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                         June 7, 1990

VES-3-24-CO:R:P:C 110727 LLB

CATEGORY:  Carriers

Mr. Bruce A. King

Bogle and Gates

Two Union Square

601 Union Street

Seattle, Washington  98101-2322

RE:  Use of vessels with restrictive "Coastwise-Bowaters

     Only" endorsement to assist in a construction project

     abroad

Dear Mr. King:

     Reference is made to your letter of January 15, 1990, in

which you request a ruling on whether any regulatory or statutory

provision exists which is enforced by Customs, which would in any

way impinge upon the use of vessels with a bowaters endorsement

in a foreign-based construction project.

FACTS:

     A marine construction company which has been issued a

certificate under section 883-1 of title 46, United States Code

Appendix (46 U.S.C. App. 883-1), proposes to utilize certain of

its barges (including crane, pile driving, and flat barge

configurations) to assist in a construction project in a foreign

country.  The crane barges and pile driving barges have their

apparatus permanently attached.  The flat barges will be used as

either stationary work platforms or staging barges for various of

the construction activities.  Certain of the barges will have

mobile equipment placed aboard in the United States, which

equipment will remain aboard the barges during the entire

overseas project, and which will be unloaded at the same location

in the United States at which it was originally laden.  It is

stated that none of the vessels will be used to transport any

passengers or any cargo, whether owned by the section 883-1

citizen or otherwise.

     The incoming letter includes a request for a ruling that

several marine activities are not considered to be included in

the rubric of the coastwise laws.  These include dredging, and

vessels used as crane hoists, pile drivers, stationary storage

facilities, and staging platforms.  These matters appear to be

hypothetical in nature and not related to the contemplated

operation which is to be accomplished at an unspecified foreign

location.  Section 177.7(a), Customs Regulations (19 CFR

177.7(a), provides, in pertinent part:

          ...no ruling letter will be issued with

          regard to transactions or questions which

          are essentially hypothetical in nature...

Accordingly, we cannot respond to this general request.  The

ruling request also asks that Customs grant confidential

treatment to the ruling request and to any ruling issued in

response.  The Customs Regulations are specific on this point,

providing in section 177.2(b)(7) (19 CFR 177.2 (b)(7)), that:

          Information which is claimed to constitute

          trade secrets or privileged or confidential

          commercial or financial information regarding

          the business transactions of private parties

          the disclosure of which would cause

          substantial harm to the competitive position

          of the person making the request (or of

          another interested party), must be identified

          clearly and the reasons such information

          should not be disclosed, including, where

          applicable, the reasons the disclosure of the

          information would prejudice the competitive

          position of the person making the request (or

          of another interested party) must be set

          forth.

In the absence of such justification, submitted in writing, we

could not comply with the request for confidentiality.  In this

case the record was supplemented by a letter of May 1, 1990,

which properly set forth the necessary elements for a grant of

confidentiality.

ISSUE:

     Whether any statutes or regulations administered by the

Customs Service will impinge upon the operation by a corporation

certified pursuant to 46 U.S.C. App. 883-1, involving that

company's barges in a foreign-based construction project.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended (41 Stat.

999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act), provides,

in pertinent part, that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of

          forfeiture of the merchandise (or a monetary

          amount up to the value thereof as determined

          by the Secretary of the Treasury, or the

          actual cost of the transportation, whichever

          is greater, to be recovered from any

          consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise

          to be transported), between points in the

          United States ... embraced within the

          coastwise laws, either directly or via a

          foreign port, or for any part of the

          transportation, in any other vessel than a

          vessel built in and documented under the laws

          of the United States and owned by persons who

          are citizens of the United States ....

     We have long held that "points embraced within the coastwise

laws" includes points within a harbor.  Further, there is no rule

applied by Customs which would permit any minimal degree of

movement so as to create the fiction of non-transportation.  In

relating the statute and its interpretation to the circumstances

here under consideration, in order to avoid a violation of the

statute it will be necessary to unlade the portable construction

equipment at the same location in the United States at which it

was originally laden prior to departure from this country.

     The Act of September 2, 1958 (72 Stat. 1736, often called

the Bowaters Act), titled "An Act to amend section 27 of the

Merchant Marine Act of 1920," added a new section 27A immediately

following section 27.  This Act provides, in pertinent part,

that:

          Notwithstanding any other provision of law, a

          corporation incorporated under the laws of the

          United States ... shall be deemed to be a citizen

          of the United States for the purposes of and

          within the meaning of that term as used in

          sections 316, 808, 835 and 883 of this title, and

          the laws relating to the documentation of vessels,

          if it is established by a certificate filed with

          the Secretary of the Treasury [now the Coast

          Guard] ... that [certain conditions relating to

          the corporation are satisfied] but no vessel owned

          by any such corporation shall engage in the

          fisheries or in the transportation of

          merchandise or passengers for hire between

          points in the United States ... embraced

          within the coastwise laws, except as a

          service for a parent or subsidiary

          corporation and except when such vessel is

          under demise or bareboat charter at

          prevailing rates for use otherwise than in

          the domestic noncontiguous trades from any

          such corporation to a common or contract

          carrier subject to chapter 12 of Title 49,

          which otherwise qualifies as a citizen under

          section 802 of this title, and which is not

          connected, directly or indirectly, by way of

          ownership or control of such corporation.

                        *       *       *

          Vessels built in the United States and owned by a

          corporation meeting the conditions hereof which

          are non-self-propelled or which, if self-

          propelled, are of less than five hundred gross

          tons shall be entitled to documentation under the

          laws of the United States, and except as

          restricted by this section, shall be entitled to

          all the other benefits and privileges and shall be

          subject to the same requirements, penalties, and

          forfeitures as may be applicable in the case of

          vessels built in the United States and otherwise

          documented or exempt from documentation under the

          laws of the United States.

                        *       *       *

          ... If any vessel shall transport merchandise for

          hire in violation of this section, such

          merchandise shall be forfeited to the United

          States ....

As can be noted, there is nothing within the wording of section

883-1 which would prevent the use of vessels operated by an

entity issued a certificate under that section, in a foreign-

based project.

     Section 101.1(k), Customs Regulations (19 CFR 101.1(k)),

provides, in pertinent part:

          'Exportation' means a severance of goods from

          the mass of things belonging to this country

          with the intention of uniting them to the

          mass of things belonging to some foreign

          country.

     We understand that the portable construction equipment will

be laden in the United States, used abroad without being taken

from the carrying barges, and returned to this country to be

unladen.  We are unable to state whether this proposed use

provides an indication that the equipment will be severed from

the goods of this country with the intent that it join those of

another, because we do not know the particulars of the intended

use or the duration of time that the equipment will be used

abroad.  This is relevant to the matters at hand because if the

equipment were considered to be exported during the period of its

foreign use, it would be subject to consumption entry and payment

of any applicable duties under the Harmonized Tariff Schedule of

the United States upon it return to this country.

     Section 4.64, Customs Regulations (19 CFR 4.64) provides, in

its entirety:

          No clearance shall be granted to any

          documented vessel bound to a foreign port or

          place unless it has a Certificate of

          Documentation with a registry or, if

          departing for Canada, a Great Lakes license

          endorsement.

     This language was added to the Customs Regulations by

Treasury Decision 83-214 (T.D. 83-214), the purpose of which was

to conform the Customs Regulations to changes in the law effected

by the Vessel Documentation Act of 1980.  Treasury Decision 83-

214 amended section 4.64, Customs Regulations, so that clearance

is denied to a documented vessel bound to a foreign port or place

unless it is documented with a registry or, if departing for

Canada via the Great Lakes, a Great Lakes license endorsement,

instead of under registry or a frontier enrollment and license

as previously provided.

     Although this change was consistent with the documentation

scheme created by the Vessel Documentation Act of 1980, it failed

to recognize the revocation of section 4337 of the revised

statutes (46 U.S.C. 278).  As a result of the revocation of

section 4337, there is no authority for denying clearance to a

vessel which is engaged or will engage in the coastwise trade and

which is documented with a Certificate of Documentation with a

coastwise endorsement only, when that vessel is bound to a

foreign port or place, as would be true of the vessels under

consideration.

     Although vessels with coastwise or limited coastwise

endorsements on their certificates of documentation may not be

denied clearance for foreign voyages, their actual employment in

such trade is thrown into jeopardy by virtue of section 12110 of

title 46, United States Code (46 U.S.C. 12110), subsection (c) of

which provides:

          When a vessel is employed in a trade not

          covered by the certificate of documentation

          issued for that vessel ... the vessel and its

          equipment are liable to seizure by and

          forfeiture to the United States Government.

     Even though there is no impediment to foreign clearance

imposed by section 4.64 of the Customs Regulations, actual

operation of the vessels in service for which a registry

endorsement is utilized could result in their seizure and

forfeiture.  Problems posed by 46 U.S.C. 12110 may be avoided,

however, by obtaining a dual endorsement on each vessel's

certificate of documentation, one being the present limited

coastwise endorsement, and the other being a registry

endorsement.

     In summarizing the foregoing provisions of statute and

regulation, we find that under the coastwise merchandise statute

(section 883), the portable cranes and other equipment loaded

aboard the barges in the United States must, if a violation of

law is to be avoided, be unladen at precisely the same spot where

placed aboard.  Given the regulatory definition of the word

"exportation" as discussed above, mobile equipment would not be

considered exported during the period it is abroad and thus there

would not be any duty consequences upon its eventual return to

the United States.  Finally, even though vessels operated by a

section 883-1 certified corporation are not restricted by the

terms of the statute from overseas use and may be cleared for

foreign voyages by Customs while carrying a restrictive coastwise

endorsement, their use abroad while documented solely for that

trade may subject the vessels to seizure and forfeiture.

Forfeiture liability may be avoided by the simple expedient of

obtaining a dual endorsement for registry trade on vessel

documentation prior to departure from the United States

HOLDING:

     The barges in question may lade and unlade construction

equipment at the same point in the U.S., with an intervening use

in foreign territorial waters.  Depending upon the particulars

and duration of its foreign use, the equipment may be subject to

import duties upon its return to this country.  The operator,

utilizing a certificate of compliance under 46 U.S.C. 883-1, may

use the vessels abroad, but unless registry endorsements are

obtained for all certificates of documentation, the vessels are

subject to seizure and forfeiture.

                                Sincerely,

                                B. James Fritz

                                Chief

                                Carrier Rulings Branch

