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CATEGORY:  Carriers

Mr. Scott C. Hege

Marketing Manager

Interbeton, Inc.

The Atrium Building, Suite 203

263 Mclaw's Circle

Williamsburg, VA 23185

RE:  Use of a Dutch-registered stationary platform used for

     construction operations.

Dear Mr. Hege:

          This letter is in response to your request, dated March

30, 1990, for a ruling on the application of the coastwise laws

to the use of a non-coastwise-qualified stationary platform for

construction operations.

FACTS:

          Interbeton, Inc., is a United States subsidiary of a

Dutch construction company, Hollandsche Beton Group of the

Netherlands (HBG).  Interbeton wishes to import marine equipment

for use on a construction project located approximately eight to

nine miles off the coast of Massachusetts.  Specifically,

Interbeton will import its Jack-Up Barge IB 908 ("IB 908").  The

IB 908 is equipped with pile driving, drilling, and lifting

equipment and will be used as a stationary platform for drilling

for and installation of effluent outfall risers.  The IB 908 was

manufactured in the Netherlands, is registered under the Dutch

flag, and is owned by Holland Equipment Company of the

Netherlands (HEC), which in turn is owned by HBG.  You state that

the IB 908 will not be used for transportation of merchandise.

You further state that only coastwise-qualified tug boats will be

used to set the IB 908 in place and that coastwise-qualified

vessels will be used to transport merchandise to the platform.

ISSUE:

          Whether the coastwise laws prohibit the use of a non-

coastwise-qualified stationary platform for construction

operations in territorial waters or in waters beyond the three

mile territorial limits.

LAW AND ANALYSIS:

          The coastwise laws of the United States prohibit the

transportation of merchandise between points in the United States

embraced within the coastwise laws in any vessel other than a

vessel built and documented under the laws of the United States

and owned by persons who are citizens of the United States. (46

U.S.C. App. 883 (1982), referred to as "the Jones Act").

Generally, the coastwise laws include points within the

territorial waters of the United States, which consist of the

territorial sea, defined as the belt, three nautical miles wide,

adjacent to coast of the United States and seaward of the

territorial sea baseline.

          The Customs Service has consistently held that a non-

coastwise-qualified vessel used as a moored facility within

territorial waters does not engage in the coastwise trade and

consequently does not violate the coastwise laws, or any other

law administered by the Customs Service, provided that the vessel

remains stationary.  E.g., C.S.D. 89-107, 23 Cust. B. & Dec., No.

44, 8, 9 (1989).  Thus, the use within territorial waters of a

foreign owned and registered stationary jackup barge for

construction operations, as described in your letter, does not

violate the coastwise laws.

          Pursuant to Section 4(a) of the Outer Continental Shelf

Lands Act of 1953 (OCSLA), as amended, 43 U.S.C. 1333(a) (1982),

the Customs Service has ruled that the coastwise laws are

extended to mobile oil drilling rigs during the period they are

secured to or submerged onto the seabed of the Untied States

outer continental shelf. T.D. 54281(1), 92 Treas. Dec. 8 (1957);

see also, C.S.D. 89-115, 23 Cust. B. & Dec., No. 45, 7, 13-14

(1989).  The Customs Service has applied this principle to

drilling platforms, artificial islands, and similar structures,

as well as devices attached to the seabed of the outer

continental shelf for the purpose of resource exploration

operations, including warehouse vessels anchored over the outer

continental shelf when used to supply drilling rigs on the outer

continental shelf.  Id.  However, the OCSLA does not extend

jurisdiction to activities wholly unrelated to the exploration,

development, or production of natural resources on the seabed of

the outer continental shelf.  106 Mile Transport Associates v.

Koch, 656 F. Supp. 1474, 1482 (S.D.N.Y. 1987).  Therefore, if

your proposed construction activities will take place beyond

territorial waters, then they would not fall within the

jurisdictional ambit of the OCSLA.  The use of a stationary

platform for construction activities on the outer continental

shelf consequently would not be subject to the coastwise laws.

          We note that although the vessel under consideration

will not be engaging in the coastwise trade while in operation as

a stationary construction facility either within or beyond the

territorial waters, the vessel itself will become a coastwise

point if within territorial waters.  C.S.D. 89-107.  Therefore,

any vessel moving merchandise or passengers between the

stationary platform and another coastwise point must be

documented for the coastwise trade.  46 U.S.C. App. 289 & 883

(1982).  Furthermore, United States law requires that a

coastwise-qualified vessel tow the vessel under consideration

between coastwise points.  46 U.S.C.A. App. 316(a) (West Supp.

1990).

HOLDING:

          The coastwise laws do not prohibit the use of a non-

coastwise-qualified stationary platform used for construction

operations within or beyond the territorial waters of the United

States.  If within territorial waters, the vessel itself becomes

a coastwise point.  Only coastwise-qualified vessels may

transport merchandise and passengers between the platform and

another coastwise point.  Likewise, coastwise-qualified vessels

must be used to tow the vessel between coastwise points.

          The coastwise laws do not apply to the use of a non-

coastwise-qualified stationary platform used for construction

activities beyond the territorial waters of the United States.

                              Sincerely,

                              B. James Fritz

                              Chief

                              Carrier Rulings Branch

