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CATEGORY: Marking

Charles H. Bayar

Whitman & Ransom

200 Park Avenue

New York, N.Y. 10166

RE: Country of origin marking of imported color print film

Dear Mr. Bayar:

     This is in response to your letter of October 25, 1989,

requesting a country of origin ruling regarding imported color

print film.  The questions raised concerning Federal Trade

Commission requirements are not addressed in this letter.

FACTS:

     Your client proposes two different scenarios.  In scenario

one, your client would import from Japan a photographic film

base consisting of tri-acetate plastic sheets with a non-

photosensitive undercoating, in the form of rolls measuring 58"

wide and 9,500 feet long.  In the U.S. your client will prepare

and apply to the film base a photosensitve emulsion coating

measuring 0.02 mm thick, composed of 10 or more layers, with each

layer consisting of dyes and chemicals containing suspended

microscopic silver halide crystals.  All of the ingredients of

the emulsion coating will be purchased in the U.S.  Once the

emulsion coating is applied, the film base is usable as bulk

photographic film.

      The bulk photographic film is then cut to width and length,

inserted into cassettes, which are placed in plastic sealed

containers and packaged in sealed print paper boxes for retail

sale.  The individual boxes of film will be packed in sizeable

corrugated cartons for shipment to wholesale distributors.  The

production cost of the imported tri-acetate film base is

projected to be 20% of the total cost.

     In scenario two, your client proposes to import bulk

photographic film from Japan and perform the cutting, inserting

and packaging described in scenario one in the U.S.  The

projected production cost of the imported bulk photographic film

is 65% of the total cost.

ISSUES:

     Whether the imported film products are substantially

transformed in the U.S.

     Whether marking the country of origin on the sealed paper

boxes containing the film satisfies section 304 of the Tariff Act

of 1930, as amended.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT     (CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statute, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297, 302 C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  As noted in your submission, section 134.1(b),

Customs Regulations (19 CFR 134.1(b)), defines the term "country

of origin" to mean the country of manufacture, production or

growth of any article of foreign origin entering the U.S.

Further work or material added to an article in another country

must effect a substantial transformation in order to render such

country the country of origin within the meaning of Part 134.

Section 134.35, Customs Regulations (19 CFR 134.35), provides

that articles used in the U.S. in manufacture which results in

articles having a name, character or use differing from that of

the imported articles will be within the principle of the

decision in the case of United States v. Gibson-Thomsen Co.,

Inc., 27 CCPA 267 (1940).  Under this principle, the manufacturer

or processor in the U.S. who converts or combines the imported

article into the different article will be considered the

ultimate purchaser of the imported article within the

contemplation of section 304(a), Tariff Act of 1930, as amended

(19 U.S.C. 1304(a)), and the article shall be excepted from

marking.  If the article is substantially transformed in the

U.S., only the outermost container of the imported article shall

be marked.

     A substantial transformation occurs when articles lose their

identity and become new articles having a new name, character or

use.  United States v. Gibson-Thomsen Co., 27 C.C.P.A. 267 at 270

(1940), National Juice Products Association v. United States, 10

CIT ___, 628 F.Supp. 978 (CIT 1986), Koru North America v.

United States, 12 CIT ___, 701 F.Supp. 229 (CIT 1988).  In ORR

Ruling 217-69 (March 28, 1969), Customs ruled that a U.S.-made

film base was substantially transformed when it was coated with

photographic emulsion in Italy.  The resulting x-ray film was

considered a product of Italy for marking purposes.  The rolls of

x-ray film were excepted from marking so long as the container in

which the rolls were packaged were marked to indicate that Italy

was the country of origin.

     The process of coating the film base with photographic

emulsion which was held in ORR Ruling 217-69 to be a substantial

transformation is virtually identical to the process described in

scenario one.  Coating the film base with photosensitive emulsion

containing silver halide crystals creates photographic film, a

new article having a new name, very different physical

characteristics from film base which is not photosensitive and a

new use.  Prior to coating, film base cannot be used to make

photographic images. Therefore, in scenario one the film base is

substantially transformed in the U.S. into bulk photographic

film.

     The important characteristics of print film are its light

sensitivity and the ability to form an image from which a

positive can be made.  The imported article in scenario two

already has those qualities when it enters the U.S.  There is no

change in name, character or use as a result of U.S. processing.

The only change that occurs in the U.S. is that the film is cut

to size and inserted into cartridges.  This change, in which the

film is prepared for packaging, is not consequential enough to

constitute a substantial transformation.  In scenario two, the

imported bulk photographic paper is not substantially

transformed in the U.S. and is considered a product of Japan,

both before and after the U.S. processing.

     In HQ 719942 (November 8, 1982), Customs ruled on a conflict

of law question involving Canadian and U.S. law.  Although the

focus of that ruling was the conflict of law question, it did

state that film cut to length, loaded into cartridges and

packaged in Canada was substantially transformed there.  This

statement is not in accordance with the current views of the

Customs Service.  Therefore, to the extent that HQ 719942

conflicts with this ruling, it is modified.

     The second issue raised concerns the marking of the retail

film cartridges.  This issue was also addressed in ORR 217-69;

Customs ruled that the rolls of film were excepted from marking

and only the container in which the rolls are packaged should be

marked with the country of origin.  Pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs Regulations (19 CFR

134.32(d)), Customs excepts from individual marking requirements

imported articles for which the marking of the containers will

reasonably indicate the origin of the articles.  As discussed

above, the purpose of the marking statute is to allow ultimate

purchasers to make informed buying choices.  In scenario two, the

film cartridge is only sold to ultimate purchasers in a sealed

box.  As long as the sealed box is properly marked with the

country of origin of the film, the film cartridge itself and the

sealed plastic holders that are inside the sealed paper box are

excepted from marking.

HOLDING:

     In scenario one, the imported film base is substantially

transformed in the U.S. into bulk photographic film.  Therefore,

pursuant to 19 CFR 134.35 your client is the ultimate purchaser

of the imported film base and the film base is excepted from

marking.  Only the outermost container of the film base is

required to be marked.  Further, no foreign country of origin

marking is required on the retail boxes.

     In scenario two, the imported bulk photographic film is not

substantially transformed in the U.S. and would be considered a

product of Japan for country of origin marking purposes.

Therefore, your client is not the ultimate purchaser and the

imported bulk photographic film must be marked with its country

of origin.  However, pursuant to 19 CFR 134.34, an exception may

be authorized, in the discretion of the district director, for

the imported film because it will be repacked after release from

Customs custody if: the containers in which the articles are

repacked will indicate the origin of the film to an ultimate

purchaser in the U.S. and the importer arranges for supervision

of the marking of the containers by Customs officers at the

importer's expense or secures such verification as may be

necessary, by certification and the submission of a sample or

otherwise, of the marking prior to the liquidation of the entry.

     In scenario two, the sealed box in which the print film is

sold to ultimate purchasers must be properly marked with the

country of origin of the film.  The film cartridge itself and the

sealed plastic holders inside the sealed paper box would be

excepted from country of origin marking pursuant to 19 CFR

134.32(d).

                                   Sincerely,

                                   John Durant

                                   Director,

                                   Commercial Rulings Division

