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MAR-2-05 CO:R:C:V 732575 KG

CATEGORY: Marking

Beth C. Ring, Esq.

Sandler, Travis & Rosenberg. P.A.

505 Park Avenue

New York, N.Y. 10022-1106

RE: Country of origin marking of imported videocassette cartons

Dear Ms. Ring:

     This is in response to your letter of July 5, 1989,

requesting a country of origin ruling regarding imported

videocassette cartons.  We regret the delay in responding to your

inquiry.

FACTS:

     Your client proposes to import empty cardboard videocassette

containers from Canada.  A U.S. videocassette producer will fill

the cartons with videocassettes.  The containers will be pre-

glued and shipped flat.

ISSUE:

     Whether the imported videocassette cartons must be

individually marked to indicate their country of origin.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT     (CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statute, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297 at 302, C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.24(c)(1), Customs Regulations (19 CFR

134.24(c)(1)), provides that when disposable containers or

holders are imported by persons or firms who fill or package them

with various products which they sell, these persons or firms are

the ultimate purchasers of these containers or holders and they

may be excepted from individual marking pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D).  The outside wrappings or packages containing the

containers shall be clearly marked to indicate the country of

origin.

     In HQ 731863 (February 14, 1990), cosmetic compacts were

held to be disposable containers and pursuant to 19 CFR

134.24(c)(1), the compacts were not required to be individually

marked.  This ruling modified HQ 722170 (July 18, 1983), HQ

722547 (August 30, 1983), and HQ 723905 (March 20, 1984), in

which Customs ruled that plastic cosmetic compacts were required

to be individually marked.  In HQ 723905 Customs affirmed its

view that plastic compacts imported empty to be filled in the

U.S. with U.S. made cosmetics were not disposable containers

subject to 19 CFR 134.24(c)(1) because compacts are not merely

containers, but rather are substantial, functional articles in

their own right.  As support for this position, Customs cited

rulings classifying compacts as "flat goods" under item 706.60

(706.61) of the Tariff Schedules of the United States (TSUS),

rather than "containers ... chiefly used for the packing,

transporting or marketing of merchandise" under item 772.70,

TSUS.

     Customs ruled in HQ 731863 that currently it does not regard

the empty plastic cosmetic compact as a substantial, functional

article in its own right. Further, Customs considered the

classification of the sample under the Harmonized Tariff Schedule

of the United States ("HTSUS") which superseded and replaced the

TSUS.  Plastic cosmetic compacts are now classified under

subheading 3923.10.0000, HTSUS, which provides for plastic

articles for the conveyance or packing of goods, of plastics,

boxes, cases, crates and similar articles.  See HQ 084714 (July

19, 1989).  Since plastic compacts are now classified as

containers, the justification for Customs prior position that

cosmetic compacts are not disposable containers was considered no

longer valid.

     This case is similar to HQ 731863.  Videocassette

containers are not designed for or capable of reuse after the

contents have been consumed.  Like the cosmetic compacts, the

videocassette containers are used to store the product which was

purchased and are discarded at the end of the life of the

product.  These containers are sold at retail with their contents

and are otherwise not available on the retail market.   These

containers are disposable containers within the meaning of 19 CFR

134.24(c)(1) and only the outside wrapping or packaging of the

containers must be marked to indicate their country of origin.

     You noted in your letter that Customs had previously ruled

in HQ 729224 (January 14, 1987), that imported record jackets

were not disposable containers but rather separate and distinct

articles of commerce with their own practical and commercial

uses.  This was in accordance with HQ 702026 (July 6, 1973),

which concluded that a record album was considered a separate

article from the album cover for country of origin marking

purposes.  The conclusion reached in HQ 729224 was based in part

on the classification of the record jackets under the TSUS.  As

you noted, record jackets are now classified under the HTSUS with

other containers.  Further, HQ 729224 cited to the ruling on

cosmetic compacts in support of its position.  This ruling on

cosmetic compacts, HQ 723905 (March 20, 1984), has been overruled

by HQ 731863 (February 14, 1990).  For these reasons, HQ 729224

is no longer in conformity with Customs position on disposable

containers and it is hereby overruled.  HQ 702026 (July 6, 1973)

and HQ 732426 (April 9, 1990) regarding Any rulings that are

inconsistent with this ruling are modified accordingly.

HOLDING:

     The imported videocassette containers are disposable

containers and in accordance with 19 CFR 134.24(c)(1), only the

outside wrappings or packages containing the containers must be

marked with the country of origin of the videocassette

containers.

                                   Sincerely,

                                   John Durant

                                   Director,

                                   Commercial Rulings Division

