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CATEGORY:  Entry

Dennis T. Snyder, Esq.

7600 Red Road

Suite 200

S. Miami, FL  33143

RE:  Request for binding ruling; Transportation and Storage of

     Cargo Pending Lay-Order; International Carriers Bond;

     19 CFR 4.37 and 4.31(1)

Dear Mr. Snyder:

     This is in response to your letter of June 12, 1991, to the

Carrier Rulings Branch wherein you requested a binding ruling on

behalf of King Ocean Services de Venezuela S.A. and its wholly

owned Florida corporation, Sun Terminals, Inc..

FACTS:

     According to your letter, King Ocean Services de Venezuela

S.A. is a steamship company which operates several container

ships in the South and Central American trade.  King Ocean

restricts its operations to house-to-house containers.  It does

not accept palletized cargo, nor does it permit the stuffing or

devanning of containers on its premises.  King Ocean's U.S.

landside operations are conducted by a wholly owned Florida

corporation, Sun Terminals, Inc..

     Sun Terminals, Inc. has a leasehold interest in a pier area

north of the Port of Miami known as Albury Docks.  King Ocean

vessels have been loading and unloading at Albury Docks for

several years.  Typically, inbound containers are off loaded and

stacked or parked adjacent to the pier during the lay order

period.  Once Customs entry is made, the container is trucked

directly to importer's premises for devanning.  If U.S. Customs

designates the container for intensive examination, it is trucked

to a bonded devanning station for this purpose.

     Outbound containers are prepositioned at Albury prior to

arrival of the vessel, where they are readily available for

lading as soon as incoming containers are fully discharged.  You

state that the facilities at Albury Docks are no longer adequate

to handle the volume of traffic generated by King Ocean, and
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there is no room for expansion on to adjacent property.  Sun

Terminals, Inc. has acquired a five acre parcel located

approximately five miles from Albury Docks, is within the

existing port limits, and is in the area nearest Albury Docks

where local zoning permits cargo handling operations.

     By letter dated May 8, 1991, Sun Terminals applied to the

district director for permission to immediately transport landed

containers to the new facility where they would be stored during

the lay order period.  The district director granted Sun

Terminals' request for a six month trial, but directed that an

immediate request for a ruling to determine the legality of the

proposed operation be made to Headquarters.

ISSUE:

     Does the District Director of Customs, Miami, have the

discretionary authority to permit full containers of merchandise

to be transported to and stored during the lay order period at a

facility within the port limits but approximately five miles

distant from the place of unlading?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 448, of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1448(a)), provides in pertinent part that:

     After the entry, preliminary or otherwise, of any vessel...

     such customs officer may issue a permit to the master of the

     vessel,..., to unlade merchandise or baggage...but

     merchandise or baggage so unladen shall be retained at the

     place of unlading until entry is made and a permit for its

     delivery granted.

     The "place of unlading", although not specifically defined

in the Customs Regulations, is by implication addressed in

section 4.30(l), Customs Regulations.  That section provides that

a district director may issue a permit to unlade if (1) it is

determined that the applicant provides sufficient space, capable

of being locked, sealed, or otherwise secured for the storage

immediately upon unlading of cargo, and (2) that the applicant

provides an adequate number of vehicles, capable of being locked,

sealed, or otherwise secured, for the transportation of such

cargo between the point of unlading and the point of storage.

     The Customs Service has previously ruled on this issue.

In C.S.D. 79-368, the Customs Service held that an air carrier

was permitted to store merchandise away from its own premises as

long as the storage facility was within the port limits.  In the

instant case, your client was granted permission to utilize the
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inland facility on a six month trial basis contingent upon

certain conditions.  Therefore, upon termination of that six

month trial period, the district director may approve the use of

the inland facility if she is satisfied that the conditions set

forth in 19 CFR 4.30(l) are met.  It is assumed that the permit

to unlade will specify the correct location of the place of

unlading.

     The trial period was approved by letter dated June 6, 1991.

In that letter the district director advised you that a rider

must be attached to your vessel bond so that the bond included

the proposed container yard.  However, there is no need for a

rider because the existing bond covers the container yard.  In

C.S.D. 79-360, the Customs Service concluded that an air

carrier's blanket bond, by its terms, covers any off-airport

facilities located within the port limits.  Along the same lines,

in C.S.D. 79-368 it was held that no additional bond or bond

rider is necessary to secure the carrier's performance for off-

premises storage.  However, it was also held that the procedure

must be done under a written request which states the specific

storage location and obligates the bond to guarantee performance.

     The present International Carrier Bond incorporates all of

the conditions set forth in 19 CFR 113.64.  Under section

113.64(b), the principal agrees to comply with all laws and

regulations applicable to unlading, safekeeping, and disposition

of the merchandise.  If the principal defaults, the obligors

agree to pay liquidated damages.  Therefore, inasmuch as the

conditions of the bond are in effect wherever the merchandise is

unladen and the container yard is located within the port limits,

no rider is required for the proposed facility, assuming the

district director is satisfied that all other requirements for

the facility have been met.

HOLDING:

     A district director may authorize the use of an off-wharf or

off-pier facility located within the geographical area of any

port provided the district director is satisfied all other

requirements for the facility have been met.  The International

Carrier Bond does not require a rider because, by its terms, the

bond covers all such locations.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

