                            HQ 733096

                        February 8, 1990

MAR-2-05 CO:R:C:V: 733096 EAB

CATEGORY: Marking

Frederick L. Ikenson, Esquire

1621 New Hampshire Avenue, N.W.

Washington, DC 20009

Re:  Country of origin marking of color television chassis and

     their containers

Dear Mr. Ikenson:

     This is in reply to your letter of January 26, 1990,

requesting clarification of our Headquarters Ruling Letter HQ

732170 dated January 5, 1990.

FACTS:

     In HQ 732170, Customs determined that your client was the

ultimate purchaser of certain imported television chassis because

of the further manufacturing operations performed in the U.S.

Customs further found that the imported articles are excepted

from marking so long as the containers were marked with the

country of origin.  You now request an exception from country of

origin marking for the outermost containers of the articles that

were the subject of HQ 732170, because the ultimate purchaser

"necessarily knows the country of origin of the imported

articles" within the meaning of 19 U.S.C. 1304(a)(3)(H).  For

purposes of this supplemental ruling, we incorporate by reference

thereto the facts of HQ 732170.  The essential fact is that the

importer/ultimate purchaser orders the articles directly from the

foreign manufacturer, which is its wholly owned subsidiary.

ISSUE:

     Whether the imported television chassis and their containers

are excepted from marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(H).

LAW AND ANALYSIS:

     As provided in 19 U.S.C. 1304(a)(3)(H), implemented in 19

CFR 134.32(h), an article is excepted from individual country of

origin marking where the ultimate purchaser, by reason of the

character of such article or by reason of the circumstances of

its importation, must necessarily know the country of origin of

such article even though it is not marked to indicate its origin.

     As provided in 19 U.S.C. 1304(b), if articles are excepted

from marking requirements under any of 19 U.S.C. 1304(a)(3)(F)-

(H), their usual containers shall not be subject to marking.

This statutory provision is implemented in 19 CFR 134.22(d)(1).

     In C.S.D. 80-114 (Headquarters Ruling Letter HQ 711081 dated

September 26, 1979), Customs found that where the importer owned

an interest in the company from which it imported the articles,

and ordered the articles directly from that company, the

exception under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(H), as implemented in 19 CFR

134.32(h), applies.

HOLDING:

     Customs finds that in this case, where the importer/ultimate

purchaser is the parent company of the foreign manufacturer, and

the importer directly orders only from its subsidiary, the

articles are excepted from individual marking pursuant to 19 CFR

134.32(h).  Customs further finds that the containers of such

imported articles are excepted from individual country of origin

marking, as provided in 19 CFR 134.22(d)(1).

     Documentation to this effect may be required by Customs

officials at the port of entry.

                           Sincerely,

                           John Durant, Director

                           Commercial Rulings Division

