                                      HQ 732466

                                  February 27, 1990

          MAR 2-05 CO:R:C:V 732466 pmh

          CATEGORY: Marking

          Ms. Margo A. Markey

          CCL Industries Inc.

          105 Gordon Baker Road

          Willowdale, Ontario, Canada M2H 3P8

          RE: Country of origin marking requirements for imported labels

          Dear Ms. Markey:

               This is in response to your June 9, 1989 letter, requesting

          a ruling on the country of origin marking requirements for

          imported labels that will be applied to U.S. made goods.  We

          regret the delay in responding.

          FACTS:

               According to your letter, you will be manufacturing labels

          in Canada.  These labels will be imported into the U.S. by your

          U.S. customers who in turn will apply the labels to their own

          U.S. made goods, which goods will be sold as finished products.

          In your letter, you set forth three different scenarios in which

          the U.S. customers will purchase the labels.  In the first

          scenario, the U.S. customers will purchase the labels directly

          from the Canadian division of your company and will receive the

          labels directly from Canada.  In the second scenario, the U.S.

          customers will place their orders with the U.S. division of your

          company, which in turn will pass the orders on to the Canadian

          division.  The labels will be imported directly to the U.S.

          customers.  In the third scenario, the U.S. customers will place

          their orders with the U.S. division which will purchase the

          labels from the Canadian division.  The U.S. division will not

          open or repack the labels in any manner and will ship them to the

          U.S. customers.  In all three scenarios each bulk container will

          be marked with the words "Printed in Canada" and each invoice

          will indicate that the labels were made in Canada.

          ISSUE:

               Whether the proposed marking in each of the three possible

          purchasing scenarios set forth above, complies with the

          requirements of 19 U.S.C. 1304.

          LAW AND ANALYSIS:

               Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

          1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

          origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

          place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the

          article (or container) will permit, in such a manner as to

          indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

          of the country of origin of the article.  Pursuant to 19 U.S.C.

          1304(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs Regulations (19 CFR

          134.32(d)), an exception from individual marking is applicable

          where the marking of the container of such article will

          reasonably indicate the origin of the article.  This exception is

          normally applied in cases where the imported article(s) is

          imported in a properly marked container and Customs officials at

          the port of entry are satisfied that the ultimate purchaser,

          i.e., the last person in the U.S. to receive the article in the

          form in which it was imported, will receive it in its original

          unopened marked container.

               In this case, we consider your U.S. customers who apply the

          labels to their own goods to be the ultimate purchasers of the

          labels.  They are the last to receive the labels in the form in

          which they were imported.  When the U.S. customers use the labels

          on their U.S. goods, the labels lose their identity and become an

          integral part of the U.S. articles to which they are affixed.  In

          each of the three scenarios you have described, the bulk

          containers are marked with the country of origin and the labels

          remain in these containers until they reach your U.S. customers.

          So long as Customs officials at the port of entry are satisfied

          that the labels are to be used only by your U.S. customers who

          will apply them to their own goods, that they are imported and

          sold in properly marked containers and that the U.S. customers

          will receive them in this fashion, we are of the opinion that the

          proposed marking satisfies the statutory requirements.

          HOLDING:

               Labels that are imported in properly marked containers as

          described above, and sold only to persons who will apply them to

          their own goods, may be excepted from individual marking pursuant

          to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).

                                     Sincerely,

                                     Marvin M. Amernick

                                     Chief,  Value, Special Programs

                                     and Admissibility Branch

