                            HQ 111268

                        November 20, 1990

VES-13-18  CO:R:P:C  111268  JBW

CATEGORY:  Carriers

Chief, Technical Branch

Commercial Operations

Pacific Region

1 World Trade Center

Long Beach, CA 90831

RE:  Vessel Repair; Modification; Improvement; ARCO PRUDHOE BAY;

     Petition for Review; Vessel Repair Entry No. C31-0005014-6;

     19 U.S.C. 1466; 19 C.F.R. 4.14.

Dear Sir:

     This letter is in response to your memorandum of August 13,

1990, which forwards for our review and ruling the above

referenced petition for review from the assessment of vessel

repair duties.

FACTS:

     The record reflects that the subject vessel, the ARCO

PRUDHOE BAY, arrived in the port of Valdez, Alaska, on August 19,

1989.  Vessel repair entry, number C31-0005014-6, was filed on

the same day as arrival and indicated foreign shipyard work

performed on the vessel while in Korea and Singapore.

     The Customs Service first addressed the dutiablity of the

work in Headquarters Ruling Letter 110862, dated May 14, 1990.

In that ruling, we held to be dutiable the cost of the work

performed to install container sockets, invoice 8430, to remove

the eductor discharge pipe, invoice 8813, and to remove and

replace the inert gas system mast riser, invoice 8902.  The

vessel owner, by its agent, filed its petition for review on

July 21, 1990.  The vessel owner, in its petition, objects to the

assessment of duty against the cost of this work.

ISSUE:

     Whether the work performed in a foreign country on the

subject vessel is dutiable under 19 U.S.C. 1466 (1988).

LAW AND ANALYSIS:

     Title 19, United States Code, section 1466, provides for

payment of duty in the amount of 50 percent ad valorem on the

cost of foreign repairs to vessels documented under the laws of

the United States to engage in foreign or coastwise trade, or

vessels intended to engage in such trade.

     The Customs Service, in its interpretation of 19 U.S.C.

1466 and in accord with the logic established in United States

v. Admiral Oriental Line, 18 C.C.P.A. 137 (1930), distinguishes

between equipment and repairs on the one hand and permanent

additions to the hull and fittings on the other.  The court in

Admiral Oriental cited with approval an opinion of the Attorney

General (27 Op. Atty. Gen. 288) that defined the scope of the

term equipment in examining a statute that permitted drawback on

vessels built in the United States for foreign account, wholly or

in part of duty-paid materials.  The Attorney General found that

items that are not equipment are:

          those appliances which are permanently

          attached to the vessel, and which would

          remain on board were the vessel to be laid up

          for a long period...[and] are material[s]

          used in the construction of the vessel....

Admiral Oriental, 18 C.C.P.A. at 140 (quoting the opinion of the

Attorney General).

     For purposes of section 1466, dutiable equipment has been

defined as:

          portable articles necessary or appropriate

          for the navigation, operation, or maintenance

          of a vessel, but not permanently incorporated

          in or permanently attached to its hull or

          propelling machinery, and not constituting

          consumable supplies.

T.D. 34150, 26 Treas. Dec. 183, 184 (1914)(quoted with approval

in Admiral Oriental).

     Customs has held that for an item to be characterized as a

nondutiable modification, it must encompass the installation of

an item as a new design feature, not as a replacement for, or

restoration of, parts now performing a similar function.

Further, we have held that the removal of an existing,

operational system for the purpose of improving the efficient

performance of the vessel is not dutiable provided that the work

was not performed in conjunction with dutiable repairs.

Headquarters Ruling Letter 109971, dated June 12, 1989.  The

decision in each case as to whether an installation constitutes a

nondutiable addition to the hull and fittings of the vessel

depends to a great extent on the detail and accuracy of the

drawings and invoice descriptions of the actual work performed.

Even if an article is considered to be part of the hull and

fittings of a vessel, the repair of that article, or the

replacement of a worn part of the hull and fittings, is subject

to vessel repair duties.

      In ruling on the application for relief, we determined that

the installation of the container sockets was made as a repair

to these items.  Our reason for reaching this conclusion was a

statement in the invoice:  "upon completion of repair all damaged

coating per Item #007."  The underlined word of suggested that

the installation was made as part of a repair.  In its petition,

the vessel owner submits its work order in which it demonstrates

that the word of should not have been included in the invoice.

In other words, the work invoice called for the installation of

new container sockets, and the areas damaged as part of this

alteration were to be coated or painted.  We have held that

painting new sections and other additions of the vessel is an

integral part of the cost of the alterations and is not subject

to the duty imposed by the vessel repair statute.  See C.I.E.

1043/60.  The installation of the container sockets is in the

nature of an addition of a new design feature and is consequently

a nondutiable alteration.  The painting of areas damaged as part

of the alteration are also not dutiable.

     The petitioner likewise claims that the removal of the

existing inert gas system mast riser to install an improved mast

riser is nondutiable as a modification.  In ruling on the

application, we stated that the invoice did not demonstrate that

the mast riser was a new design feature or improvement.  As part

of the petition, the vessel owner submits a letter from a naval

architect who explains that the purpose of the replacement was

to install a mist eliminator as a safety improvement.  Extensive

drawings are submitted to demonstrate the extent of the

alteration.  Upon examination of the new evidence submitted, we

conclude that the installation of the inert gas system mast riser

is a nondutiable modification.

     Finally, the petitioner challenges the assessment of duty

against the cost of removing and capping the eductor discharge

pipe.  We ruled that the cost of removing the pipe was dutiable,

for this operation was related to dutiable repairs performed in

the pump room (invoice 8808).  The petitioner counters by stating

that the removal of the eductor discharge pipe was simply the

removal of an obsolete item that is unrelated to the repairs in

the pump room.  While we acknowledge that the removal of the

eductor discharge pipe may be unrelated to the repairs in the

pump room, the petitioner fails to describe the reason for the

removal of the pipe.  That the eductor discharge pipe became

obsolete suggests that another item has assumed its function or

that a related item was changed to render its use obsolete.

Without further explanation, we cannot determine whether the

removal of the eductor discharge pipe was repair related.  We

conclude, therefore, that the cost of removing and capping the

eductor discharge pipe is dutiable.

HOLDING:

     The cost of installing the container sockets and removing

and installing an improved inert gas system mast riser is not

dutiable, for these operations are in the nature of a

modification or alteration to the hull or fittings of the ship.

However, the cost of removing the eductor discharge pipe is

dutiable, for the petitioner has not adequately explained the

reason for the operation.

                              Sincerely,

                              B. James Fritz

                              Chief

                              Carrier Rulings Branch

