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                        September 5, 1991

TRA CO:R:IT:I 451372 TPT

CATEGORY:  Toy Guns

John B. Brew, Esq.   

Donohue & Donohue

The Bank Building, 5th Floor

421 Chestnut Street

Philadelphia, PA   19106

RE:  Admissibility of Toy Guns

Dear Mr. Brew:

     This is in response to your request for a binding ruling

dated June 14, 1991, regarding two sample toy guns which your

client intends to import into the commerce of the United States. 

We understand that you wish to obtain a ruling as to the

applicability of the new law enacted under the Federal Energy

Management Improvement Act of 1988.

ISSUE:

     Whether the samples submitted satisfy the requirements of

title 15, U.S.C., 5001 and title 15, C.F.R., Part 1150?

LAW AND ANALYSIS:

     The instant matter is being considered under Part 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177.1(a)(1)), which relates to a

prospective transaction (importation) concerning articles

identical to the submitted samples.  A ruling issued in response

to a request for a ruling under Part 177 of the Customs

Regulations reflects Customs' official position as to the

specific question presented regarding the prospective transaction

and is binding on all Customs personnel.  19 C.F.R. 177.9. 

Therefore, this ruling is qualified in that it applies to

importations of articles which are identical to the submitted

sample.

     Section 5001 (15 U.S.C. 5001) mandates that any toy, look-

alike, or imitation firearms shall have a permanently affixed

blaze orange plug inserted in the barrel of such an imported

article and recessed no more than six (6) millimeters from the

muzzle end of the barrel.  See 15 C.F.R. Part 1150.
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     Part 1150 enumerates the types of markings which have been

approved by the Secretary of Commerce.  Under section 1150.3(b)

(15 C.F.R. 1150.3(b)) water guns, air-soft guns, light-emitting

guns or other ejecting toy guns must have blaze orange markings

permanently affixed to the exterior of the barrel and cover the 

circumference of the barrel from the muzzle end.  Devices made

entirely of transparent or translucent material are also approved

if it permits unmistakable observation of the complete contents. 

15 C.F.R. 1150.3(c).  Also, if the exterior of the article is in

bright red, orange, yellow, green, or blue, singly or as the

predominant color in combination with other colors in a pattern,

the article satisfies the marking requirements. 15 C.F.R.

1150.3(d).  Finally, the marking would meet the requirements if

the exterior surface is predominantly in white in combination

with one or more of the colors bright red, orange, yellow, green,

or blue in any pattern.  15 C.F.R. 1150.3(e).

     The first toy gun is the "Operation: Desert Patrol

Electronic Gun M-16."  The box indicates that it is a product of

Larami Corporation and is made in China, model number 8335-0. 

The gun itself has "Larami" imprinted into it.  The gun is desert

camouflage in color (beige, brown, and black).  The plastic piece

at the end of the barrel is attached with a screw and cannot be

readily removed.  Because the orange piece is approximately one

and a half inches in length, the gun complies with the marking

requirements.

     The second toy gun is the "Operation: Desert Patrol

Electronic Gun 9 MM Automatic," model number 8336-0.  This gun is

also a product of Larami Corporation and is made in Macau. 

"Larami" is imprinted into the side of the gun.  This gun is also

desert camouflage in color (beige, brown, and black).  An orange

plastic piece is attached to the muzzle end of the barrel.  The

orange "plug" cannot be readily moved by hand.  We conclude that

the orange plug is permanently affixed and the color complies

with the marking requirement.
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HOLDING:

     We conclude that the toy gun samples submitted comply with

15 U.S.C. 5001 and 15 C.F.R. 1150.3 and, therefore, toys which

are identical to the submitted samples may be imported.  This 

ruling does not extend to any toy guns which differ in any way

from those presented for the purposes of this ruling.

                              Sincerely,

                              John F. Atwood, Chief

                              Intellectual Property Rights Branch




