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CATEGORY: Marking

Mr. P.T. Hick

Export Director

First Cover Limited

Unit 2, Eastlands Lane

Tonbridge, United Kingdom TN126BU

RE:  Country of Origin Marking - Decorative Paper Bags;

     Disposable Containers; Ultimate Purchaser

Dear Mr. Hick:

     This is in response to your letter of December 7, 1989, in

which you ask for a ruling that decorative paper bags sold by

First Cover are disposable containers under the country of

origin marking regulations.  We regret the delay in responding.

FACTS:

     As stated in Customs' previous information letter 732118

(November 28, 1989), the subject articles are decorative paper

bags imported in bulk for sale to retailers who use them as

packaging for assortments of goods such as cosmetics or small

gifts.  It is our understanding that the retailers do not sell

the bags to their customers.

     A sample bag has been submitted.  It is fashioned of paper

which has a laminated metallic surface and two braided nylon

handles, with dimensions of approximately 6"x 5"x 2".  The

appearance of the bag is that of a small holiday shopping bag.

     A ruling is requested that the bag may be treated as a

disposable container pursuant to 19 CFR 134.24, and thus excepted

from individual country of origin marking.

ISSUE:

     Is this type of bag, imported and sold as stated above, a

disposable container for purposes of the country of origin

marking regulations?
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LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such  manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  With respect to containers, Subpart C of Part 134

generally provides that containers which are reusable are subject

to country of origin marking at importation, while containers not

designed for or capable of reuse are not required to be

individually marked.  The distinction drawn is between: (1)

containers such as tanks, drums, and similar shipping or storage

containers, or containers in the special class of decorative

holders, jars, or bottles which are intended to be reused apart

from their imported contents; and (2) containers such as boxes,

bags, and other holders which are ordinarily discarded after

their contents have been consumed.  With respect to reusable

containers, 19 CFR 134.34(b) provides that when imported in bulk

the marking requirement ordinarily may be met by marking the

outermost container which reaches the ultimate purchaser.

     In this case it is our opinion that bags of this type, sold

in bulk to retailers who use them as described, qualify as

disposable containers within the meaning of Subpart C of Part

134.  Although the sample bag is attractively decorated, and its

surface is more durable than that of an ordinary paper or plastic

bag, we find that, under the circumstances presented, it has the

characteristics of a disposable container.  That is, it is

imported to be filled with other articles which will be the chief

objects of a retail purchaser's interest, and such retail

purchasers are not likely to retain the bag for other purposes

after the articles have been removed or consumed.  These

characteristics are shared with other articles which Customs has

found to be disposable containers.  See, HQ 731863 (February 14,

1990)(cosmetic case imported to be filled); HQ 731388 (June 17,

1988)(bagging for potatoes); HQ 731318 (August 12, 1988)(vinyl

cases to be filled with pills); HQ 732823 (January 19, 1990)

(cardboard shoe boxes allegedly having subsequent uses).

     Pursuant to 19 CFR 134.24(b), marking country of origin on

the outermost containers in which the disposable bags reach the

ultimate purchaser will satisfy the country of origin marking

requirements of 19 U.S.C. 1304.  If the district director is

satisfied that in all circumstances the bags will be used as

described above, and that the retailer will be the ultimate

purchaser of the bags, the bulk marking will suffice.  On the
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other hand, if the district director has reason to believe that

the ultimate purchaser may be the retailer's customer who

purchases bags as separate articles (such as at a store selling

party decorations and favors), the importer may properly be

required to mark the bags individually or, pursuant to 19 CFR

134.32(d), to mark outsides of the smaller retail containers in

which the bags might be sold to such ultimate purchasers, or more

generally to follow the procedures for repackaging and marking as

might be applicable under the circumstances.

     The administrative difficulties inherent in these

circumstances, i.e., the need to determine whether the bags will

be used by retailers for insubstantial packaging or will be sold

to ultimate purchasers as separate articles, could be avoided

simply by marking the bags.  Although it has been suggested that

the bags are incapable of being marked, this issue has not been

raised formally.  Upon examination of the sample bag, it is our

opinion that it could be marked, either with a sticker on the

outside or by printing on the inside.  The words "Bag made in

..." would eliminate any risk of confusion between the origin of

the contents and the bag itself.  Thus, while we are not

requiring the bag itself to be marked, the importer would bear

the burden of demonstrating to Customs that the bags are sold in

the manner described, and not diverted into retail commerce as

separate articles.

HOLDING:

     The decorative bags qualify as disposable containers within

the meaning of Subpart C of 19 CFR Part 134.  When used by

retailers to package other articles, they may be excepted from

country of origin marking, provided the immediate containers in

which they are sold and delivered to such customers are so

marked, and the district director is satisfied that all the

imported bags will be used in this fashion.  If not, the bags

may be required to be marked, or their retail containers to be

marked, such that the ultimate purchaser is afforded a clear

indication of their country of origin.  It is further our

determination that the bags themselves are capable of being

marked, and as such, the burden is upon the importer to

demonstrate that the bags will be used as described.

                                  Sincerely,

                                  Marvin M. Amernick

                                  Chief, Value, Special Programs

                                  and Admissibility Branch

