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                                         February 8, 1991

MAR-2-05 CO:R:C:V 733835 NL

CATEGORY: Marking

Judith K. Matta

William F. Joffroy, Inc.

P.O. Box 21041

Phoenix, AZ 85036

RE:  Country of Origin Marking - Knocked-down Freight Containers;

     19 CFR 134.32(g); 19 CFR 134.34.

Dear Ms. Matta:

     This is in response to your letters of April 11 and May 30,

1990, addressed to the Regional Commissioner of Customs, New York

Region,in which you request rulings as to the classification and

and country of origin marking applicable to the imported

components of an unassembled metal container.  These requests

have been referred to Customs Headquarters.  The determination as

to the classification of the imported components was issued on

October 4, 1990, as HQ 087497.  The present ruling determines the

applicable country of origin marking requirements and exceptions.

FACTS:

     As sold by the importer to ultimate purchasers, the finished

article is a container system called the "Unicon" which is

capable of being disassembled, or knocked-down, for more

economical return to the shipper and subsequent reuse.  The

imported components, which are the subject of this ruling,

consist of unplated steel frame, lid, and gate assemblies, which

originate in Czechoslovakia, and channels and cleats originating

in Australia.  After importation these parts are zinc plated, and

then assembled into the complete "Unicon" container article by

the addition of six 4' x 8' plywood panels which you state will

be of U.S. origin.  This assembly includes bolting, screwing, and

notching and routing the plywood panels.  Thereafter, the

assembled panels are affixed to wooden pallets using the cleats

and channels.  The completed Unicon exceeds 300 liters in

capacity, and may be used to ship dry solid goods or, with the

insertion of a plastic bag, to ship liquids or dry granular

goods.

     The Unicon container is shipped in knocked-down condition on

pallets to its purchasers, who can prepare them for use with a

simple assembly.
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     In HQ 087497 we determined that the imported components

were to be classified in subheading 7326.90.9090, Harmonized

Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for

other articles of iron or steel.

     It is indicated that the zinc plating process in the U.S.

will obliterate any country of origin markings on the steel

components, and you request that those articles be excepted from

country of origin marking pursuant to 19 CFR 134.32(g), which

provides an exception from country of origin marking for articles

to be processed in the U.S. by the importer in such a manner that

country of origin marking would be obliterated, destroyed, or

permanently concealed.  You have stated that the importer would

be willing to provide country of origin marking as to the steel

components by means of stenciling on the plywood panels, where

additional branding and assembly information will also appear.

ISSUE:

     May the imported steel components be excepted from country

of origin marking?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Among the exceptions from country of origin marking

is 19 CFR 134.32(g), which excepts "articles to be processed in

the U.S. by the importer or for his account otherwise than for

the purpose of concealing the origin of such articles and in such

a manner that any mark ...would necessarily be obliterated,

destroyed, or permanently concealed."  On the basis of the facts

presented, we agree that the subject imported steel components

(frame and gate assemblies, lids, hinge assemblies, lids, cleats,

and channels) are eligible to be excepted from country of origin

marking, since the zinc plating after importation would

obliterate any country of origin marking appearing on the steel

components at the time of importation.

     It is our opinion, however, that the country of origin of

the articles must be disclosed to their ultimate purchaser, the

purchaser of the "Unicon" containers.  Here, it is our opinion

that the inclusion of the imported unplated metal parts in the

Unicon does not substantially transform them into articles of
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another country, and they retain their status as articles

originating in Czechoslovakia and Australia.  Accordingly, even

though the imported articles are excepted from marking at the

time of importation under 19 CFR 134.32(g), the processed

articles are required to be marked.  See, HQ 733676 (December 6,

1990)(hot finished steel bars imported into the U.S. for cold

finishing were not substantially transformed, and were required

to be marked with their country of origin after processing in the

U.S. even though excepted from marking at the time of importation

pursuant to 19 CFR 134.32(g)).  The marking of their origin can

be accomplished, as you suggest, by marking the articles'

countries of origin on the plywood panels by means of stenciling.

Such marking might read, "Frame Product of Czechoslovakia,

Channels and Cleats Products of Australia", or words to similar

effect.

     An importer who proposes to mark articles after importation

may, pursuant to 19 CFR 134.34, request that the the district

director approve any marking done after importation, giving the

district director such samples and certifications as the latter

may find necessary to assure that the marking will be in

accordance with the requirements of 19 U.S.C. 1304 and Part 134.

The procedures set forth in 19 CFR 134.34 are appropriate in this

instance.

HOLDING:

     The articles of steel which serve as components of the

knocked-down container are not required to be marked with their

country of origin at the time of their importation, as any

marking would be obliterated by U.S. processing.  19 CFR

134.32(g).  However, the articles must be marked at the time they

reach the ultimate purchaser in the U.S. by means of stenciling

on the panels of the containers or another method of marking

acceptable to Customs.  Such marking should be performed under

the supervision of the district director as set forth in 19 CFR

134.34.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

