                            HQ 222492

                        February 4, 1991

PRO-2-02 CO:R:C:E 222492  TLS

CATEGORY: Entry; Protests

District Director

U.S. Customs Service

International and Terrace Streets

Nogales, Arizona  85621

RE: Further review of protest #2605-0-000003 concerning the    

validity of charging fees for the establishment of a    

container station

Dear Sir:

     The above-referenced protest has been forwarded to this

office for further review.  We have considered the points raised

by the protestant and your office.  Our decision follows.

FACTS:

     This protest involves the exaction of fees for the

establishment of a container freight station.  The protestant

contends that it should not have been charged a fee; rather, the

costs of establishing the station should have been offset from

the Customs User Fee Account.  It is further argued that Customs

had no authority to charge the fees as no statutory authority

exists that specifically requires that such fees be charged for

the designation and operation of container stations.

     The facts show that the container freight station at issue

had already been approved as a Customs bonded warehouse at the

time of the fee exaction.  The protestant claims that the

security and background investigations for which the fee is to

apply had already been completed.  Therefore, the fee went beyond

the actual services provided for the container station.  The

importer argues that only administrative services were left

uncompensated for after the bonded warehouse approval.  The fee

charged amounted to $1021.00, which was established by notice in

T.D. 85-70 (March 29, 1985).

ISSUE:

     Whether or not the collection of fees for the designation or

operation of container stations is permissible under existing

United States Code statutes.

LAW AND ANALYSIS:

     Sections 19.40 through 19.49 of the Customs Regulations

outline the procedures for the establishment and use of container

stations.  In particular, 19 CFR 19.40 was amended by the Federal

Register publication of T.D. 83-56 to give Customs the authority

to charge fees for the establishment of container stations.  48

Fed. Reg. 9853 (March 9, 1983).  The notice also provided that a

fee schedule is to be published in the Federal Register and

Customs Bulletin periodically to revise the fee to reflect

increased costs.  The fee charged in the present case was set by

publication of T.D. 85-70 in the Customs Bulletin for March 29,

1985.

     The protestant argues that the container freight station at

issue here had already been established at the time of the fee

exaction.  The $1,021.00 fee, therefore, it is argued, was

charged only for the administrative approval that followed.  The

protestant's argument seems to suggest that the fee should have

been exacted before the station was established and any charges

made afterwards cannot apply to that particular task.

     We do not read the applicable law in such a way.  Section

19.40 of the Customs Regulations does not make reference to when

the fee may be exacted in relation to when the act requiring the

charging of a fee is performed by Customs.  Furthermore, section

19.40(c)(1) makes no mention of when the fee should be charged in

relation to when the services are performed.  The only

requirement noted, in fact, is that the fee schedule be published

in the Federal Register.

     The protestant makes much light of the language of section

58c of the Tariff Act of 1930.  Specifically, it is argued that

the establishment and control of container stations are Customs

commercial operations covered under that provision.  The relevant

subsections read as such:

     (e)(6) Notwithstanding any other provision of law

     except paragraph (2), during any period when fees are

     authorized under subsection (a) of this section, no

     charges, other than such fees, may be collected--

          (A) for any--

               (i) cargo inspection, clearance, or

               other customs activity, expense, or

               service performed...               

               (ii) customs personnel provided, in

               connection with the arrival or

               departure of any commercial vessel,

               vehicle, or aircraft, or its

               passengers, crew, stores, material,

               or cargo, in the United States;...

     (f)(1) There is established in the general fund of the

     Treasury a separate account which shall be known as the 

     "Customs User Fee Account".  Notwithstanding section

     1524 of this title, there shall be deposited as

     offsetting receipts into the Customs User Fee Account

     all fees collected under subsection (a) of this section

     except that portion of such fees that is required under

     paragraph (3) for the direct reimbursement of

     appropriations.

     (3) The Secretary of the Treasury, in accordance with

     section 1524 of this title and without regard to

     apportionment or any other administrative practice or

     limitation, shall directly reimburse, from the fees

     collected under subsection (a) of this section, each

     appropriation for the amount paid out of that

     appropriation for the costs incurred by the Secretary

     in providing-

          (B) all preclearance services; for which the

          recipients of such services are not required

          to reimburse the Secretary of the

          Treasury....  (emphasis added.)

     The importer claims that the expenses for the establishing

the container station in this case should be paid out of the

Customs User Fee Account instead of directly reimbursed from its

own expense account.  It is true that the account is to be used

to offset expenses that the Customs Service incurs "in conducting

commercial operations."  Upon closer reading, however, we note

that an exception is made for services the recipients of which

are required to reimburse the Secretary of the Treasury.  Hence,

the underscored language as emphasized above.  The exception is

clearly made to uphold the impact of Customs laws mandating

direct reimbursement from recipients of certain services.  As

noted before, Customs Regulations section 19.40 requires direct

reimbursement from the recipient of services provided by the

Customs Service in establishing and maintaining container

stations.  It is beyond dispute that Customs in this case

incurred expenses in inspecting and overseeing the establishment

of a container station.   We cannot ignore the unambiguous terms

of the relevant law here.  Therefore, we must find that the

protestant is required to directly reimburse the U.S. Customs

Service for services rendered in the establishment of the

container station in this case.

     The protestant also argues that Customs has relied on

section 555 and 556 of the Tariff Act of 1930 to establish

container freight stations and set fees for them.  We disagree. 

Customs' authority for establishing the container stations and

charging fees for such are generally based on sections 499 and

624 of the Tariff Act.  Section 499 requires that imported

merchandise be inspected, examined, or appraised and reported by

the appropriate customs officer to have been truly and correctly

invoiced and found to comply with requirements of the laws of the

United States before it is delivered from customs custody.  19

U.S.C. 1499 (1990).  Section 624 gives the Secretary of the

Treasury the authority "to make such rules and regulations as may

be necessary to carry out the provisions [set forth in other

parts of the Tariff Act]."  19 U.S.C. 1624 (1990).  These

statutes allow the Customs Service and its parent agency, the

Department of the Treasury, to set and implement regulations

allowing Customs to, inter alia, establish container stations. 

In particular, the inspection procedures performed by Customs

personnel at container stations are covered by section 499.  The

regulations provided for under sections 19.40 to 19.49 of the

Customs Regulations are consistent with section 624.  Thus,

sections 555 and 556 of the Tariff Act are not directly relevant

to Customs' authority to charge fees for the establishment of

container stations as provided for under Customs regulation

19.40.

HOLDING:

     You are to deny this protest in full.  A Form 19, Notice of

Action, should be attached hereto.

                               Sincerely,

                               John Durant, Director




