                            HQ 732679

                           May 4, 1990
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CATEGORY: Marking

Fred Goris

Supervisor, International

Distribution & Customs Compliance

Fisher-Price

636 Girard Avenue

East Aurora, NY 14052-1885

Re:  Country of origin marking of retail packages containing

     foreign and domestic articles

Dear Mr. Goris:

     This is in reply to your letters dated August 22, 1989 and

January 23, 1990, in which you request a ruling on the country of

origin marking requirements of cartons of toy sets that contain

both domestic and foreign articles.

FACTS:

     Your company markets various toy sets which are sometimes

composed of products with more than one country of origin.  Due

to production shifts, mold placement and other unspecified con-

siderations, a given piece of the toy set may be made in Mexico

one time, and made in the U.S. another time, but at all times,

the set contains numerous foreign and domestic pieces which are

identical but for their origin.  You contend that all of the

articles made in Mexico will be individually marked with their

correct country of origin when produced.  We will assume that the

marking meets all of the requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19

CFR Part 134.  You wish to use the phrase "Contents from USA and

Mexico" on the retail package.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements of a

retail package containing numerous domestic and foreign articles

that are identical and properly marked with their respective

country of origin?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that every article of foreign origin (or its con-

tainer) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to indi-

cate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of

the country of origin of the article.  The primary purpose of the

country of origin statute is to "mark the goods so that at the

time of purchase the ultimate purchaser may, by knowing where the

goods were produced, be able to buy or refuse to buy the product,

if such marking should influence his will." United States v.

Friedlaender & Co., 27 CCPA 297 (1940); National Juice Products

Association v. United States, 10 CIT 48 (1986).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134) implements

the statutory country of origin marking requirements and

exceptions.  Pursuant to 19 CFR 134.26(a), if an article subject

to these requirements is intended to be repacked in retail

containers after its release from Customs custody, the importer

shall certify to the district director that, if the importer does

the repacking, he shall not obscure or conceal the country of

origin marking appearing on the article, or else the new

container shall be marked to indicate the country of origin of

the article.

     Since you intend to repack the Mexican made components with

domestic components, Customs is of the opinion that the retail

container must be marked with the country of origin of the for-

eign toys.

     The marking that you propose, "Contents from USA and

Mexico," is not specific enough since it does not identify which

articles are of foreign origin as required by 19 U.S.C. 1304.  We

suggest that the following marking on the retail cartons would be

more specific: "Contents from USA and Mexico.  See Marking on

Each Article Inside."

     Since 19 U.S.C. 1304, administered by Customs, involves the

country of origin marking requirements only of articles of for-

eign origin, and any marking also would refer to the origin of

domestic articles, we have contacted the Federal Trade Commission

to ascertain whether this marking, i.e. "Contents from USA and

Mexico.  See Marking on Each Article Inside," meets FTC require-

ments.  While the staff of the FTC does not find such marking

objectionable, you are hereby advised that the views expressed in

this regard reflect only the opinion of the staff of FTC and are

not considered binding upon the Commission; further, this letter

has not been reviewed or approved by either the Federal Trade

Commission or any individual Commissioner.

HOLDING:

     If a foreign article is repacked in retail containers after

its release from Customs custody, the importer must certify to

the district director that, if the importer does the repacking,

he shall not obscure or conceal the country of origin marking

appearing on the foreign article, or else the new container shall

be marked to indicate the country of origin of the article.  If a

foreign article is repacked with domestic articles, the retail

package must be marked to indicate the country of origin of the

foreign article.  The marking on the retail toy container may

indicate that the contents are from the U.S.A. and the foreign

country of origin if the toys are individually marked with their

foreign origin and the marking of the container indicates this to

the ultimate purchaser.

     The marking the retail package as suggested herein to

indicate the origin of domestic articles also contained therein

is not considered binding upon the Federal Trade Commission.

This letter has not been reviewed or approved by the Commission

or by any individual Commissioner.

                           Sincerely,

                           Marvin M. Amernick, Chief

                           Value, Special Programs and

                           Admissibility Branch

