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          CATEGORY: Marking

          Mr. Michael D. McGee

          Citrus World, Inc.

          P.O. Box 1111

          Lake Wales, FL 33859-1111

          RE: Country of origin marking requirements for ornage juice

          concentrate

          Dear Mr. McGee:

               This is in response to your letter of March 13, 1990,

          concerning the country of origin marking requirements applicable

          to imported fruit juice concentrate.  In addition, you wish to

          know whether the country of origin marking requirements apply to

          imported goods sold in the U.S. territories and possessions.

               Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

          1304), requires that, unless excepted, every article of foreign

          origin (or its container) imported into the United States shall

          be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and

          permanently as the nature of the article will permit in such a

          manner as to indicate to the ultimate purchaser the English name

          of the country of origin of the article.  Part 134, Customs

          Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of origin

          marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section

          134.1(e), Customs Regulations (19 CFR 134.1(e)), defines "United

          States," for purposes of 19 U.S.C. 1304, as including all

          territories and possessions of the United States, except the

          Virgin Islands, American  Samoa, Wake Island, Midway Islands,

          Kingman Reef, Johnston Island and the island of Guam.  Therefore,

          in accordance with this definition, foreign juice concentrate

          imported into Puerto Rico is required to be marked with the

          country of origin and foreign concentrate imported into the

          Virgin Islands or any of the territories and possessions listed

          above, is not required to be marked.

               With regard to the marking requirements for fruit juice

          concentrate, Customs announced final guidelines for these marking

          requirements by Treasury Decision 86-66 published in the Federal

          Register on July 13, 1989 (54 FR 29540).  Imported fruit juice

          concentrate entered into the U.S. and used in the production of

          concentrated or reconstituted fruit juice is not substantially
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          transformed after undergoing further processing in the U.S.

          including blending with other batches of concentrate of the same

          fruit; addition of water, oil and essences; pasteurization or

          freezing; and repacking.  Accordingly, all such imported

          concentrate is subject to the marking requirements of 19 U.S.C.

          1304.

               We have enclosed a copy of the Federal Register document for

          your information.  If we can provide any additional information

          or be of any further assistance, please do not hesitate to let us

          know.

                                     Sincerely,

                                     Marvin M. Amernick

                                     Chief, Value, Special Programs

                                     and Admissibility Branch

          Enclosure

