                         HQ 556226      

                       December 27, 1991 

CLA-2 CO:R:C:S 556226 SER

CATEGORY: Classification

Mr. Tony Dragan

TVTEC

Brievengat Industrial Park

P.O. Box 6024

ITC Building

Curacao, The Netherlands Antilles

RE:  VHS cassettes created by duplicating master tapes onto blank

     magnetic tape rolls and loading the duplicated tape into an

     empty VHS cassette case; CBI; U.S. Note 2(b); 555778

Dear Mr. Dragan:

     This is in reference to your letter received August 19,

1991, requesting a ruling concerning the eligibility for duty-

free treatment of pre-recorded videocassettes under U.S. Note

2(b), subchapter II, Chapter 98, Harmonized Tariff Schedule of

the United States Annotated (HTSUSA), and the Caribbean Basin

Initiative (CBI)(19 USC 2701-2706).  You reference an earlier

Customs ruling, Headquarters Ruling Letter (HRL) 555778 dated

February 15, 1991, issued on the same subject matter. 

FACTS:

     Based on the supplied information, a video cassette

duplication facility has been established in Curacao, the

Netherlands Antilles.  Magnetic tape roll is imported into the

Netherlands Antilles from Japan for use in producing the pre-

recorded tapes, made from a master tape on a high-speed

duplicator machine.  All other materials are stated to be

imported from the U.S.  

ISSUES:

  1. Whether the pre-recorded video cassettes are entitled to

     duty-free treatment under U.S. Note 2(b), subchapter II,

     Chapter 98, HTSUSA.

  2. Whether the tapes are eligible for duty-free treatment under

     the CBI when imported into the U.S.
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LAW AND ANALYSIS:

  1. Eligibility under U.S. Note 2(b), subchapter II, Chapter 98,

     HTSUSA.

     Section 222 of the Customs and Trade Act of 1990 (P.L. 101-

382) amended U.S. Note 2, subchapter II, Chapter 98, HTSUS,

("Note 2(b)") to provide for duty-free treatment of articles,

other than certain specified products, which are assembled or

processed in a Caribbean Basin Initiative beneficiary country

(BC) wholly of fabricated components or ingredients (except

water) of U.S. origin. 

     Note 2(b) explicitly requires that all components or

ingredients be of U.S. origin.  Since the magnetic tape roll is

of Japanese origin, the pre-recorded videocassettes are

ineligible for duty-free treatment under Note 2(b).

  2. Eligibility for duty-free treatment under CBI.

     Under the CBI, eligible articles the growth, product or

manufacture of designated beneficiary countries (BC's), may enter

the U.S. free of duty if such articles are imported directly to

the U.S. from the BC, and if the sum of (1) the cost or value of

the materials produced in a BC or BC's, plus (2) the direct cost

of processing operations performed in a BC or BC's, is not less

than 35% of the appraised value of the article at the time it is

entered into the U.S.  See 19 U.S.C. 2703(a).  The cost or value

of materials produced in the U.S. may be applied toward the 35%

value-content minimum in an amount not to exceed 15% of the

imported article's appraised value.  See section 10.195(c),

Customs regulations (19 CFR 10.195(c)).

     As stated in General Note 3(c)(v)(A), HTSUSA, the

Netherlands Antilles is a BC for CBI purposes.  In addition, it

appears that the duplicated videocassettes are classified in

subheading 8524.23.10, HTSUSA, which is a CBI-eligible provision.

     Where an article is produced from materials imported into a

BC from non-BC's, the article is considered a "product of" the BC

only if those materials are substantially transformed into a new

and different article of commerce.  See 19 CFR 10.195(a).  In

addition, if an article is comprised of materials that are

imported into the BC, the cost or value of those materials may be

included in calculating the 35% value-content requirement only if

they undergo a "double substantial transformation" in the BC. 

See Section 10.196(a), Customs Regulations (19 CFR 10.196(a)). 

Azteca Milling Co. v. United States, 703 F.Supp. 949 (CIT 1988),

aff'd 890 F.2d 1150 (Fed. Cir. 1989).  
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     The test for determining whether a substantial

transformation occurs is whether an article emerges from a

process with a new name, character, or use different from that

possessed by the article prior to processing.  Texas Instruments,

Inc. v. United States, 69 CCPA 152, 156, 681 F.2d 778, 782

(1982).  

     In Headquarters Ruling Letter (HRL) 555778, dated February

15, 1991, Customs held that video duplicating operations

constituted a substantial transformation.  However, we further

found that no second substantial transformation resulted from the

production of the videocassettes, and, therefore, the cost or

value of the materials imported into the B.C. were not includable

in the 35% value-content requirement.  Consistent with HRL

555778, we conclude that the videocassettes produced in this case

are considered "products of" the Netherlands Antilles for CBI

purposes, but no second substantial transformation is performed

on the materials imported into the Netherlands Antilles.

Therefore, in order to receive duty-free treatment under the CBI

for the videocassettes at issue, the 35% value-content

requirement must be met by the direct costs of processing

performed in the Netherlands Antilles, plus the cost or value of

U.S.-origin materials, which cannot exceed 15% of the appraised

value of the videocassettes.

     Direct costs of processing are those costs which are

directly incurred in, or which can be reasonably allocated to,

the growth, production, manufacture, or assembly of the specific

merchandise under consideration.  See 19 CFR 10.197(a).  They

include "all actual labor costs involved in the growth,

production, manufacture, or assembly of the specific merchandise,

including fringe benefits, on the job training, and the cost of

engineering, supervisory, quality control, and similar personal." 

See 19 CFR 10.197(a)(1).  Although you have provided some figures

for calculating the value-content requirement, you have not

provided adequate figures which would allow us to make a binding

determination of whether the 35% value-content would be met.  As

provided in section 10.195(a)(1) of the Customs Regulations (19

CFR 10.195(a)(1)), the 35% value-content test is based on the

appraised value of the article at the time it is entered into the

U.S., which generally is the actual price paid or payable for the

merchandise when sold for exportation to the U.S.

     We can comment on some of the cost calculations that you did

provide.  Whether particular labor costs constitute a direct cost

of the processing operation is generally determined by the

function the employee performs.  See HRL 555043 dated November

21, 1988.  For example, the costs of workers directly engaged in

the production of the eligible article, including wages,

salaries, bonuses, group insurance, and payroll taxes, are direct

processing costs.  See C.S.D. 80-246 dated April 23, 1980.n-4-

However, costs associated with employees who perform only

administrative functions, such as a general manager, a personnel 

manager, or accounting and payroll employees are not considered a

direct processing cost.  See HRL 541249 dated February 24, 1977. 

Accordingly, if the cost percentages you have provided concerning

wages, social security, and vacations and bonuses, are for those

workers considered directly engaged in the production of the

videocassettes, those costs are correctly included as direct

costs of processing.  See HRL 555316 dated April 26, 1989.

     Costs of utilities, such as electricity and water, are

direct costs of processing operations to the extent that they are

actually used in the production process.  See C.S.D. 84-26.  For

example, electricity used to operate equipment in the production

of the videocassettes is a direct cost of processing.  Similarly,

a pro-rata share of the cost of electricity used for lighting the

work area where the videocassettes are manufactured would also be

a direct cost of processing, [See C.S.D. 80-208 dated March 24,

1980], but the cost of electricity used for lighting or air

conditioning administrative offices would not be includable. 

Therefore, the electricity and water costs that you have provided

are eligible for use in the direct costs of processing

calculations as long as they are used directly in the

manufacturing process.

     The cost of maintenance, repair, or modification of

equipment used in the production of the videocassettes is a

direct cost of processing and also can be included in the 35%

cost calculations.  See C.S.D. 80-246.  In addition, depreciation

on machinery and equipment that is used in the production of the

videocassettes is also a direct cost of processing.  Accordingly,

depreciation expenses may be included toward the 35% requirement.

     Rent on that portion of the building space directly used in

the processing operations is considered a direct processing cost,

but the percentage of building space used for personnel offices,

accounting departments and other administrative functions would

not be so considered.  See, HRL 541249 dated February 24, 1977. 

Therefore, the 1.4% of building rent that you have provided may

be included in the 35% calculations if it is only that portion

which is directly related to the manufacturing portions of the

building.

     Only those interest costs which are attributable to mortgage 

interest on real property are considered a direct cost of

processing.  Therefore, the percentage of value added which is

attributed to interest payments, can be included only if that

interest is for a mortgage on real property.
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     In your submission you provide that a small percentage of

value is attributable to "contingencies".  Without further

elaboration of what these costs entail we would not allow this

portion of costs to be included in the 35% value calculations.

HOLDING:

     The magnetic roll tape used in the production of the pre-

recorded videocassettes are not of U.S.-origin, and, therefore,

precludes duty-free treatment under Note 2(b) for the pre-

recorded vidoecassettes.

     However, the pre-recorded videocassettes are a "product of"

the Netherlands Antilles for purposes of CBI.  Therefore, if they

are imported directly into the U.S., and the 35% value-content

requirement is satisfied by the direct costs of processing (as

established in accordance with the applicable regulations), plus

the cost or value of U.S.-origin materials (up to a maximum of

15% of the appraised value), the videocassettes will be entitled

to duty-free treatment under the CBI.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director




