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          CATEGORY: Marking

          Mr. Jay K. Gronlund

          The Pathfinder Group, Inc.

          50 East 42nd Street

          New York, N.Y. 10017

          RE: Country of origin marking of imported women's pantyhose

          Dear Mr. Gronlund:

               This is in response to your February 14, 1989, letter to our

          New York office, on behalf of your client, Hampshire Hosiery,

          Inc. (the importer).  Your letter has been forwarded to us for

          response.  We regret the delay.

          FACTS:

               According to your letter, the importer manufactures certain

          women's pantyhose.  The manufacturing process consists of

          knitting "tubes" of lycra and/or nylon in the U.S. and a separate

          patch for the crotch area.  These separate pieces are then

          shipped to Mexico where the tubes are cut from the top opening to

          the crotch area, the separate pieces are sewn together and, in

          most cases, the assembled pantyhose are dyed.  Thereafter, the

          assembled pantyhose are folded around a piece of cardboard,

          placed in a cellophane bag and shipped back to the U.S.  Once in

          the U.S. the pantyhose, in the cellophane bag, are inserted in a

          retail "envelope type" package.  The retail package will be

          marked with the words "Knit in the U.S.A., Assembled in Mexico,"

          which will appear on the back panel of the retail package and in

          close proximity to the name and domestic address of the U.S.

          distributor.

          ISSUES:

               Whether the pantyhose will qualify for the duty exemption

          available under HTSUS subheading 9802.00.80 when returned to the

          U.S.

               Whether the proposed country of origin marking satisfies the

          country of origin marking requirements.
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          LAW AND ANALYSIS:

               With regard to the first issue, HTSUS subheading 9802.00.80

          provides a partial duty exemption for:

                [a]rticles assembled abroad in whole or in part of

                fabricated components, the product of the United States,

                which (a) were exported in condition ready for assembly

                without further fabrication, (b) have not lost their

                physical identity in such articles by change in form,

                or otherwise, and (c) have not been advanced in value or

                improved in condition abroad except by being assembled and

                except by operations incidental to the assembly process,

                such as cleaning, lubrication, and painting.

          All requirements of HTSUS subheading 9802.00.80 must be satisfied

          before a component may receive a duty allowance.  An article

          entered under this tariff provision is subject to duty upon the

          full cost or value of the imported assembled article less the

          cost or value of the U.S. components assembled therein, upon

          compliance with the documentary requirements of section 10.24,

          Customs Regulations (19 CFR 10.24).

               Section 10.14(a), Customs Regulations (19 CFR 10.14(a)),

          states in part that:

                [t]he components must be in condition ready for assembly

                without further fabrication at the time of their

                exportation from the United States to quality for the

                exemption.  Components will not lose their entitlement

                to the exemption by being subjected to operations inci-

                dental to the assembly either before, during, or after

                their assembly with other components.

               Operations incidental to the assembly process are not

          considered further fabrication operations, as they are of a minor

          nature and cannot always be provided for in advance of the

          assembly operations.  However, any significant process, operation

          or treatment whose primary purpose is the fabrication,

          completion,physical or chemical improvement of a component

          precludes the application of the exemption under HTSUS subheading

          9802.00.80 to that component.  See, section 10.16(c), Customs

          Regulations (19 CFR 10.16(c)).
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               In the instant case, the samples and description of the

          foreign operations show that the pantyhose will not qualify for

          the duty exemption available under subheading 9802.00.80, HTSUS

          because the components fail to meet the requirements of clause

          (a) of the tariff provision, as they are not exported in a

          condition ready for assembly without further fabrication.

          Cutting the pantyhose tube is not an acceptable assembly

          operation or operation incidental to assembly, but is further

          fabrication of the pantyhose.  The cutting operation is not

          simply cutting a component to length, but is similar to cutting

          fabric for a specific pattern in order to sew the newly cut

          components together.  See, 19 CFR 10.16(c)(2).  Furthermore, the

          dyeing operation will disqualify the pantyhose from HTSUS

          subheading 9802.00.80 treatment pursuant to 19 CFR 10.16(c)(4),

          which states that chemical treatment of components or assembled

          articles, such as dyeing, to impart new characteristics is not a

          proper operation incidental to the assembly process.  Therefore,

          the pantyhose will not qualify for the duty exemption available

          under HTSUS subheading 9802.00.80.

               With regard to the second issue, section 304 of the Tariff

          Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless

          excepted, every article of foreign origin imported into the U.S.

          shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and

          permanently as the nature of the article (or its container) will

          permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

          in the U.S. the English name of the country of origin of the

          article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

          implements the country of origin marking requirements and

          exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs

          Regulations (19 CFR 134.41(b)), provides that the marking of an

          imported product must be conspicuous enough so that the ultimate

          purchaser will be able to find the marking easily and read it

          without strain.

               Because the articles in question are textile products

          subject to section 204 of the Agricultural Act of 1956, as

          amended (7 U.S.C. 1854), section 12.130, Customs Regulations (19

          CFR 12.130), is applicable.  Section 12.130 provides that

          generally the country of origin of a textile product is that

          foreign territory, country or insular possession where the

          article last underwent a substantial transformation.  However,
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          there is an exception to the general rule set forth in section

          12.130(c), Customs Regulations (19 CFR 12.130(c)).  Section

          12.130(c) provides that U.S. textile articles that are advanced

          in value or improved in condition, or assembled in a foreign

          country are considered to be products of that foreign country,

          for marking purposes.

               In this case, the pantyhose are shipped to Mexico in pieces.

          They are not ready for retail sale until after the processing

          they undergo in Mexico, in which they are cut and sewn together

          to form the finished pantyhose.  We find, therefore, that the

          pantyhose are clearly advanced in value and improved in condition

          by such processing.  Accordingly, under 19 CFR 12.130(c) the

          finished pantyhose are products of Mexico for country of origin

          marking purposes.

               You have indicated that the pantyhose will be imported

          without individual marking and will be repackaged in individual

          retail cartons in the U.S.  Marking these cartons in lieu of

          marking the individual products is acceptable.  Pursuant to 19

          U.S.C. 1304(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs Regulations

          (19 CFR 134.32(d)), an exception from individual marking is

          applicable where the marking of a container of an article will

          reasonably indicate the origin of such article.  This exception

          is normally applied in cases where the imported article is

          imported in a properly marked container and Customs officials at

          the port of entry are satisfied that the ultimate purchaser will

          receive the article in the original unopened marked container.

          However, for articles that are to be repacked after release from

          Customs custody, section 134.34, Customs Regulations (19 CFR

          134.34), requires that an exception under 19 CFR 134.32(d), may

          be authorized in the discretion of the district director at the

          port of entry, under certain specified conditions.  One of these

          is that the distict director must be satisfied that, if unmarked

          articles will be repacked in the U.S., the new containers will

          properly indicate the country of origin of the articles to an

          ultimate purchaser in the U.S.

               With regard to the country of origin marking, itself, we

          note Customs has previously determined that the words "Assembled

          in Mexico" constitute sufficient country of origin marking for

          articles that are assembled in Mexico and eligible for duty

          exemption under subheading 9802.00.80, HTSUS.  (See HQ 731507,

          issued October 17, 1989.)  Since the subject pantyhose are not

          eligible for duty exemption under subheading 9802.00.80, HTSUS,

          the words "Assembled in," are not acceptable.  Therefore, you

          must use words such as "Product of," "Made in," or other words of

          similar meaning to indicate the country of origin in this case.
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               In addition, Customs has determined that in certain

          circumstances the words "Knit in" are words similar in meaning to

          the words "Made in," and "Product of," for country of origin

          marking purposes.  (See Ruling 733323, dated May 2, 1990.)  In

          this case, since Mexico is the country of origin of the

          pantyhose, the U.S. reference should indicate that the fabric is

          knit in the U.S. (e.g., "Product of Mexico, Fabric Knit in the

          U.S.A.").

               Lastly, we note that section 134.46, Customs Regulations (19

          CFR 134.46), requires that when the name of any city or locality

          in the U.S., or the name of any foreign country or locality other

          than the country in which the article was manufactured or

          produced, appear on an imported article or its container, there

          shall appear legibly and permanently, in close proximity to such

          words, letters or name, and in at least a comparable size, the

          name of the country of origin preceded by "Made in," "Product

          of," or other words of similar meaning.  Assuming the language is

          changed, we find that the country of origin marking in this case,

          which is sufficiently conspicuous and appears directly next to

          the name and domestic address of the U.S. distributor, satisfies

          the requirements of 19 CFR 134.46.

               Based on our examination of the retail carton in this case,

          we are of the opinion that the country of origin marking (as we

          suggested above) satisfies the requirements of 19 U.S.C. 1304 and

          19 CFR 134.46.  Consequently, we suggest you contact the local

          Customs office to request an exception from marking for repacked

          articles under 19 CFR 134.34 and submit a sample retail carton

          for their examination and approval.

          HOLDING:

               Pantyhose tubes that are cut in Mexico and sewn to a cotton

          panel to form completed pantyhose, are not eligible for duty

          exemption under subheading 9802.00.80, HTSUS, because cutting the

          pantyhose tube is not an acceptable assembly operation or

          operation incidental to assembly.

               For country of origin marking purposes, the pantyhose are

          considered to be products of Mexico and must be marked

          accordingly.  The words "Assembled in Mexico" are not acceptable

          because the pantyhose are not eligible for duty exemption under

          subheading 9802.00.80, HTSUS.  The pantyhose may be excepted from

          individual marking if the individual retail containers in which
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          they are sold to the ultimate purchaser are marked in the manner

          described above.  However, since the pantyhose are repacked in

          such cartons after importation, appropriate arrangements must be

          made with the local district director of Customs, pursuant to 19

          CFR 134.34, for an exception from individual marking of the

          hosiery.

                                     Sincerely,

                                     Marvin M. Amernick

                                     Chief, Value, Special Programs

                                     and Admissibility Branch

