                            HQ 544425

                        February 23, 1990

CLA-2 CO:R:C:V  544425 VLB

CATEGORY: Valuation

Leonard ------

---------, Limited

--- Seventh Avenue

New York, New York  10018

RE:  Request for Prospective Ruling Dated November 27, 1989

Dear Mr. ------:

     This is in response to your letter dated November 27, 1989,

requesting a ruling on a proposed arrangement between one of your

ladies apparel clients (hereinafter referred to as "your client")

and a major retail chain (hereinafter referred to as the "retail

purchaser").

FACTS:

     You state that your client is proposing to engage in a

transaction wherein it will take orders from a retail purchaser

and subsequently channel the orders to a manufacturer in an

unspecified non-quota foreign country (hereinafter referred to as

the "manufacturer"). In order to obtain your client's product

line at special reduced prices, the retail purchaser will fund

the purchase by issuing its own letter of credit for payment

directly to the manufacturer.  In addition, the retail purchaser

will be the importer of record and will pay all charges in

connection with the importation, e.g., manufacturer's invoice

price for the garments, freight, duties, clearance and delivery

charges.

     You have provided the following example of the transaction:

     1.  Manufacturer offers your client a sweater at $10.00

     F.O.B.

     2.  Your client offers the same sweater to the retail

     purchaser at $11.00 F.O.B.

     3.  Provided the retail purchaser issues the letter of

     credit to the manufacturer and lands the sweater

     directly.
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     4.  The retail purchaser will pay duty, not on $10.00

     F.O.B., but on $11.00 F.O.B.

     5.  The manufacturer will hold the $1.00 profit to your

     client's credit [due to currency restrictions].

     6.  Your client does not wish to reveal to the retail

     purchaser the amount of profit.  The retail

     purchaser understands this and is willing to pay

     the additional duty, whatever it is.

     You further state that your client has additional on-going

business with the manufacturer.  Therefore, the extra $1.00 that

the retail purchaser has paid to the manufacturer is held as a

credit that is applied toward your client's subsequent

purchases.  You provide the following example of this proposed

transaction:

     1.  Your client has $1.00 credit with the manufacturer.

     2.  Your client orders a different sweater that has a

     $10.25 F.O.B. value.

     3.  The manufacturer requests that your client issue a

     letter of credit for only $9.25 F.O.B.

     4.  The manufacturer issues a Customs invoice for

     $10.25 F.O.B. and your client pays the duty on

     this value.

     5.  The entire transaction reflecting the $1.00

     discount will be clearly explained on the

     commercial invoice or by a statement accompanying

     it at the time of entry.

     6.  Your client through the letter of credit payment

     remits $9.25 to the manufacturer, offsetting its

     credit.

ISSUE:

     Whether the described transactions are in conformance with

Customs rules and regulations.
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LAW AND ANALYSIS:

     The preferred method of appraising merchandise is

transaction value, defined in section 402(b) of the Tariff Act of

1930, as amended by the Trade Agreements Act of 1979 (TAA); 19

U.S.C. 1401a(b) as the "price actually paid or payable" for the

merchandise when sold for exportation to the United States, plus

certain enumerated additions.

     The "price actually paid or payable" is defined in section

402(b)(4)(A) of the TAA as:

     The total payment (whether direct or indirect . . .")

     made, for imported merchandise by the buyer to, or for

     the benefit of, the seller.

     In this case it appears that transaction value is the proper

appraisement method.  (In making this determination, we are

assuming that all of the parties are unrelated).  There is a sale

for exportation to the U.S. between your client and the retail

purchaser.  It is the price involved in this sale that you state

will be declared as the price actually paid or payable for the

merchandise.  Under the TAA, this is an acceptable value for the

price actually paid or payable.

     In the second transaction, your client pays the manufacturer

by issuing a letter of credit that is less than the total F.O.B

price of the goods.  The remaining amount ($1.00) is offset

against your client's credit with the manufacturer.  As stated

above, the price actually paid or payable for imported

merchandise is the total payment, whether direct or indirect by

the buyer to the seller.

     In this case the total payment that your client is making to

the manufacturer is $10.25 F.O.B.  $9.25 of this amount is a

direct payment through the letter of credit.  The remaining $1.00

is an indirect payment to the manufacturer.  Therefore, the full

amount ($10.25) is the correct amount for the price actually paid

or payable.  The full amount is the amount that you are proposing

to declare to Customs and to explain on the commercial invoice.

Therefore, this is an acceptable calculation of the price

actually paid or payable.

                              - 4 -

     Of course, if a visa is required to obtain entry of the

imported merchandise, then release of the merchandise would

depend upon presentation of all relevant documentation in

accordance with Treasury Decision 86-56.  A copy of T.D. 86-56 is

provided for your convenience.

HOLDING:

     The proposed transactions are acceptable for transaction

value purposes.

                         Sincerely,

                         John Durant, Director

                         Commercial Rulings Division

