                            HQ 733274

                              June 19, 1990

MAR-2-05 CO:R:C:V 733274 NL

CATEGORY: Marking

Peter Jay Baskin, Esq.

Sharretts, Paley, Carter & Blauvelt, P.C.

67 Broad Street

New York, NY 10004

RE: Wooden Cigar Boxes Imported to be Filled

Dear Mr. Baskin:

     This is in response to your letter of April 16, 1989, in

which your request a ruling that wooden cigar boxes imported to

be filled with cigars may be excepted from the country of origin

marking requirements of 19 U.S.C. 1304.

FACTS:

     Your client, Davidoff of Geneva (CT) Inc., imports premium

cigars from the Dominican Republic.  Separately, Davidoff imports

wooden boxes and cigar packing materials from Switzerland.  The

boxes are then packed with the cigars in the U.S.

     The boxes are of substantial construction and closely

fitted.  The wood is sanded smooth.  It is evident that the boxes

are of the type familiar to cigar smokers as the containers in

which cigars are sold.  Davidoff represents that the boxes are

of a sturdiness which is necessary to preserve the product prior

to sale and consumption.  Customs also takes notice of the fact

that the fine finish and quality of the box and packing materials

is commensurate with the premium nature of the Davidoff cigar

product.

     Davidoff proposes that at the time of importation the bulk

packages containing the boxes and packing materials would

indicate that they are made in Switzerland.  Each box and cigar

tube would bear the Davidoff name and the marking "Made by Hand

in the Dominican Republic", referring to the cigars to be placed

in the tubes and boxes after importation.  Samples were submitted

for examination.

ISSUE:

     Must the boxes themselves be separately marked to indicate

their origin to comply with the country of origin marking

requirements?
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LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), requires that, unless excepted, every article of foreign

origin (or its container) must be legibly, permanently, and

conspicuously marked to indicate the English name of its country

of origin to the ultimate purchaser in the U.S.  The purpose of

this provision is to require the identification of foreign goods

"so that at the time of purchase the ultimate purchaser may, by

knowing where the goods were produced, be able to buy or refuse

to buy them, if such marking should influence his will."  United

States v. Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297, 302, C.A.D. 104

(1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.

     The "ultimate purchaser" of an article for purposes of 19

U.S.C. 1304 is defined as "generally the last person in the U.S.

who will receive the article in the form in which it was

imported."  19 CFR 134.1(d).  In this case, the ultimate

purchaser of the cigars is the retail buyer.

     Cigars are excepted from country of origin marking pursuant

to 19 CFR 134.33.  This provision consists of a list of articles,

authorized to be established by the Secretary of the Treasury

pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(J), imported in substantial

quantities during the five-year period preceding July 1, 1937,

and at that time not generally required to be marked.  This list

is known as the "J-List".  If an article excepted from marking

under the J-List is to be repacked in new containers by the

importer after importation for sale to an ultimate purchaser, 19

CFR 134.25 requires the importer to certify that such containers

be marked with the country of origin of the article.  In

accordance with the foregoing, the importer in this case, by

repacking the cigars in the marked wooden boxes and executing the

above-referenced certificate, would be in compliance with the

country of origin marking requirements with respect to the

cigars.

     According to the facts presented, each wooden box will be

marked at the time of importation with the country of origin of

the cigars which are to fill it.  However, the outermost

container of the bulk boxes at the time of importation will

indicate the Swiss origin of the boxes.  This situation is

addressed in 19 CFR 134.24(c), which provides that when

containers ordinarily discarded after use are imported to be

filled with articles for sale, the importer is the "ultimate

purchaser" of the containers, which may be excepted from country

of origin marking pursuant to 19 CFR 134.32(d).  Only the

outermost containers in which the disposable containers are
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imported must be marked with country of origin.  It is our

opinion that the wooden cigar boxes are the type of container

referenced in 19 CFR 134.24(c), that Davidoff is their ultimate

purchaser, and that the proposal to mark the containers holding

the cigar boxes at the time of importation conforms to the

requirements of 19 CFR 134.32(d).  The boxes themselves may be

excepted from country of origin marking.

     We find that the boxes may be excepted from country of

origin marking despite the requirement of 19 CFR 134.36(b), which

provides that an article or container may not be excepted from

marking if it bears any words, letters, or names which imply that

an article was made or produced in a country other than the

country of origin.  Here, the potential difficulty is the marking

"Made by Hand in the Dominican Republic".  However, it is our

opinion that this marking, which follows the brand name of the

cigars, refers unambiguously to the cigar contents of the boxes,

and not to the boxes themselves.  Thus, 19 CFR 134.36(b) does not

preclude the exception of the cigar boxes from country of origin

marking.

     It is noted that the cigar boxes are of a notably sturdy

construction and smooth finish, suggesting, perhaps, a degree of

permanence and durability which is not consistent with other

types of disposable containers specified in 19 CFR Part 134,

i.e., cans, bottles, paper or polyethylene bags, and paperboard

boxes.  However, it is our view that the cigar boxes fall within

the class of containers not designed for reuse and thus excepted

from country of origin marking.  The types of reusable containers

described at 19 CFR 134.23 fall into two classes: articles such

as steel drums, tanks, and other storage or transportation

containers; and containers or holders which have a lasting value

or decorative use, such as decorative mustard jars, shaving mugs

and cologne bottles.  The cigar boxes, by contrast, are clearly

designed for the single purpose of containing and preserving

cigars, and not either for multiple uses with the same article or

for uses after depletion of its contents.  We are persuaded by

Davidoff's contention that the boxes are of a degree of

sturdiness which is appropriate to the fragile nature of its

prospective contents.  There may be some uses to which these

boxes are put after the cigars have been used, but they do not

relate to the purpose for which they were built and imported - to

contain cigars.  Customs addressed a similar question in HQ

732823 (January 19, 1990), ruling that cardboard shoe boxes,

imported to hold domestic origin shoes, are the type of

disposable container referenced by 19 CFR 134.24, despite

evidence that such boxes are used for other purposes.  In our

view such uses were secondary and fugitive, and did not change

the status of the containers as disposable carboard boxes for

shoes.  We find that the same reasoning applies here.

     In the alternative, it is requested that Customs consider
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whether the boxes may be excepted from country of origin marking

pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(H), as implemented by 19 CFR

134.32(h), which provides an exception from country of origin

marking for articles for which the ultimate purchaser must

necessarily know the origin of the articles by reason of the

circumstances of their importation or by reason of the character

of the articles.  Since you have not offered a description of the

circumstances under which the boxes are to be imported, we are

unable to consider this exception.  However, it is noted that if

this exception were found to apply, not only the boxes, but also

the container(s) in which they were imported would be excepted

from country of origin marking.  See, 19 U.S.C. 1304(b).

HOLDING:

     The importer of wooden cigar boxes who then fills them with

cigars is the ultimate purchaser of the boxes within the meaning

of 19 CFR 134.24(1).  The boxes may be excepted from country of

origin marking pursuant to 19 CFR 134.32(d).  The marking "Made

by Hand in the Dominican Republic" appearing on the boxes plainly

refers to their cigar contents, and not to the boxes.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

