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CATEGORY: Classification

TARIFF NO.: 7310.10.00

Ms. Elsbeth G. Eddy

Chief, Minerals and Metals Section

Foreign Trade Division

United States Department of Commerce

Bureau of the Census

Washington, D.C. 20233

RE: Drums; Barrels; Tanks; Casks; Cans; Boxes; Containers;

    Trash Cans; Storage Bins; Clearly Suitable For Repetitive

    Use; GRI 5(b)

Dear Ms. Eddy,

     This is in response to your request dated October 25, 1990,

for a ruling on the classification of certain drums and barrels.

Our ruling follows.

FACTS:

     The merchandise consists of certain drums and barrels

which are entered filled with products such as juices or

vegetables.  After importation the drums and barrels are not

reused for shipping purposes, but are used as trash cans and

storage bins in warehouses and plants.  Some of the containers

are reported separately on the Customs entry and are classified

separately in provisions for containers such as 7310.10.00,

HTSUSA.

ISSUE:

     Are the drums and barrels "clearly suitable for repetitive

use" pursuant to GRI 5(b)?

LAW AND ANALYSIS:

     General Rule of Interpretation (GRI) 5(b) provides:

     Subject to the provisions of rule 5(a) above, packing

     materials and packing containers entered with the goods

     therein shall be classified with the goods if they are of
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     a kind normally used for packing such goods.  However, this

     provision does not apply when such packing materials or

     packing containers are clearly suitable for repetitive use.

     The use of juice and vegetable containers as trash cans and

storage bins after importation is not a "repetitive use"

pursuant to GRI 5.  The "repetitive use" described by the second

sentence of GRI 5(b) is the use to which GRI 5 containers are

put, i.e., as containers in which goods are packed at the time of

entry; such containers are normally the containers in which

goods are shipped and are clearly suitable for repetitive use as

shipping containers.

     From the description provided we cannot state whether the

particular containers referred to in your letter are clearly

suitable for repetitive use.  However, it is clear that proving

that the containers are clearly suitable for repetitive use as

trash cans and storage bins after importation does not establish

that they are "clearly suitable for repetitive use" pursuant to

GRI 5(b).   The containers under consideration cannot be reported

separately on the Customs entry and classified separately on the

basis that they are used as trash cans and storage bins after

importation.  Unless GRI 5(b) containers are not of a kind

normally used for packing the goods therein, or are clearly

suitable for repetitive use as containers in which goods are

shipped, they must be classified with the goods therein pursuant

to the language of GRI 5(b).

     It should be noted that the applicable standard for

"clearly suitable for repetitive use" is not that the containers

could possibly be reused.  The second sentence of GRI 5(b)

provides that to be classified separately, containers must be

clearly suitable for repetitive use.  One type of container that

is clearly suitable for repetitive use, as provided by the

Explanatory Notes to GRI 5(b), p. 7, is a container of iron or

steel for compressed or liquefied gas.

     Some of the circumstances in which containers are properly

classified in provisions for containers such as Heading 7310 are

when they are not entered with goods therein, are not normally

used for packing the goods therein, or are "clearly suitable for

repetitive use" as containers in which the goods are entered.

HOLDING:

      The mere establishing that containers in which juices and

vegetables are normally entered, are used as trash cans and
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storage bins after importation, is not sufficient for

classifying the containers separately pursuant to GRI 5(b), under

provisions for containers such as 7310.10.00, HTSUSA.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

