                                      HQ 732256

                                  January 26, 1990

          MAR 2-05 CO:R:C:V 732256 pmh

          CATEGORY: Marking

          Mr. Lewis Stein

          Johnson & Johnson

          One Johnson & Johnson Plaza

          New Brunswick, N.J. 08933-7002

          RE: Country of origin marking requirements for toys

          Dear Mr. Stein:

               This is in response to your letter of March 23, 1989,

          requesting a ruling on the country of origin marking requirements

          for imported baby toys.  We regret the delay in responding.

          FACTS:

               Johnson & Johnson Baby Products Company (the importer)

          manufactures baby toys at various locations, some in the U.S. and

          some abroad.  The toys are sold through retail stores or through

          a subscription plan.  Each of the imported toys is individually

          marked with the country of origin.  The toys that are sold at the

          retail level are packaged in boxes that are also marked with the

          country of origin.  Those that are sold through a subscription

          plan are packaged in plastic bags.  An adhesive label bearing the

          appropriate country of origin will be affixed to each plastic

          bag.

               You have submitted four sample toys and four sample retail

          boxes for our examination.  Each of the toys is individually

          marked; the words "Made in Hong Kong" are molded into its

          surface.  The lettering of these words ranges from 1/16" to 1/8"

          in size.  Since the marking is molded into the plastic, it is of

          the same color as the plastic background on which it appears.

               Each of the submitted sample retail boxes is also marked

          with the country of origin.  On the bottom of each of the boxes

          is the name of the importer, the name of the toy and text

          regarding the toy.  At the bottom of the text are the name and

          domestic address of the importer, and the words "Made in Hong

          Kong" in blue lettering approximately 1/8" in size.  

                                         -2-

          ISSUE:

               Whether the subject baby toys are marked in compliance with

          the requirements of 19 U.S.C. 1304.

          LAW AND ANALYSIS:

               Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

          1304), requires, in general, that all articles of foreign origin

          imported into the U.S. shall be legibly, conspicuously and

          permanently marked to indicate the country of origin to the

          ultimate purchaser in the U.S.  Part 134, Customs Regulations (19

          CFR Part 134), implements the country of origin marking

          requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.  As provided in

          section 134.41, Customs Regulations (19 CFR 134.41), the country

          of origin marking is considered to be conspicuous if the ultimate

          purchaser in the U.S. is able to find the marking easily and read

          it without strain.

               In this case, the country of origin markings on the

          individual toys are, generally, not conspicuous.  While the

          lettering that is 1/8" is easier to find, all of the markings are

          difficult to read due to the fact that the lettering does not

          contrast with its background.  Furthermore, when the toys are

          placed in individual plastic bags or individual boxes, the

          country of origin markings are more difficult to read or are

          obscured.

               With regard to the toys sold in the retail boxes, it is our

          opinion that each marking is conspicuous and in compliance with

          the country of origin marking requirements.  On each box, the

          words "Made in Hong Kong" are conspicuously placed just beneath

          the name and address of the importer and are easily found.

          Furthermore, the lettering is of sufficient size and contrast to

          be read without strain.

               In addition, section 134.46, Customs Regulations (19 CFR

          134.46), requires that when the name of any city or locality in

          the U.S., other than the name of the country or locality in which
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          the article was manufactured or produced, appears on an imported

          article or its container, there shall appear legibly and

          permanently, in close proximity and in at least a comparable

          size, the name of the country of origin preceded by "Made in,"

          "Product of," or other words of similar meaning.  As noted above,

          the country of origin marking in this case appears directly

          beneath the name and address of the importer, in lettering of

          exactly the same size and boldness and is preceded by the words

          "Made in."  Consequently, it is in full compliance with 19 CFR

          134.46.

               You assert that the articles in this case should be excepted

          from individual country of origin marking because they are

          imported and sold in properly marked containers. Pursuant to 19

          U.S.C. 1304(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs Regulations

          (19 CFR 134.32(d)), an exception from individual marking is

          applicable where the marking of the container of such article

          will reasonably indicate the country of origin of the article.

          This exception is normally applied in cases where the imported

          article(s) is imported in a properly marked container and Customs

          officials at the port of entry are satisfied that the ultimate

          purchaser, i.e., the last person in the U.S. to receive the

          article in the form in which it was imported, will receive it in

          its original unopened marked container.

               With regard to the retail boxes, the ultimate purchaser is

          the consumer who buys the toys at a retail store.  So long as the

          toys are imported and sold in the marked containers as described

          above, and Customs officials at the port of entry are satisfied

          that the marking is legible, permanent and conspicuous, and that

          the retail consumer will receive them in this fashion, we are of

          the opinion that the marking satisfies the statutory

          requirements.

               With regard to those toys sold in plastic bags through a

          subscription plan, we are unable to determine whether the

          proposed adhesive label is sufficient as you have not described

          such label or submitted a sample.  However, to be acceptable,

          Customs officials at the port of entry must be satisfied that the

          marking is sufficiently legible and conspicuous and that the

          label is permanent enough to remain with the article until it

          reaches the ultimate purchaser, unless deliberately removed.

          Section 134.41, Customs Regulations (19 CFR 134.41), provides

          guidance as to suggested methods and manner of marking.
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          HOLDING:

               Baby toys that are imported and sold only in properly marked

          retail boxes as described above, may be excepted from individual

          marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).

                                     Sincerely,

                                     Marvin M. Amernick

                                     Chief, Value, Special Programs

                                     and Admissibility Branch

