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MAR-2-05 CO:R:C:V 733046 KG

CATEGORY: Marking

Thomas M. Greene, Esq.

Greene & Hoffman, P.C.

184 High Street

Boston, Massachusetts 02110

RE: Country of origin marking of imported toys

Dear Mr. Greene:

     This is in response to your letter of January 9, 1990,

requesting a country of origin ruling regarding imported toys.

FACTS:

     Your client is a U.S. toy company that imports toys.  This

company owns the trademark "TCA Toy Corporation Of America."  The

company places its trademark on every panel of the boxes in which

imported toys are sold but only want to place the country of

origin of the imported toys on one panel of the box.

     You submitted a sample flattened cardboard box which would

hold a doll.  The trademark "TCA Toy Corporation Of America"

appears on four panels of the box.  On one side panel, which is

about 18 inches long, there is a Hong Kong address below the

trademark and in the opposite corner, the phrase "Made in China."

The lettering of the Hong Kong address is about 1/8 inch in

height, and the lettering of the country of origin mark is

slightly higher but less than 1/4 inch in height.

ISSUE:

     Whether the cardboard box submitted would satisfy the

country of origin marking requirements of section 304 of the

Tariff Act of 1930, as amended.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  The Court of

International Trade stated in Koru North America v. United

States, 701 F.Supp. 229, 12 CIT     (CIT 1988), that: "In

ascertaining what constitutes the country of origin under the

marking statute, a court must look at the sense in which the term

is used in the statute, giving reference to the purpose of the

particular legislation involved.  The purpose of the marking

statute is outlined in United States v. Friedlaender & Co., 27

CCPA 297 at 302, C.A.D. 104 (1940), where the court stated that:

"Congress intended that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  If the words "United States," or "America," the

letters "U.S.A.," any variation of such words or letters, or the

name of any city or locality in the U.S., or the name of any

foreign country or locality other than the country of origin,

appears on an imported article in such a way as to be misleading

to the ultimate purchaser, special marking requirements are

triggered.  Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46),

requires that in such case, the name of the country of origin

must appear legibly, permanently, and in close proximity to such

words, letters, or name, and in at least a comparable size, the

name of the country of origin mst appear preceded by "Made

in,""Product of," or other words of similar meaning.

     Section 134.47, Customs Regulations (19 CFR 134.47),

provides that when as part of a trademark or trade name or as

part of a souvenir marking, the name of a location in the U.S.

appears, the article shall be legibly, conspicuously, and

permanently marked to indicate the name of the country of origin

of the article preceded by "Made in," "Product of," or other

similar words, in close proximity or in some other conspicuous

location.  In such circumstances, no comparable size requirement

exists.

     The issue presented is the proper marking of a box

containing the company trademark "TCA Toy Corporation Of America"

in four different panels on the box, a Hong Kong address on one

panel and the country of origin marking "Made in China" in one

place on the same panel as the Hong Kong address.  The Hong Kong

address, which differs from the country of origin and could be

confusing or misleading, triggers the requirements of 19 CFR

134.46.  Customs recently ruled in HQ 733084 (March 19, 1990),

that the close proximity requirement of 19 CFR 134.46 means that

the country of origin marking must appear on the same panel as a

U.S. address so that the information is viewable in one

inspection of one panel of the box.  In this case, the country of

origin marking appears in the opposite corner of the 18 inch long

panel.  Given the size of the panel and the size of the print of

the country of origin marking, it is likely that a consumer would

be confused by the Hong Kong address and not realize that the

imported article is made in China.  Therefore, the country of

origin marking must appear closer to the Hong Kong address to

satisfy the close proximity requirement of 19 CFR 134.46.

     Because the phrase "TCA Toy Corporation Of America", which

appears on four different panels of the box, is a trademark, 19

CFR 134.47 is applicable to this particular phrase rather than 19

CFR 134.46.  The provisions of 19 CFR 134.47 require that the

country of origin marking appear in close proximity or in some

other conspicuous location, which is less stringent than the

close proximity requirement of 19 CFR 134.46.  However, given the

appearance of the trademark on four panels of the box, placing

the country of origin mark on only one panel is not a conspicuous

location.  The country of origin should appear on at least two

panels of this box so that it can be easily found and read.

HOLDING:

     The placement of the country of origin marking on the

opposite corner of the panel from a foreign address other than

the country of origin does not satisfy the close proximity

requirement of 19 CFR 134.46.  Given the appearance of the

trademark on four panels of the box, placing the country of

origin marking on only one panel of the box is not a conspicuous

location as required by 19 CFR 134.47.  Since the trademark

appears on four panels of this box, the country of origin marking

should appear on at least two panels so that it can be easily

found and read.

                                   Sincerely,

                                   Marvin M. Amernick

                                   Chief, Value, Special Programs

                                   and Admissibility Branch

