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CATEGORY: Classification

TARIFF NO.: 6912.00.4100

Brenda Jacobs, Esq.

Sharretts, Paley, Carter & Blauvelt, P.C.

1707 L Street, N.W.

Washington, D.C.  20036

RE:  Revocation of HRL 085408; Halloween Ceramic Candy Dish;

     Ceramic Tableware Other Than of Porcelain or China

     of Chapter 69; Not Festive Article of Chapter 95.

Dear Ms. Jacobs:

     In Headquarters Ruling Letter (HRL) 085408 of October 31,

1989, our office classified a Halloween ceramic candy dish as

a festive article in subheading 9505.90.6000, Harmonized Tariff

Schedule of the United States Annotated (HTSUSA).  We have since

reviewed that determination and have found it to be in error.

FACTS:

     The facts are as stated in HRL 085408.

ISSUE:

     Whether the instant ceramic dish qualifies as a festive

article under the HTSUSA.

LAW AND ANALYSIS:

     Classification of merchandise under the HTSUSA is in

accordance with the General Rules of Interpretation (GRI's),

taken in order.  GRI 1 provides that classification is determined

according to the terms of the headings and any relative section

or chapter notes.

     Heading 9505, HTSUSA, provides, in pertinent part, for

"[f]estive, carnival or other entertainment articles."  The

Explanatory Notes offer guidance in understanding the scope of

the headings.  The Explanatory Note to heading 9505 indicates

that the heading covers:
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     (A)  Festive, carnival or other entertainment articles

     which in view of their intended use are generally made

     of non-durable material.  They include:

          (1)  Decorations such as festoons, garlands,

          Chinese lanterns, etc., as well as various

          decorative articles made of paper, metal foil,

          glass fibre, etc., for Christmas trees (e.g.,

          tinsel, stars, icicles), artificial snow, coloured

          balls, bells, lanterns, etc.  Cake and other

          decorations (e.g., animals, flags) which are

          traditionally associated with a particular

          festival are also classified here.

          *    *    *

Articles classifiable in heading 9505 tend to have no other

function than decoration.

     Here, the candy dish serves primarily a utilitarian rather

than decorative function.  Moreover, while incorporating

pumpkin-like features, the item in question is not traditionally

associated with Halloween.  Accordingly, the subject candy dish

is not classifiable as a festive article in heading 9505.

     Heading 6913, HTSUSA, provides for "[s]tatuettes and other

ornamental articles."  The Explanatory Note to heading 6913

indicates that the heading covers a wide variety of ceramic

articles of a type designed essentially for the interior

decoration of the home, office, etc.  The Note cautions, however,

that the heading covers tableware and other domestic articles

only if the usefulness of the articles is clearly subordinate

to their ornamental character.  This cannot be said of the

subject candy dish.  Consequently, it is not classifiable in

heading 6913.

     Heading 6912, HTSUSA, provides for "[c]eramic tableware,

kitchenware, other household articles and toilet articles,

other than of porcelain or china."  The instant article, if not

classifiable elsewhere, would be classified under this heading.

HOLDING:

     The subject merchandise is classifiable in subheading

6912.00.4100, HTSUSA, which provides for ceramic tableware,

kitchenware, other household articles and toilet articles,

other than of porcelain or china: other: steins with permanently

attached pewter lids; candy boxes, decanters, punch bowls,

pretzel dishes, tidbit dishes, tiered servers, bonbon dishes,

egg cups, spoons and spoon rests, oil and vinegar sets, tumblers

and salt and pepper shaker sets.  The applicable rate of duty

is 5.5 percent ad valorem.
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     This notice to you should be considered a revocation of

HRL 085408 under 19 CFR 177.9(d)(1).  It is not to be applied

retroactively to HRL 085408 (19 CFR 177.9(d)(2)) and will not,

therefore, affect past transactions for the importation of your

client's merchandise under that ruling.  However, for the

purposes of future transactions in merchandise of this type,

HRL 085408 will not be valid precedent.  We recognize that

pending transactions may be adversely affected by this

revocation, in that current contracts for importations arriving

at a port subsequent to this decision will be classified pursuant

to it.  If such a situation arises, your client may, at its

discretion, notify this office and apply for relief from the

binding effects of this decision as may be warranted by the

circumstances.

                                Sincerely,

                                John Durant, Director

                                Commercial Rulings Division

