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CATEGORY:  CLASSIFICATION

TARIFF NO.: 4420.90.4000

Ms. Jan McGregor

Jan McGregor Studios

19 Front Street

P.O. Box 26

Coupeville, WA  98239

RE:  Classification and country of origin marking of a wood

     particle board box with decorative paper exterior and

     lining; 4420, HTSUSA; "washi" tea box; GRI 3(b) essential

     character imparted by wood; marking requirement not

     satisfied by unattached folded card insert; 134.41(b);

     permanence; T.D. 55673; C.S.D. 87-9; 733728; 734150

Dear Ms. McGregor:

     This is in response to your letter of June 24, 1991,

requesting a ruling concerning the tariff classification and

country of origin marking for tea boxes from Japan.  A sample of

the merchandise was submitted for examination and will be

returned to you under separate cover per your request.

FACTS:

     The tea box is constructed of wood particle board,

measuring approximately 6-3/4" x 4-3/8" x 4-1/4", and has a

detachable lid.  The exterior of the box is entirely covered,

including the bottom, with decorative paper you describe as

handmade Japanese "washi" paper.  The interior and underside of

the detachable lid are lined with aluminum foil-backed paper.

The box is intended to be used for tea storage, but can also be

used as a recipe box, jewelry box, candy box, etc....  The box

is not specially shaped or fitted for any specific purpose.

     Regarding the country of origin marking of the tea boxes,

you state that placing a sticker on the tea box would damage the

covering of the box, regardless if the marking were placed on the

inside or outside of the box.  Accordingly, you propose to insert

a small folding card inside each box before it is sold in the

U.S.  (You state that inserting the descriptive card in each box

prior to shipment to the U.S. would be cumbersome for the

Japanese manufacturer and expensive for you).  The card

describes where and how "washi" paper is made and details how to

use and care for the box.  It is your contention that the

information contained on the card--alluding to Japan some four

times in an historical/product care context--more than meets the

country of origin marking requirements.

ISSUES:

I.   Is the article at issue properly classifiable under heading

     4420 of the Harmonized Tariff Schedule of the United States

     Annotated (HTSUSA)?

II.  Whether the proposed country of origin marking scheme--

     placing a folded card, which alludes to Japan some times,

     inside the tea boxes--satisfies the requirements of 19

     U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.41(b).

LAW AND ANALYSIS:

Classification under the HTSUSA

     Classification of merchandise under the HTSUSA is in

accordance with the General Rules of Interpretation (GRI's) taken

in order.  GRI 1 provides that classification shall be

determined according to the terms of the headings and any

relevant section or chapter notes.  Where goods cannot be

classified solely on the basis of GRI 1, and if the headings and

chapter notes do not otherwise require, the remaining GRI may be

applied in the order of their appearance.

     GRI 3 states, in pertinent part:

     When by application of Rule 2(b) or for any other reason,

     goods are, prima facie, classifiable under two or more

     headings, classification shall be affected as follows:

     (a)  The heading which provides the most specific

          description shall be preferred to headings

          providing a more general description.  However,

          when two or more headings each refer to part

          only of the materials or substances contained in

          mixed or composite goods ... those headings are to

          be regarded as equally specific in relation to those

          goods, even if one of them gives a more complete or

          or precise description of the goods.

     The article at issue consists of both wood and paper which

are classifiable under two headings of the tariff schedule.

Since both components of the box are separately provided for, GRI

3(b) applies as follows:

     (b)  Mixtures, composite goods consisting of different

          materials or made up of different components ... which

          cannot be classified by reference to 3(a), shall be

          classified as if they consisted of the material or

          component which gives them their essential character.

     Explanatory Note VIII to GRI 3(b) states:

     The factor which determines essential character will vary

     as between different kinds of goods.  It may, for example,

     be determined by the nature of the material or component,

     its bulk, quantity, weight or value, or by the role of a

     constituent material in relation to the use of the goods.

     The essential character of this article is imparted by the

wood for it is this component which lends shape, strength and

function to the box.  Although the "washi" paper contributes to

the value of the box by virtue of its detailed manufacturing

process, the paper itself is merely decorative   It is Customs'

opinion that it is the wood which enables the article to function

as a tea box or any other type of storage box and therefore it is

the wood which lends the box its essential character.  See NYRL

863159.  Accordingly, the box is classifiable under heading 4420,

HTSUSA, which provides for caskets and cases for jewelry or

cutlery and similar articles of wood: ... all the foregoing of

wood: other: not lined with textile fabrics.

Country of Origin Marking Requirements

     The marking statute, 304 of the Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser the English name of the country of origin of the

article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Country of origin marking is considered conspicuous if the

ultimate purchaser in the U.S. is able to find the marking easily

and read it without strain.  19 CFR 134. 41(b).  This section

also provides that the degree of permanence should be at least

sufficient to insure that in any reasonably foreseeable

circumstance, the marking shall remain on the article (or its

container) until it reaches the ultimate purchaser unless it is

deliberately removed.  See, T.D. 55673(2), 97 Treas.Dec. 529

(1962).  Further regarding this permanency requirement, we have

stated that the marking must be able to survive normal distribu-

tion and store handling.  C.S.D. 87-9.

     The primary purpose of the country of origin marking statute

is to "mark the goods so that at the time of purchase the ulti-

mate purchaser may, by knowing where the goods were produced, be

able to buy or refuse to buy them, if such marking should influ-

ence his will."  United States v. Friedlaender & Co., 27 CCPA

297, 302, C.A.D. 104 (1940).  The "ultimate purchaser" is defined

generally as the last person in the U.S. who will receive the

article in the form in which it was imported.  19 CFR 134.1(d).

Example (3) of this section provides that if an article is to be

sold at retail in its imported form, the purchaser at retail is

the "ultimate purchaser."

     In Headquarters Ruling Letter (HRL) 733728 dated November

21, 1990, glassware figures, imported in boxes, were individually

marked by means of transparent stickers affixed to the bottom of

each figurine.  Finding that this means of marking the country

of origin was conspicuous and also sufficiently secure to ensure

that in any foreseeable circumstance the marking would remain on

the article until it reached the ultimate purchaser unless it was

deliberately removed, we held that this means of marking the

glassware figures acceptable for purposes of 19 U.S.C. 1304 and

19 CFR 134.41(b).

     In HRL 734150 dated July 15, 1991, we again addressed the

permanency requirement in the context of cigarette lighters and

their vinyl pouches, which were marked with pressure sensitive

labels that were securely affixed to each article.  Finding that

these affixed labels were sufficiently permanent, we held that

this means of marking the imported merchandise was acceptable for

purposes of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.44.

     Applying these considerations to the "washi" tea boxes here,

and based on an examination of the sample submitted, we are not

convinced that the merchandise cannot be marked other than by

inclusion of a folded card placed inside the merchandise after it

is imported into the U.S.  In the first place, merchandise must

be marked at the time it is imported into the U.S.  See, U.S.

Wolfson Bros. Corp. v. United States, C.A.D. 856, 52 CCPA 46

(1965).  Second, the inside of the lid, as it is covered merely

with aluminum foil, affords an adequate location and surface of

which to mark the country of origin of the tea boxes.  Third,

should you choose to mark the country of origin by means of

adhesive paper stickers, this would dispose of the permanence

problem presented by the card insert proposal, as a reasonable

foreseeable circumstance of store handling has the card insert

falling out of the tea box when an ultimate purchaser turns the

box over, without its lid on, while inspecting the box for its

country of origin marking.  Should the first consumer decide not

to purchase the tea box, a second consumer would not have the

benefit of having the inserted card inform him/her of its foreign

origin.  Lastly, the proposed card insert fails to clearly and

conspicuously denote that Japan is the country of origin of the

imported merchandise.  Merely alluding to a country that

manufactures of a portion of the imported article--the "washi"

paper--in an historical/product care context does not satisfy

the purpose of the marking statute:  to provide notice to the

ultimate purchaser that the entire article (s)he is about to

purchase is an imported article.  Accordingly, the proposed

marking scheme does not satisfy the marking requirements of 19

U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.41(b).

HOLDING:

     The merchandise at issue is classifiable under subheading

4420.90.4000, HTSUSA, which provides for caskets and cases for

jewelry or cutlery and similar articles of wood: jewelry boxes,

silverware chests, cigar and cigarette boxes, microscope cases,

tool or utensil cases and similar boxes, cases and chests, all

the foregoing of wood: other: not lined with textile fabrics.

The rate of duty is 6.7 percent ad valorem.

     Based on the information and sample submitted, the proposed

marking scheme--inserting folded cards in the tea boxes after

they are imported--does not comply with the marking requirements

of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.41(b).  The articles must be

individually marked with their country of origin at the time they

are imported, and the marking must be such that it is affixed to

the article and not merely placed inside on a card or other

unattached piece of paper.

     Due to the changeable nature of the statistical annotation

(the ninth and tenth digits of the classification) and the

restraint (quota/visa) categories, you should contact your local

Customs office prior to importation of this merchandise to

determine the current status of any import restraints or

requirements.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

