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CATEGORY: Marking

Horst F. Biernath

Bimex, Incorporated

3617 Shallowford Road

Atlanta, Georgia 30340-1073

RE: Country of origin marking requirement of a knife blade for a

rotary fabric cutting instrument

Dear Mr. Biernath:

     This is in reply to your letter dated December 16, 1988,

supplemented by your letter of February 8, 1990, requesting a

ruling on whether an imported circular knife blade for a rotary

fabric cutting instrument must be marked with its country of

origin.  We regret the delay in responding.

FACTS:

     You plan to import circular steel knife blades from Taiwan

in the sizes of 45mm Diameter .3mm thick 8mm bore and 28mm

Diameter .3mm thick 5mm bore.  Your customer, Salem, a U.S.

manufacturer, assembles the knife blades in rotary cutting

instruments which are used to cut fabric.  The importation of the

knife blades is planned in bulk, but blister packing of one or

two blades per pack is possible.  The knife blades will be

branded with the assembler's name on one side.  The box will be

marked "Made in Taiwan."  You ask if the branding "Made in

Taiwan" can be left off the knife blades so that the assembler

can advertise its product as "Made in the USA."  You indicate

that the sales price of the complete assembly is $11.95 and the

cost of the knife blade represents approximately 6% of the cost

of the finished product.  A sample of a circular knife blade and

a copy of a brochure explaining the use of the rotary cutting

instrument was submitted.

ISSUE:

     Does the circular knife blade for a rotary cutting

instrument have to be marked with the country of origin?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304), provides that unless excepted, every article of

foreign origin imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

nature of the article (or its container) will permit, in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article.

Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the

ultimate purchaser should be able to know by an inspection of the

marking on the imported goods the country of which the goods is

the product.  The evident purpose is to mark the goods so that at

the time of purchase the ultimate purchaser may, by knowing where

the goods were produced, be able to buy or refuse to buy them, if

such marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co. 27 C.C.P.A. 297 at 302; C.A.D. 104 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and the exceptions of

19 U.S.C. 1304.  Section 134.1(b), Customs Regulations (19 CFR

134.1(b)), defines "country of origin" as the country of

manufacture, production or growth of any article of foreign

origin entering the U.S.  Further work or material added to an

article in another country must effect a substantial

transformation in order to render such other country the "country

of origin" within the meaning of the marking laws and

regulations.  The case of U.S. v. Gibson-Thomsen Co., Inc., 27

C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98) (1940), provides that an article used in

manufacture which results in an article having a name, character

or use differing from that of the constituent article will be

considered substantially transformed.  Accordingly, the

manufacturer or processor who converts or combines constituent

materials into different articles will be considered the ultimate

purchaser of the constituent materials.  If the manufacturer is

the ultimate purchaser, the imported article is excepted from

marking (see section 134.35, Customs Regulations).

     In determining whether there is a substantial

transformation, the fundamental question in this case is whether

the circular knife blade loses its identity when it is assembled

in the rotary fabric cutting instrument.  In HQ 731432 (June 6,

1988), we pointed out six factors to be considered in determining

whether an imported article loses its identity when it is

combined with a domestic article:

     1) whether the article is completely finished;

     2) the extent of the manufacturing process of combining the

article with its counterparts as compared with the manufacturing

of the subject article;

     3) whether the article is permanently attached to its

counterparts;

     4) the overall importance of the article to the finished

product; see Uniroyal, Inc. v. United States, 3 CIT 220, 542

F.Supp. 1026 (1982), aff'd, 702 F.2d 1022 (Fed Cir, 1983) (no

substantial transformation occurred where an imported footwear

upper, the essence of the finished article, was combined with a

domestically produced sole);

     5) whether the article is functionally necessary to the

operation of the finished article, or whether it is an accessory

which retains its independent function; and,

     6) whether the article remains visible after the combining.

     These factors are not exclusive and there may be other

factors relevant to a particular case and no one factor is

determinative. See HQ 728801 (February 26, 1986).

     Applying these factors to this case and to this product, we

find that the circular knife blade is a finished product.  The

process of attaching the blade to the handle of the rotary

cutting instrument does not appear to be an extensive process

when compared to the amount of processing involved in producing

the blade itself.  You have informed a member of my staff in a

telephone conversation that when the blade becomes dull, it can

be easily replaced.  We assume that the purpose of blister

packing one or two blade per pack is for the replacement market

as opposed to the bulk packing for the manufacturer.  The knife

blade is absolutely necessary to the operation of the rotary

cutting instrument, and remains visible after the combining.

      You contend that because the knife blade represents only

about 6 % of the value of the rotary cutting instrument, it

should not have to be marked.  However, the relative value of the

imported item to the finished good is only one factor to be

considered and may be outweighed by other factors.  In HQ 719118

(April 20, 1982), we found that a calendar which was combined

with a plastic holding device would still have to be marked even

though the calendar represented only about 8 % of the value of

the finished product because it was an essential element of the

final product.

     Likewise here, the circular knife blade is a critical

element of the finished product.  We find it also significant

that the blade is easily replaceable and when the blade is sold

as a replacement part it will have to be marked with the country

of origin.  In considering the factors mentioned above, we find

that the knife blade does not lose its separate identity when it

is assembled with the handle of the rotary cutting instrument.

     Section 134.14(a), Customs Regulations (19 CFR 134.14(a)),

requires that when an imported article is of a kind which is

usually combined with another article after importation but

before delivery to an ultimate purchaser and the name indicating

the country of origin of the article appears in a place on the

article so that the name will be visible after such combining,

the marking shall include, in addition to the name of the country

of origin, words or symbols which shall clearly show that the

origin indicated is that of the imported article only and not

that of any other article with which the imported article may be

combined after importation.  Therefore, to indicate to the

ultimate purchaser that only the blade is of foreign origin, the

blade should be marked "Blade Made in Taiwan."

     You have also requested a ruling on the proper tariff

classification number for the knife blade under the Harmonized

Tariff Schedule of the United States.  By copy of this letter, we

have referred this request to our General Classification Branch

so that they can review the matter and issue you a ruling on the

classification of this product.

HOLDING:

     Assembling the circular knife blade with the handle of a

rotary cutting instrument is not a substantial transformation.

Because it does not lose its separate identity, the circular

knife blade must be marked "Blade Made in Taiwan" in accordance

with 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.

                              Sincerely,

                              Marvin M. Amernick

                              Chief, Value, Special Programs

                              and Admissibility Branch

