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CATEGORY:  Carriers

Mr. James E. Cloutier

President

Leasco Services

P.O. Box 2402

Oregon City, Louisiana 70380

RE:  The applicability of the coastwise laws to the proposed use

     of a heavy lift foreign vessel in the movement of a

     production platform which had been salvaged from

     international waters and towed to the territorial waters of

     Louisiana.

Dear Mr. Cloutier:

     This is in reference to your letter dated September 9, 1991,

requesting a ruling concerning the movement of a production

platform on a foreign vessel the TAX LIFT 6 (Rotterdam).

FACTS:

     You state that on September 1, 1991, the TAX LIFT 6 was used

in the international waters to salvage a fixed production

platform WEST CAMERON 480 A, that the deck section of the

platform was lifted and deposited on a U.S.-flag barge, and towed

to your facility.  You state that you must off-load the deck

section from the U.S. barge and place it at the head of your

slip.  The U.S. barge is too large to go into the slip,

therefore, you ask whether you can use the subject TAX LIFT 6 to

lift the deck section from the U.S. barge and move it

approximately 180 feet via air and place it at the head of your

slip.

     You state that you are "only traveling 180' in a private

slip and not from any other port or destination."  You state

that the subject crane barge cannot pivot because the TAX LIFT 6

is not a rotating crane barge.

ISSUE:

     1.   Whether the transportation of the subject deck section

     by a foreign crane barge from the U.S.-qualified barge site

     located at the mouth of the slip to the head of the slip, a

     distance of approximately 180 feet, is a violation of 46

     U.S.C. App. 883.

LAW AND ANALYSIS:

     The coastwise law pertaining to the transportation of

merchandise, section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended

(41 Stat. 999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

provides that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of

          forfeiture of the merchandise (or a monetary

          amount up to the value thereof as determined

          by the Secretary of the Treasury, or the

          actual cost of the transportation, whichever

          is greater, to be recovered from any

          consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise

          to be transported), between points in the

          United States ... embraced within the

          coastwise laws, either directly or via a

          foreign port, or for any part of the

          transportation, in any other vessel than a

          vessel built in and documented under the laws

          of the United States and owned by persons who

          are citizens of the United States ....

     "Merchandise" is defined in section 1401(c) of title 19,

United States Code, to include goods, wares, and chattels of

every description, and includes fish, fish products, and fish

packaging materials that are assembled into packages containing

fish.  Section 883 specifically provides that, for purposes of

its provisions, "merchandise" includes valueless material (Pub.L.

100-329; 102 Stat. 588).  The transportation of valueless

material, whether or not it has commercial value, from a point or

place in the United States or point or place on the high seas

within the Exclusive Economic Zone (EEZ) as defined in the

Presidential Proclamation of March 10, 1983, to another point or

place in the United States or a point or place on the high seas

within that EEZ would also be prohibited under the provisions of

section 883.

     In interpreting the coastwise laws, Customs has ruled that a

point in United States territorial waters is considered a point

embraced within the coastwise laws.  The coastwise laws generally

apply to points in the territorial sea, defined as the belt,

three (3) nautical miles wide, seaward of the territorial sea

baseline, and to points located in internal waters, landward of

the territorial sea baseline, in cases where the baseline and the

coastline differ.

     The transportation of the platform deck section on a

foreign-flag crane barge from the U.S. barge site, located in the

territorial waters of the United States, to another point within

the territorial waters of the U.S. (the head of your slip) would

be prohibited under the provisions of 46 U.S.C. App. 883.

Accordingly, the proposed use of the Rotterdam crane-barge in

question would be prohibited.

     The "Jones Act", 46 U.S.C. App. 883, was enacted in 1920,

for the protection of American shipping and shipbuilding.  The

Act of December 27, 1950 (64 Stat. 1120) provides that the

navigation laws (such as sections 883 and 289) may only be waived

when deemed necessary in the interest of national defense.  Under

the 1950 Act, the Customs Service, acting for the Department of

the Treasury, is required to waive the navigation laws which it

enforces, including the coastwise laws, if requested to do so by

the Department of Defense in the interest of national defense.

In addition, the Treasury Department is authorized to waive such

laws on its initiative or the recommendation of another

Government agency to the extent that Treasury determines such

action is necessary in the interest of national defense.  A

waiver of the provisions of the coastwise laws cannot be issued

solely for economic reasons.

     In the absence of grounds to invoke a waiver in the interest

of national defense, the only other method by which a waiver may

be granted to transport merchandise or passengers on a

non-coastwise qualified vessel between United States ports would

be through Congressional action.

     We regret that we cannot grant a waiver of the coastwise

laws since there is no interest of national defense.  The

transportation of the merchandise from one coastwise point, to

another coastwise point would be in violation of section 883.

HOLDING:

     1.  The transportation of the subject deck section by a

     foreign crane barge from the U.S.-qualified barge site

     located at the mouth of the slip to the head of the slip, a

     distance of approximately 180 feet, is a violation of 46

     U.S.C. App. 883.

                                     Sincerely,

                                     B. James Fritz

                                     Chief

                                     Carrier Rulings Branch

