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901 15th Street, N.W.
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RE:  Your letter of January 31, 1991, concerning 19 CFR

151.42(a)(2) - ullage taking for measurement of petroleum; TD 80-

142; TD 87-39 

Dear Ms. Grant:

     This responds to the referenced letter, wherein you

requested an interpretation of section 151.42(a)(2) of the

Customs Regulations, pertaining to the taking of ullages for

reporting purposes only in circumstances where the methods

specified in section 151.42(a)(1) are unavailable or inadequate. 

We have reviewed your submissions and our response follows.

     Briefly, we set forth the proposed scenario as follows: A

tanker containing No. 6 fuel oil will arrive at Stapleton

Anchorage, where a quantity of fuel oil will be lightered for

transport into New York harbor for entry.  The quantity of fuel

oil on the tanker will be measured prior to and following the

lightering.  The tanker will proceed to Central Hudson Gas &

Electric's dock at Rosten.  Upon arrival there, the quantity will

be measured again.  Because the No. 6 fuel oil on the tanker does

not have the proper specifications to be used at the utility's

facility, your client proposes to load No. 2 fuel oil onto the

tanker to be blended with the No. 6 fuel oil while still on the

tanker.  The No. 2 fuel oil will be loaded onto the tanker from a

barge positioned along side the tanker by a line-blending

procedure.  This blending will produce a fuel oil with the

desired specifications which can then be offloaded into the shore

tanks.  The quantity of No. 2 fuel oil on the barge will be

measured prior to line-blending.

     Your client proposes that Customs employ ullage taking for

reporting purposes, rather than the customary shore tank gauging

method that is specified in section 151.42(a)(1)(a)(ii).  This

proposal is based on the assertion that shore tank gauging is

inadequate in the circumstances and that ullage taking therefore

is an acceptable method for measurement.  Apparently, there is a

question as to whether or not this assertion is correct.

     In Treasury Decision (TD) 80-142, the regulations regarding

petroleum measurement were modified.  (See T.D. 80-142, 14 Cust.

Bull. 274.)  Prior to the TD, the regulation specified six

methods that could be freely employed by the district director to

control the unlading and measurement of petroleum (section

151.42(a) - (f)).  One of these methods was the taking of ullages

(section 151.42(f)).  After the amendment, these specified

methods were reduced to four (section 151.42(a)(1)(i) - (iv))

(three in the current regulation), and ullage taking was deleted. 

Ullage taking was removed to section 151.42(a)(2) where it

resides in the current regulation.  There, the district director

is authorized to employ ullage taking as a means of measurement

for reporting purposes only where the specified methods (in

151.41(a)(1)) are either unavailable or inadequate.

     Ullage taking was removed to section 151.42(a)(2) because

Customs decided - prompted by public comment solicited during the

amendment process - that it was not a sufficiently reliable

method for reporting purposes.  Nonetheless, Customs felt that it

was accurate enough to be used where other methods could not be. 

In addition, it was retained in the regulation to be used in

every case as an indication of the accuracy of the quantity

manifested and shore metering and tank gauge calibrations.  (See

Id. at 283.)

     It appears that ullage taking was removed from the list of

methods specified in section 151.42(a)(1), and placed in section

151.42(a)(2), so that Customs could gain stricter control of its

use.  The authority to employ it, however, remains with the

district director.  In the pre-amendment regulation, the district

director could authorize any of the methods specified in the

regulation based on "local conditions."  While there is no such

guidance for authorizing use of ullage taking in the post-

amendment regulation (section 151.42(a)(2)), we believe that the

district director is still expected to consider local conditions

in making a determination.  Now, however, the determination to be

made is whether or not the other methods, in this case shore tank

gauging, are either unavailable or inadequate.

     We are inclined to believe that the circumstances set forth

in this case - that the utility does not have shore tanks with

the capacity to blend No. 6 fuel oil with No. 2 fuel oil and that

the proposal is designed to address a need that could affect the

public safety - are legitimate "local conditions" that can be

considered by the district director in making a determination. 

We are disinclined to go further than this because we feel that

interpreting section 151.42(a)(2) to rigidly limit the

authorization of ullage taking to only situations where, for

example, the benefit is to Customs or employment of other methods

is literally impossible is to impose too much of a restriction on

the district director who should properly consider local

circumstances and problems.  On the other hand, there is a

legitimate question as to how lenient Customs should be in

permitting ullage taking for reporting purposes under section

151.42(a)(2).  Ultimately, it involves a judgment call by the

district director.

     We believe that implementation of section 151.42(a)(2)

should be governed by district directors and operational

considerations, rather than by a legal ruling or limiting

interpretation fashioned by the Office of Regulations and

Rulings.  The substance of our response is that the decision is

up to district directors, but factors such as those raised in the

instant case are appropriately considered by the district

director as he/she weighs "local conditions" against Customs need

to record accurate measurements and to administer the program.  

     Regarding your interpretation of section 151.42(b)(3) and

(4), we agree that the amendment of section 151.42(b) as

published in T.D. 87-39, which changed the word "shall" to "may,"

was intended to provide Customs with the flexibility to determine

when Customs officers will perform or witness ullaging or

gauging.  (See T.D. 87-39, 21 Cust. Bull. 58, 77.)

     If you have any further questions or require further

assistance, please contact this office. (566-5856).

                               Sincerely,

                               William G. Rosoff

                               Chief

                               Entry Rulings Branch




