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M. Barry Levy, Esquire

Sharretts, Paley, Carter & Blauvelt, P.C.

67 Broad Street

New York, New York 10004

RE:  Powers of Attorney retained by customhouse broker; Facsimile

     ("faxes") Powers of Attorney; Brokers; 19 CFR 141.46

Dear Mr. Levy:

     This is in response to your ruling request dated October 10,

1990, on behalf of your client, N.J. Defonte Co., Inc., a

licensed customhouse broker on the above-reference subject.  

FACTS:

     Your client, a licensed customhouse broker, is frequently

contacted by importers who wish him to take immediate action on

their behalf regarding certain Customs transactions.  The broker

advises such an importer that, in accordance with section 141.46,

Customs Regulations (19 CFR 141.46), a broker must obtain a power

of attorney from an importer prior to transacting Customs

business in the importer's name.  Some importers have suggested

executing a power of attorney in favor of the broker and, in the

interest of time, sending it to him by facsimile, or fax,

machine.  However, the broker has been insisting on receiving the

executed document itself prior to taking any action, which

frequently causes costly delays.  Accordingly, your broker client

seeks authorization to transact Customs business under the

authority of a "faxed" power of attorney.

ISSUE:

     Does a customhouse broker satisfy the regulatory requirement

to retain powers of attorney under 19 CFR 141.46 by keeping

"faxes" of the original powers of attorney transmitted to him by

importer-clients?

LAW AND ANALYSIS:

     A customhouse broker is required to have a valid power of

attorney in the name of his principal in order to transact

Customs business.  19 CFR 141.46.  Section 141.46, CR, further

provides that the broker need not file it with the district

director, but must retain powers of attorney with his (the

broker's) books and papers so that it can be made available to

Customs officers as provided in Subpart C, Part 111, Customs

Regulations (Duties and Responsibilities of Customs Brokers).

     Section 111.23(d), entitled "Other methods of reproduction

for record retention" states:

     If approved by the district director in which a broker has

     been granted a permit and in which he has records located, a

     broker may use, in lieu of original documents, methods of

     reproduction other than microfilm, including microfiche, for

     the reproduction of records, provided the requirements of

     paragraph (b) and (c) of this section is met.  While

     original powers of attorney must be retained, copies also

     may be retained.  (Emphasis added.)

19 CFR 111.23(d).  

     Your position is that a literal reading of the first clause

of the last sentence quoted above suggests that brokers must

always possess the originally executed power of attorney;

however, such an interpretation would render the second clause of

that sentence superfluous, for there would be no purpose to

giving a broker permission to retain a copy of a document which

he must have in his possession anyway.  

     We agree with your interpretation of the last sentence of 19

CFR 111.23(d).  Having on file a "hard" faxed copy of the

original executed power of attorney, the broker satisfies the

requirement of retaining a valid power of attorney under 19 CFR

111.23(d).  

     Customs has upheld the use of facsimile signature on

computer-generated entry forms.  See T.D. 78-317 (holding that a

facsimile signature may be used on a transportation entry);

C.S.D. 79-94 (holding that a Customs bond may be executed by

means of a facsimile signature and discussing the general

question of the meaning of "to sign" or "signature" at some

length), C.S.D. 79-363 (holding that facsimile signature are

acceptable for the certification of a Notice of Exportation), and

Headquarter Ruling 219147 dated December 5, 1986 (stating that

facsimile signature may be used on entry documentation).

     The Customs Service is moving in the direction of

"paperless" or electronic entry filing and treating

electronically transmitted "writings" the same as traditional

written documents (see "Proposed Customs Regulations Regarding

Electronic Entry Filing" at 55 FR 2528, January 25, 1990, and 

24 Cust. B. & Dec., No. 6, at p.15-30, February 7, 1990).  

     Although we view a "faxed" power of attorney as a valid

document, we render no opinion as to its admissibility or

sufficiency in a court of law.  See 80 C.J.S., Signatures,

section 7.  A prudent broker, therefore, may want to protect

himself against challenges to his authority by the importer-

client, regarding the authenticity or genuineness of the

document, by having the importer-client follow-up the

transmission of the fax with the original executed power of

attorney for his (the broker's) file.  This, however, is strictly

a matter between the private parties, the broker and importer, in

which Customs would not get involved.  Moreover, we note that the

benefit of Appendix B to Part 171, Customs Regulations, namely

paragraph (I) pertaining to Customhouse Brokers, might not be

available to a broker whose "principal" (the importer-client)

denies the existence of a "principal-agent" relationship with

him.

     Upon receipt of the fax, the broker can begin transacting

Customs business since a power of attorney does, in fact, exist

even though the broker has in his possession the facsimile, which

we find to be a valid and binding instrument for purposes of

transacting Customs business. 

     In summary, a broker may satisfy the requirements of 19 CFR

141.46 by retaining "faxed" powers of attorneys from his

importer-clients for instant access provided that he can produce

the original executed power of attorney from his client to

Customs, if necessary, within a reasonable time. 

HOLDING:

       A customhouse broker may satisfy the requirement of 19 CFR

141.46 to retain powers of attorney by keeping "faxes" of the

original powers of attorney transmitted to him by importer-

clients provided that the original document can be produced if

necessary to Customs within a reasonable period of time. 

                               Sincerely,

                               John Durant, Director




