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VES-10-02-CO:R:P:C 111437 BEW

CATEGORY:  Carriers

Stanley X. Cook, Esquire

Attorneys at Law

2156 The Alameda

San Jose, California 95126

RE:  The applicability of the coastwise laws to the proposed use

     of a foreign-flag tug and two foreign-flag barges in a

     dredging project and the movement of dredge sand on the

     Sacramento River, its adjacent sloughs and the San

     Francisco Bay.

Dear Mr. Cook:

     This is in reference to your letters of December 6, 1990,

and April 17, 1991, requesting a ruling concerning a dredging

contract from the U.S. Army Corps of Engineers in the Sacramento

River.

FACTS:

     You state that a California corporation intends to enter

into a joint venture with a California subsidiary corporation of

a major Korean corporation.  In this venture, the Korean parent

or subsidiary corporation would furnish a tug and two barges of

current Korean registry, manned by U.S. seaman who would be

employees of the joint venture.

     You state that the vessels would not transport merchandise

between U.S. ports, but that the operations would be confined

solely to the movement of the dredged sand on the Sacramento

River, its adjacent sloughs and the San Francisco Bay.  You state

that none of the vessels would leave the bay during the

operations of the venture.  At the conclusion of the dredging and

fill operations, the tug and barges would return to their home

port.  You ask the following questions:

     (1)  What, if any, restrictions, taxes or requirements are

     imposed by the U.S. Customs Service concerning the use of

     such vessels in the manner specified above?

     (2)  Does it make a difference whether such vessels are

     owned by the Korean parent corporation/U.S. subsidiary, or

     leased to the U.S. domestic corporation of my clients?

     (3)  What separate requirements, taxes, or restrictions, if

     any, are imposed with regard to any collateral equipment for

     sand dredging and movement, such as dredging equipment,

     conveyors and tractors.

     Your request goes only to the transportation and towing

aspects of the dredging project.

ISSUES:

     1.   Whether the transportation of dredge sand on a non-

     coastwise-qualified vessel from a dredge site in the

     Sacramento River and the San Francisco Bay Area to the shore

     or other points in the same waters is a violation of 46

     U.S.C. App. 883.

     2.  Whether the use of a foreign-flag vessel to tow barges

     used to haul dredge sand between coastwise points is

     prohibited under the provisions of 46 U.S.C. App. 316(a).

LAW AND ANALYSIS:

     The coastwise law pertaining to the transportation of

merchandise, section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended

(41 Stat. 999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

provides that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of

          forfeiture of the merchandise (or a monetary

          amount up to the value thereof as determined

          by the Secretary of the Treasury, or the

          actual cost of the transportation, whichever

          is greater, to be recovered from any

          consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise

          to be transported), between points in the

          United States ... embraced within the

          coastwise laws, either directly or via a

          foreign port, or for any part of the

          transportation, in any other vessel than a

          vessel built in and documented under the laws

          of the United States and owned by persons who

          are citizens of the United States ....

     "Merchandise" is defined in section 1401(c) of title 19,

United States Code, to include goods, wares, and chattels of

every description, and includes fish, fish products, and fish

packaging materials that are assembled into packages containing

fish.  Section 883 specifically provides that, for purposes of

its provisions, "merchandise" includes valueless material (Pub.L.

100-329; 102 Stat. 588).  The transportation of valueless

material, whether or not it has commercial value, from a point or

place in the United States or point or place on the high seas

within the Exclusive Economic Zone (EEZ) as defined in the

Presidential Proclamation of March 10, 1983, to another point or

place in the United States or a point or place on the high seas

within that EEZ would also be prohibited under the provisions of

section 883.

     In interpreting the coastwise laws, Customs has ruled that a

point in United States territorial waters is considered a point

embraced within the coastwise laws.  The coastwise laws generally

apply to points in the territorial sea, defined as the belt,

three (3) nautical miles wide, seaward of the territorial sea

baseline, and to points located in internal waters, landward of

the territorial sea baseline, in cases where the baseline and the

coastline differ.

     The transportation of dredged material on a foreign-flag

barge from a dredge site, located in the territorial waters of

the United States, to another point within the territorial waters

of the U.S. would be prohibited under the provisions of 46 U.S.C.

App. 883.  Accordingly, the proposed use of the Korean-flag

barges in question would be prohibited.

     Section 316(a), as amended by the Act of May 19, 1986 (Pub.

L. 99-307 (46 U.S.C. App. 316(a)), prohibits the towing between

coastwise points of any vessel except a vessel in distress, by

any vessel other than a vessel of the United States issued a

certificate of documentation with a coastwise or Great Lakes

endorsement (see 46 U.S.C. App. 12106, 12107).  This restriction

extends to certain territories and possessions of the United

States, to towing between points within the same harbor, and to

direct, indirect, or partial towing operations.

     In summary, the prohibitions imposed by the coastwise laws

extend to all vessels regardless of their size, and to the

internal waters of the United States as well as to the coastal

waters.  Their applicability is not affected by the fact that a

body of water may be wholly within the jurisdiction of a single

state, or whether its course or boundaries intrude on the

territory of two or more states.  Likewise, it is not a

consideration whether a body of water is tidal or non-tidal, is

accessible to the sea, is easily reached, or is man-made.

HOLDING:

     1.  The transportation of dredge sand on a non-coastwise-

     qualified vessel from a dredge site in the Sacramento River

     and the San Francisco Bay Area to the shore or other points

     in the same waters is a violation of 46 U.S.C. App. 883.

     2.  The towing between coastwise points of any vessel,

     except a vessel in distress, by any foreign-flag vessel, is

     prohibited under the provisions of 46 U.S.C. App. 316(a).

                                     Sincerely,

                                     B. James Fritz

                                     Chief

                                     Carrier Rulings Branch

