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CATEGORY:  Entry/Conditionally Free Merchandise

Regional Commissioner of Customs

New York Region 

6 World Trade Center, Suite 716

New York, New York 10048-0945

ATTN:  Area Director, JFK Airport (NIS 233)

RE:  Internal Advice Request, IA #64/89; Articles Exported for

Exhibition at a Trade Fair; 9801.00.60, HTSUS; Prohibition

Against Commercial Ventures; Intent at Time of Exportation; Your

memorandum, FILE: CLA-2:98:S:N:N1:233-116, November 22, 1989  

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum dated November 7,

1989, requesting internal advice on the classification of

jewelry, precious stones and semi-precious stones, returned to

the United States after exhibition at a trade fair by the Ru-Gem

International Corporation.

FACTS:

     The facts are as follows:  On September 14, 1989, Ru-Gem

International Corporation registered 199 pieces of finished

jewelry and 3158 pieces of loose gemstones, precious and semi-

precious, on a Certificate of Registration (Customs Form 4455). 

Ru-Gem subsequently exported this merchandise for exhibition at

the Hong Kong Watch and Jewelry Fair.  On September 25, 1989, all

of the 3357 pieces exported to Hong Kong were returned to the

United States.

     Ru-Gem contends that the proper classification is subheading

9801.00.60, Chapter 98, Harmonized Tariff Schedule of the United

States, HTS, which provides duty-free treatment since the

merchandise was exported for the purpose of exhibition and since

all the items were returned at the conclusion of the fair. 

Ru-Gem further argues that regardless of the fact that orders

were taken during the fair, this does not prevent it from still

qualifying under subheading 9801.00.60, HTS, because the primary

purpose was the exhibition as evidenced by the return of the

entire inventory to the United States.  

     Your office's position is that the merchandise is precluded

from classification under subheading 9801.00.60, HTS, since the

merchandise was not exported solely or primarily for exhibition,

but for the purpose of soliciting orders which is a commercial

venture.  Your office views the motivating factor that caused 

Ru-Gem's exportation was the sale of the merchandise rather than

exhibition, and that the trade fair was merely a way to show off

the pieces of merchandise. 

ISSUE:

     The question which must be addressed is whether an

exporter's intention of securing future business through the

taking of orders at a trade fair can be equated with the

intention of the exporter, at the time of exportation, to sell

merchandise which violates the prohibition against commercial

ventures under subheading 9801.00.60, HTS.  

LAW AND ANALYSIS:

     Subheading 9801.00.60, HTS, (formerly item 802.30, Tariff

Schedules of the United States, TSUS) provides for the free entry

of articles which are returned after having been exported solely

for temporary use abroad for exhibition or use in connection with

any public exposition, fair, or conference, provided such

articles are returned by or for the account of the person who

exported them (emphasis added). 

     Before we address this issue directly, a discussion of the

history of the provision is necessary.  As you are aware, this

office has issued several rulings interpreting former item

802.30, TSUS.  See Ruling 058569 of December 8, 1978, and Ruling

063176 of July 20, 1979.  Both subheading 9801.00.60 and former

item 802.30 are based on former 19 U.S.C. 194, which contains

very similar language to its successor provisions (802.30 and

9801.00.60) in that there are no words prohibiting a sale.  As

fully discussed in our ruling of December 8, 1978, 058569 DL,

upon the consolidation in 1962 of certain free entry provisions

(namely, items 802.10, 802.20 and 802.30, TSUS) under one

superior heading in Subpart 1A, Schedule 8, TSUS, the word

"solely" was added to the heading immediately preceding the three

aforementioned items.  However, the 1960 Tariff Study stated that

the consolidation was not to effect any significant change. 

Prior to this consolidation, a sale was prohibited only under the

predecessor provision to item 802.10 (formerly paragraph 1815,

Tariff Act of 1930, as amended) and not under the predecessor

provisions to items 802.20 and 802.30.  There is no indication

that Congress intended item 802.30 (or for that matter the

present provision) to be construed more narrowly than its

predecessor provision of 19 U.S.C. 194.  We have held that a sale

of some of the articles exported for the purposes of item 802.30

would not preclude the remaining articles from free entry under

that provision when returned to the United States.  See Ruling

058569 DL.  Our rulings suggest that although this provision was

not intended to accord duty-free treatment to articles which were

exported with the primary intention of conducting sales, we,

however, have not found that the provision prohibits all indicia

of commerciality, such as an incidental sale.  See aforementioned

rulings.

     The answer to the question asked above is no.  The taking of

orders is not the equivalent of an actual sale of goods. 

     It is clear that compliance with the provision of subheading

9801.00.60, HTS, requires that no commercial venture be

contemplated at the time of exportation.  In Ruling 063176, we

have interpreted commercial venture to mean the sale of goods.

Further, the phrase "temporary use" in the superior heading of

subheading 9801.00.60, HTS, by definition, prohibits a sale.  If,

however, a sale does occur, it can only be incidental to the

showing at an exhibition, fair, or conference, so that the

remaining merchandise is not jeopardized for the preferential

treatment accorded under subheading 9801.00.60, HTS.  An

incidental sale would be when an exporter at the exposition or

fair is prevailed upon to sell some of his wares.  

     The controlling factor that the Customs Service should focus

on in determining the applicability of subheading 9801.00.60,

HTS, is the intention of the exporter at the time of exportation. 

If a situation develops that an exporter sells goods at every

exhibition, fair or conference he attends, the exporter would be

hard pressed to prove to Customs that he did not contemplate upon

exportation a commercial venture.  On the other hand, if an

exporter has a regular pattern of attending expositions or fairs

and returning with his entire inventory intact but has one

incident where a few inventory pieces were sold, that sale should

not bar the entire inventory from returning duty-free under

subheading 9801.00.60, HTS, if from the facts and circumstances

it is a fair inference that the intention to sell took place

during the exposition and not previous thereto. 

     The district office states that the primary purpose of a

trade fair is for the immediate sale of merchandise or the taking

of orders for future delivery and, therefore, classification

under subheading 9801.00.60, HTS, would not be permitted.  We

disagree.  A fair is an exhibition designed to acquaint

prospective buyers or the public at large with the range and

quality of currently available or planned products.  See

Webster's Third New International Dictionary of the English

Language, G. & C. Merriam Co., 1971.  In our opinion, a trade

fair's purpose is to generate interest in the products displayed

and in attracting prospective business.  The display of domestic

articles abroad at an exhibition promotes U.S. industry for

future business and/or manufacturing.  We do not view the fact

that some orders were solicited at the fair to negate the primary

intention of the exporter to exhibit his wares.  A secondary

intention of hoping to secure orders from the articles displayed

should not invalidate compliance with the duty-free treatment of

subheading 9801.00.60, HTS.    

     We find persuasive the affidavit of Ru-Gem's representative

(Exhibit 2) that the intention of the company was to show their

goods at the exhibition and not to sell for delivery to customers

any of the exported articles.  The fact that none of the

displayed jewelry was sold and that all of the goods listed on CF

4455 were returned to the United States after having been

exhibited in Hong Kong demonstrates to our satisfaction that the

primary purpose was exhibition even though a secondary objective

was the expectation of taking future orders.  We view the fact

that Ru-Gem accepted orders for future delivery as not nullifying

the primary intention of exhibition.

HOLDING:

     To summarize, we hold, based on the facts in this case, that

the primary intention of Ru-Gem was to exhibit articles at a

trade fair and return them to the United States.  The exporter's

acquisition of future orders does not violate subheading

9801.00.60's general prohibition against sales at the exposition

when the primary intention was for exhibition and the exported

articles are returned to the United States.  The inherent purpose

of a trade fair is the promotion of future U.S. commerce and the

act of taking future orders is not a sale of goods so as to

preclude classification under subheading 9801.00.60, HTS.  A copy

of this decision may be furnished to the inquirer.

                               Sincerely,

                               Harvey B. Fox, Director




