                            HQ 111134

                        February 19, 1991

VES-3-VES-10-03 CO:R:IT:C  111134 BEW

CATEGORY:  Carriers

Walter H. Lion, Esquire

Maddy, Dalton & Lion

405 Lexington Avenue

New York, New York 10174-0083

RE:  Coastwise transportation of goods from New York to Kingston,

     Jamaica, to Puerto Rico to Trinidad aboard a Zim or other

     foreign flag vessel.  46 U.S.C. App. 883; 46 U.S.C. 891u

Dear Mr. Lion:

     This is in reference to your letters of June 21, 1990 and

January 17, 1991, in which you requested a ruling on the

application of the coastwise laws to a proposed transportation of

merchandise as follows:

     1.  Leg 1 - New York to Kingston, Jamaica, aboard a Zim or

other foreign vessel;

     2.  Leg 2 - Kingston, Jamaica, to Puerto Rico aboard a Zim

or other foreign vessel;

     3.  Leg 3 - Puerto Rico to Trinidad, aboard a Zim or other

foreign vessel.

FACTS:

     You state that Zim and its affiliates operate foreign flag

vessels between many United States ports and foreign ports around

the world, and that they also operate vessels between foreign

ports outside of United States commerce, for instance, Zim

operates vessels between various Caribbean ports that are not

territories and possessions of the United States.  You state the

vessels in Zim's Caribbean service also carry cargo between

foreign ports in the Caribbean and Puerto Rico.  You state that

Zim would like to offer service between any of the mainland

United States ports it serves and foreign ports in the Caribbean

using transshipment via feeder vessel in its Caribbean service.

You state that one route under consideration would move cargo,

under a through port to port bill of lading from New York to

Trinidad.  You cite 46 U.S.C. 891u, and state under this statute

the proposed transportation is by definition "foreign trade" and

not "coastwise trade", even if an intermediate stop is made in a

territory or possession such as Puerto Rico, so long as the final

destination is a foreign port.  You state that the cargo, while

in Puerto Rico, would be drayed from one vessel's pier to another

in bond.

ISSUE:

     Whether the transportation on a foreign flag vessel of in-

bond goods being shipped from New York to Trinidad, transhipped

both at a port Jamaica and a port in Puerto Rico, is considered

coastwise trade and subject to the coastwise laws.

LAW AND ANALYSIS:

     Generally, the coastwise laws (e.g., 46 U.S.C. App. 289 and

883, and 46 U.S.C. 12106 and 12110) prohibit the transportation

of merchandise or passengers between points in the United States

embraced within the coastwise laws in any vessel other than a

vessel built in and documented under the laws of the United

States, and owned by persons who are citizens of the United

States.

     The coastwise law pertaining to the transportation of

merchandise, section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended

(41 Stat. 999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

provides that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of

          forfeiture of the merchandise (or a monetary

          amount up to the value thereof as determined

          by the Secretary of the Treasury, or the

          actual cost of the transportation, whichever

          is greater, to be recovered from any

          consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise

          to be transported), between points in the

          United States ... embraced within the

          coastwise laws, either directly or via a

          foreign port, or for any part of the

          transportation, in any other vessel than a

          vessel built in and documented under the laws

          of the United States and owned by persons who

          are citizens of the United States ....

     For purposes of the coastwise laws, a point in United States

territorial waters is considered a point embraced within the

coastwise laws.  The coastwise laws generally apply to points in

the territorial sea, defined as the belt, three (3) nautical

miles wide, seaward of the territorial sea baseline, and to

points located in internal waters, landward of the territorial

sea baseline, in cases where the baseline and the coastline

differ.

     "Merchandise," as used in section 883, includes any

article, including valueless merchandise pursuant to the recent

amendment of section 883 by the Act of June 7, 1988 (Public Law

100-329; 102 Stat. 588).

     The Customs Service is, of course, "charged with the

administration" of section 883.  In determining whether

merchandise which is transported from one point in the United

States to a point in a foreign country and then to another point

in the United States is subject to the prohibition in section 883

by virtue of being transported between coastwise points "via a

foreign point," we have relied upon the holding of the Supreme

Court in The Bermuda, 70 U.S. 514 (1865).  We have issued a

number of rulings on the applicability of section 883 to the

transportation of merchandise between coastwise points via a

foreign port. In these rulings, we have held, as did the Supreme

Court in The Bermuda, that an "honest intention to bring the

goods [transported] into the common stock of the [intermediate

foreign] country" is required to break the continuity of

transportation between coastwise points via a foreign point. We

have held that an intent to export merchandise after its

transportation from the United States to an intermediate foreign

port is not, by itself, sufficient to break the continuity of the

transportation when the merchandise is transported onward from

the intermediate foreign port to a second point in the United

States.  We have also held that when, at the time of shipment of

merchandise from the United States to an intermediate foreign

port, there existed the expectation that a substantial portion of

the merchandise would not be consumed in the country of the

foreign port, entry through the foreign country's customs and

payment of duty is not considered to break the continuity of the

transportation when any of the merchandise is transported onward

to a second point in the United States.

     It is in this regard that intent becomes a factor in the

interpretation of section 883; i.e., when merchandise is trans

ported between coastwise points via an intervening foreign port

and there is a question of whether the continuity of the voyage

is broken at the intervening foreign port.  In International Raw

Materials, Ltd., v. Baker, Civil Action No. 87-2005 (E.D. Pa.

1988) (22 Cust. Bull. No. 19), the Court refers to the use of an

intent test in the interpretation of section 883.  In the

International Raw Materials the court held that there is no need

to consider the intent of the shipper when the shipment involves

direct transportation of merchandise between domestic ports, the

violation of the Act is clear at the time the merchandise is

unladen at the domestic port.  For shipments via foreign ports,

the violation is not apparent from the route of the vessel; an

intent test allows Customs to consider the substance of the

transportation rather then its form and is a reasonable means for

deciding whether the Act has been violated.  The Court held that

coastwise transportation of merchandise takes place, within the

meaning of the coastwise laws, when merchandise laden at a point

embraced within the coastwise laws ("coastwise point") is unladen

at another coastwise point, regardless of the origin or ultimate

destination of the merchandise.  The intent test should be used

in a case where merchandise transported from a coastwise point is

processed or manufactured at a non-coastwise point and the

resulting product is transported onward to a second coastwise

point.

     The prohibitions set forth in the coastwise laws are against

the use of foreign-flag or non-coastwise-qualified U.S. vessels

for the transportation of the goods from port to port or point to

point within the territorial waters of the United States.

     The transportation of the subject goods from New York to

Kingston, Jamaica, to Puerto Rico would be considered coastwise

transportation and coastwise-qualified vessels must be used for

such transportation.

     You allege that under the statutory provisions in 46 U.S.C.

891u, the proposed transportation is by definition "foreign

trade".  The definitions of "foreign trade" and "coastwise trade"

set forth in 46 U.S.C. App. 891u applies only to the Merchant

Marine Act of 1928 and are not applicable to the provisions set

forth in the Merchant Marine Act of 1920 (the coastwise laws, 46

U.S.C. App. 883).

HOLDING:

     The transportation of the subject goods from New York to

Kingston, Jamaica, to Puerto Rico would be considered coastwise

transportation and such transportation of goods from New York to

Kingston Jamaica, to Puerto Rico to Trinidad using foreign flag

vessels would be prohibited under the provisions of the

coastwise laws, specifically 46 U.S.C. App. 883.

                                     Sincerely,

                                     B. James Fritz

                                     Chief

                                     Carrier Rulings Branch

