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MAR-2-05 CO:R:V:C RSD

CATEGORY: Marking

H. Kumei

Assistant to the General Manager

Traffic Administration Division

Sumitomo Corporation of America

345 Park Avenue

New York, New York 10154

RE:  Country of the marking requirements for galvanized, coated

Black Steel pipe; 19 U.S.C. 1304(c)

Dear Mr. Kumei:

     This is in response to a request of a ruling on the country

of origin marking requirements for galvanized, coated black steel

pipe, whose inner diameter is in excess of 1.9 inches.

FACTS:

     You have requested a ruling on country of origin marking

requirements for galvanized, coated black steel pipe, whose inner

diameter is in excess of 1.9 inches.  A Federal Register Notice

dated February 5, 1986, indicated the required alternative

marking for coated pipe was paint stencilling or tagging of

bundles or containers.  However, you indicate that you were

informed by our staff that paint stenciling is the required

method of marking.  You request ruling to clarify the marking

requirements for coated steel pipe.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements for

coated black steel pipe whose inner diameter is in excess of 1.9

inches?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was that the ultimate purchaser should be

able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of purchase the

ultimate purchaser may, by knowing where the goods were produced,

be able to buy or refuse to buy them, if such marking should

influence his will.  United State v. Friedlaender & Co., 27

C.C.P.A. 297 at 302.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain.

     Special country of origin marking requirements apply to the

certain pipe and fittings.  Specifically, section 207 of the

Trade and Tariff Act of 1984 (19 U.S.C. 1304(c)) requires that

pipe and pipe fittings of iron or steel be marked to indicate the

country of origin of the article by means of die stamping, cast-

in-mold lettering, etching, or engraving.  This provision further

states that no exception from these marking requirements may be

made under 19 U.S.C. 1304 (a)(3) for pipe and pipe fittings. 

However, if, because of the nature of an article, it is

technically or commercially infeasible to mark it by one of the

four methods specified, the article may be marked by an equally

permanent method of marking such as paint stencilling or, in case

of small diameter pipe, tube, and fittings by tagging the bundles

(19 U.S.C. 1304(c)(2)).  

     Customs has determined that certain pipe and pipe fittings

of iron or steel cannot be marked with the country of origin by

any of the four methods prescribed in 19 U.S.C. 1304(c)(1)

without rendering such articles unfit for the purpose for which

they were intended or without violating applicable industry

standards.  Therefore, these categories of articles were exempted

from these marking requirements.  See T.D. 86-15 which lists and

describes the exempted articles and sets forth alternative

acceptable methods for marking.  T.D. 86-15 listed coated pipe as

a specific type of pipe that is exempted from special marking

requirements of 19 U.S.C. 1304(c)(1), and indicates that the

required method of marking would be paint stencilling or tagging

of bundles or containers.

     However, subsequent to the issuance of T.D. 86-15, Congress

enacted the second paragraph of section (c) of the marking

statute, 19 U.S.C. 1304(c)(2).  This paragraph allowed for an

exception from marking by one of the four permanent methods of

marking mentioned in the paragraph one if it was technically or

commercially unfeasible to do so because of the nature of the

article.  The paragraph permits marking "by an equally permanent

method of marking such as paint stenciling or in the case of

small diameter pipe, tube, and fittings, by tagging the of

bundles or containers."

     The plain language of the statute indicates that Congress

intended to allow country of origin marking by tagging of bundles

only in cases of diameter pipe.  In cases other than small

diameter pipe, marking be must be accomplished by paint

stenciling or a method equally as permanent and marking by

tagging and bundling would be excluded.  Customs has indicated in

T.D. 86-15, that small diameter pipe is considered to have a

inner diameter of 1.9 inches or less.  Congress has thus

overridden Customs determination to allow country of origin

marking of coated pipe by tagging of bundles or containers for

pipe with a diameter greater than 1.9 inches.

     Therefore, the marking requirements for coated pipe with a

diameter greater than 1.9 inches must be accomplished by paint

stenciling or a method equally as permanent.  Before an

alternative method of country of origin marking could be used to

mark of imported pipe, the Customs Service must approve it to be

as equally permanent as paint stenciling.

HOLDING:

     Country of origin marking on imported coated pipe with a

inner diameter greater than 1.9 inches by tagging and bundling is

unacceptable.  The country of origin marking must be accomplished

by paint stenciling or a method equally as permanent.

                              Sincerely,

                              Marvin M. Amernick

                              Chief, Value, Special Programs

                              and Admissibility Branch           




