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CATEGORY:  Entry

David R. Ostheimer, Esq.

Lamb & Lerch

233 Broadway

New York, New York 10279

RE:  Request for binding ruling relative to payment of duties

     on merchandise admitted into a foreign trade zone

Dear Mr. Ostheimer:

     This is in response to your letter of December 7, 1990, on

behalf of Trade Zone Operations, Inc., wherein you requested a

binding ruling clarifying the time at which duties must be

deposited on merchandise admitted into a General Purpose Foreign

Trade Zone (FTZ).

FACTS:

     General Purpose FTZ #9 is presently comprised of three

separate sites, one of which is known as the Campbell Industrial

Park.  Your client has been designated the FTZ Operator for this

FTZ.  At the present time, your client wishes to activate a

specific area within the Campbell Industrial Park.  The area for

which activation is being requested is leased to AES Barbers

Point (AES-BP).  AES-BP plans to operate a co-generation facility

at this site which will ultimately convert chemical energy in the

form of coal into electricity to be sold to the Hawaiian Electric

Company for use by its customers on Oahu.  AES-BP will be

purchasing, from various vendors, imported foreign status

merchandise (such as a turbine-generator) which needs to be

assembled and tested prior to its utilization as production

equipment at the co-generation facility.  The imported foreign

status merchandise will be arriving at the General Purpose FTZ in

shipments over an extended period of time.  You have stated that

the merchandise will be stored and assembled by AES-BP's vendors

within the General Purpose FTZ and must, prior to its actual use

as production equipment, be tested for the purpose of determining

its suitability for use as production equipment.

     Subsequent to your initial ruling request, a conference was

held on January 28, 1991, to discuss the timing of the payment of

customs duties.  During the course of the meeting, you introduced
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the concept of constructive transfer of the equipment once it is

installed.  It is your position that 19 CFR 146.52 requires the

filing of a Customs Form (CF) 216 with the District Director

requesting permission to commence the intended activity.  Thus,

prior to actually utilizing any of the foreign status merchandise

as production machinery or capital equipment, a CF 216 must be

signed by both the Zone Operator and the Grantee and must be

approved by Customs, thereby assuring that all parties will be

placed on notice prior to utilization of the equipment.

Furthermore, prior to approving the CF 216 Customs can require

the filing of a consumption entry which would constructively

transfer the capital equipment into the customs territory.

ISSUE:

     When must duties be deposited on imported articles admitted

into a General Purpose FTZ, when such articles are to be used as

production equipment within the General Purpose FTZ?

LAW AND ANALYSIS:

     The statute governing the creation and operation of foreign

trade zones is the Foreign Trade Zones Act of 1934, as amended

(48 Stat. 998; 19 U.S.C. 81a through 81u).  Pursuant to the

provisions of section 3 of the Foreign Trade Zones Act, as

amended (19 U.S.C. 81c), merchandise of every description may be

brought into a zone without being subject to the Customs laws for

the purposes set forth in the statute.  Merchandise may "be

brought into a zone and may be stored, sold, exhibited, broken

up, repacked, assembled, distributed, sorted, graded, cleaned,

mixed with foreign or domestic merchandise, or otherwise

manipulated, or be manufactured...."  19 U.S.C. 81c (1982).

     It is your opinion that the storage, assembly and testing of

foreign status merchandise which subsequently becomes production

machinery or capital equipment are activities clearly delineated

and permitted under the FTZ Act.  Moreover, that the merchandise

does not become subject to the deposit of customs duties until

such time as it is determined to be suitable for its intended use

and is actually used.

     In C.S.D. 79-418 the Customs Service ruled that foreign

production equipment may not be brought into a zone for use as

production equipment.  This ruling was issued by the Customs

Service notwithstanding the decision in Hawaiian Independent

Refinery v. U.S., 81 Cust. Ct. 117, CD 4777 (1978), appeal

dismissed 66 C.C.P.A. 135 (1979), wherein the Court of

International Trade held that merchandise which does not
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actually enter the customs territory of the United States is not

dutiable.  C.S.D. 79-418 was based on the premise that production

equipment is not merchandise as that term is used in the Foreign

Trade Zones Act.  It was concluded that "[g]iven the common

understanding of the term 'merchandise', we believe that Congress

deliberately used that more limited term in the Foreign Trade

Zones Act to avoid this very conduct."

     The issue of the importation of production equipment into an

FTZ was most recently addressed by the Court of International

Trade in Nissan Motor Mfg. Corp., U.S.A. v. United States, Slip

Op. 88-108 (CIT), 22 Cust. Bull., No. 39, p. 27.  In the Nissan

case the court held, under facts similar to the instant case,

that production equipment is not "merchandise" entitled to the

duty exemption of Section 3 of the Tariff Act of 1930 (the Act).

The court based its decision on the exclusive language of the

statute (19 U.S.C. 81c) and its legislative history.  The court

was not persuaded to the view that Hawaiian Independent Refinery

was relevant to the facts then in question.  In affirming the

lower court's decision, the United States Court of Appeals for

the Federal Circuit reached the same conclusion.  Nissan Motor

Mfg. Corp. USA v. United States, Appeal No. 89-1040, 23 Cust.

Bull., No. 39, p. 3.  The Nissan opinion is directly applicable

to the instant set of facts.

     Based on the Nissan opinion, Customs issued a General Notice

revoking C.S.D. 82-103 which had held that the payment of duty

could be deferred until production equipment introduced into a

FTZ became operational.  It is your position that Customs

interpretation of the Nissan decision is incorrect and that there

was no need to revoke C.S.D. 82-103.  You read the Nissan holding

as standing solely for the proposition that production equipment

used in an FTZ is ultimately subject to duty.  You do not read

the decision as requiring the deposit of duties at the time of

importation of an article into a FTZ.

     We disagree with your interpretation.  As stated by the

Court of Appeals in Nissan, Congress "signalled its intention to

make the imposition of immediate duties dependent on the

operations that occur in a foreign trade zone when it listed the

activities that could be performed on merchandise brought into a

zone.  The fact that a comprehensive listing is set forth in the

statute indicates that Congress did not intend a blanket

exclusion from Customs duties irrespective of what is done with

the imported merchandise."  23 Cust. Bull. 39, at page 6.  In its

decision, the court affirmed Customs interpretation of the

Foreign Trade Zones Act as published in C.S.D. 79-418.  The court

concluded that "[u]nder the plain language of the 1950 amendment

to the Act and the legislative history of that amendment, and
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Customs' published decision interpreting the Act as amended, such

a use does not entitle the equipment to exemption from Customs

duties."  23 Cust. Bull. 39, at page 7.  It is the Customs

Service opinion that the court's holding has resolved the

question of production equipment in foreign trade zones.  The

Nissan appellate court found that certain operations were outside

any benefits conferred by the Foreign Trade Zones statute.  The

court expressly found that there was no authority to allow

imported articles to be "installed," "used," "operated," or

"consumed."  The Customs position that production equipment,

supplies, and building materials were dutiable upon entry and

were not entitled to be considered as merchandise was developed

in accordance with public notice and comment.  Even if Customs

believed its position was wrong despite the favorable court

decisions, any reversal of that position could only be

accomplished by adherence to that same procedure.

     Regarding your contention that the obligation to deposit

customs duties does not arise until such time as the equipment is

put to its intended use, it is the Customs Service position that

the intended use is established at the time of importation.

Therefore, the requirement to deposit customs duties must be

satisfied at such time.  The post-importation use of an article

must be considered if that use has a bearing on its tariff

treatment.  Vandegrift & Co. v. United States, 15 Ct. Cust.

Appls. 165, T.D. 42221 (1927); Leonard Levin Co. v. United

States, 27 C.C.P.A. 101, CAD 69 (1939).  An analogy may be drawn

between the instant facts and a temporary importation under bond

(TIB).  The Customs Regulations provide that the entry summary

for articles brought into the United States under a TIB must

include a declaration that the goods are not imported for sale or

sale upon approval.  Furthermore, the Harmonized Tariff Schedule

(HTSUSA), Subchapter XIII, U.S. Note 1(a) speaks to the intent of

the importer at the time the entry is filed.  There must be a

definite intent on the part of the importer at the time of

importation that the articles shall be used in a manner

contemplated by the provision of law under which entry is claimed

and that the articles shall be exported within the bond period.

If a sale was intended before entry the entry would be in

violation of section 592 of the Tariff Act of 1930.  In the

instant case, you intend to use the articles as production

equipment once it is installed.  The use to which the articles

will be put is not in question.  The articles are imported as

capital or production equipment and will be used as such.

Hence, the articles must be imported as capital or production

equipment and estimated duties must be deposited at the time of

entry.  "Duties and the liability for their payment accrue upon

imported merchandise on arrival of the importing vessel...,

unless otherwise specially provided for by law."  19 CFR 141.1.
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A construction which ignores the adjectives "production" and

"building" with respect to equipment or materials that are

imported with the intent to be installed in a zone and then used

in that zone would be contrary to that principle and the courts'

findings in the Nissan litigation.  That court concluded that

Customs lacked authority to put conditions in a zone grant that

were not imposed by the Foreign Trade Zones Board.

     Concerning your constructive transfer proposal, you cite 19

CFR 146.61 to indicate that the Customs regulations provide for

the constructive transfer of merchandise which remains physically

in the zone.  However, section 146.61 falls under Subpart F

"Transfer of Merchandise from a Zone."  Subpart F sets forth the

procedure for the entry of merchandise which is to be transferred

from a zone, or removed from a zone for exportation or

transportation to another port, for consumption or warehouse.  In

the instant case, the production equipment will always physically

remain in the zone.  There is no intention of transferring the

equipment into the Customs territory.  The concept of

constructive transfer was adopted by the Customs Service "to

provide relief in those instances where merchandise was expressly

intended to be physically moved into Customs territory and not as

to merchandise which could not be, and was never intended to be,

physically moved [into the Customs territory]...."  See P.R.D.

75-5; 9 Cust. Bull. 746, 749 (1975).  The court in Hawaiian

Independent Refinery rejected the argument that foreign

merchandise that is "consumed" in a zone can be considered to

have been "constructively transferred" to the Customs territory.

It held that no authority is anywhere conferred upon Customs to

require the involuntary constructive transfer of merchandise

which is never intended to, and which does not actually enter,

the Customs territory from a zone.  81 Cust. Ct. 117, 125.

     It is not within the Customs Service authority to grant a

postponement or deferment of the statutorily required deposit of

estimated duties.  However, you may wish to explore the

possibility of petitioning the Foreign Trade Zones Board to allow

the entry of the articles as privileged foreign merchandise and,

thereby, locking into a tariff classification and rate of duty.

The Board can place a restriction on the zone grant that duties

must be paid before the co-generation facility is activated.

Payment of duties will be postponed until such time as the

production equipment is actually put to its intended use.

HOLDING:

     All merchandise is subject to duty upon importation except

if covered by an exemption.  The Nissan decisions held that
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production equipment does not fall within any of the Foreign

Trade Zones Act exemptions.  Therefore, production equipment is

subject to duty upon its importation and before it is admitted

into a FTZ.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

