters Decision 109649, 08-1-88.

   As to your request that we consider requirements for

establishing title to vessels which are to be documented under

the laws of the United States, please be aware that pursuant to

46 U.S.C. 12110(b), "A barge otherwise qualified to be employed

in the coastwise trade may be employed, without being documented,

in that trade on rivers, harbors, lakes (except the Great

Lakes), canals, and inland waters."

   In response to your second inquiry, the term "harbor" is not

specifically defined by statute or regulation for the purposes of

46 U.S.C. App. 883 and 19 C.F.R. 4.80. A harbor in its usual

and ordinary sense means an indentation in the coast of a lake,

sea, or ocean, extending into the country in such manner as to

form an inlet or bay and sufficiently narrow between the

headlands as to afford protection to vessels against the wind

and storm upon the waters. People v. Kirsch, 35 N.W. 157 (1887

Mich.). Accord,: United States v. California, 100 S.Ct. 1994,

447 U.S. 1, 64 L.Ed. 2d. 681, rehearing denied in 101 S.Ct. 600,

449 U.S. 1028, 66 L.Ed. 491, in which "harbor" under the

Convention on the Territorial Sea and the Contiguous Zone was

held to be a body of water providing for safe anchorage and

shelter for vessels; International Maritime Dictionary

(DeKerchore, Second Edition).

   Perhaps the most succinct and thorough scope of the term

harbor is "[A] port or haven for ships, a sheltered recess in the

coast line of a sea, gulf, bay, or lake, most frequently at the

mouth of a river." Gordon v. Blackton, 186 A. 690 (1935 N.J.).

HOLDING:

   Equipment, construction equipment and/or building materials

owned by the owner of a barge constitute merchandise the

transportation of which is prohibited by 46 U.S.C. App. 883 and

19 C.F.R. 4.80, unless the same is transported in a vessel built

in and documented under the laws of the United States and owned

by persons who are citizens of the United States, or in a vessel

to which the privilege of engaging in the coastwise trade has

been extended. Barges which are not documented but are otherwise

coastwise qualified, may transport merchandise on rivers,

harbors, lakes (except the Great Lakes), canals, and inland

waters. The scope of the term "harbor" is defined above.

                                Sincerely,

                                B. James Fritz

                                Chief

                                Carrier Rulings Branch

