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CATEGORY: Marking

Paula Kochon

Product Manager

Amscan Incorporated

South Road

P.O. Box 587

Harrison, New York 10528-0587

RE:  Country of origin marking of cardboard backer cards for

packages of paper napkins; 19 CFR 134.24, 19 CFR 134.46, 19 CFR

134.36(b), disposable containers, packaging, paper napkins

Dear Ms. Kochon:

     This is in response to your letter of December 10, 1990, and

your follow up letter sent by fax on December 21, 1990,

requesting a ruling on the country of origin marking requirements

for imported cardboard backer cards used in packages of paper

napkins.

FACTS:

     Amscan is a distributor of paper napkins for special

occasions and parties, such as weddings and baby showers.  The

napkins have a special design printed on them to indicate the

occasion.  The napkins are sold in a package with a clear

cellophane wrap.  Each package of napkins contains a cardboard

backer card, which allows the napkin package to stand up on a

shelf.  Amscan is planning to import the backer cards from Korea. 

The backer cards will be shipped in bulk in cartons which contain

2000 pieces.  The outside of these shipping cartons will be

marked made in Korea.  The napkins and the cellophane wrap are

manufactured in the U.S.  Amscan will package the napkins in the

U.S. utilizing the Korean backer cards.  Two sample napkin

packages were received.  There is writing on the backer cards in

English and French all of which pertains to the napkins.  This

includes a complete description of the product, along with an

indication of the quantity and size of the napkins contained in

the package.  The names of a U.S. locality, "Harrison, NY", a

Canadian locality, "Kirkland, Que., Canada", and a town in

England, "Milton Keynes, England" appear on the bottom of the

backer cards.  In addition, next to these city names, "Made in

USA," appears on the backer cards.  You indicate that the backer

cards will be used solely in the napkin packages and will not be

used for any other purpose and that they will not be sold

separately.

ISSUES:

     Do imported cardboard backer cards for packages of paper

napkins have be marked with their country of origin?

     Can the cardboard backer cards contain a statement "Made in

USA?"

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was that the 

ultimate purchaser should be able to know by an inspection of the

marking on the imported goods the country of which the goods is

the product.  The evident purpose is to mark the goods so that at

the time of purchase the ultimate purchaser may, by knowing where

the goods were produced, be able to buy or refuse to buy them, if

such marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section  134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain. 

Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46), requires

that when the name of any city or locality in the U.S., other

than the name of the country or locality in which the article was

manufactured or produced, appears on an imported article or its

container, there shall appear, legibly and permanently, in close

proximity to such words, letters, or name, and in at least a

comparable size, the name of the country of origin preceded by

"Made in," "Product of," or other words of similar meaning.  The

purpose of this requirement is to prevent the possibility of

misleading or deceiving the ultimate purchaser of the article as

to the actual origin of the imported goods.

     After reviewing the samples provided, we find that the

cardboard backer cards are part of the product's packaging

material and fall under the container regulations in Part 134,

Customs Regulations.  Under these regulations, if the containers

or holders are designed for or capable of reuse after the

contents have been consumed, the consumer purchasing the contents

and not the importer is considered to be the ultimate purchaser

of the containers and the containers must be individually marked

to indicate their own country of origin.   This is the case

whether the containers are imported full or empty.  For example,

if the imported containers to be filled have a lasting value or

decorative use (e.g. fancy cologne bottles, reusable as flower

vases, mustard jars reusable as been mugs) they must be

individually marked with their own country of origin.  See

section 134.23, Customs Regulations.  However, if the containers

are disposable, the importer who fills them is considered to be

the ultimate purchaser and the containers are excepted from

individual marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D), and only

the outside wrappings of the packages for the containers shall be

marked to indicate the country of origin.  See section 134.24(c),

Customs Regulations.  Disposable containers are defined as the

usual ordinary types of containers or holders which are

ordinarily discarded after the contents have been consumed (e.g.

cans, bottles, paper bags, etc.).  See section 134.24(a), Customs

Regulations.

     We are of the opinion that the imported cardboard backer

cards in question are disposable containers within the meaning of

the above regulations since these cards have no lasting value to

the ultimate purchaser of the paper napkins and will be discarded

when the product is consumed.  Provided that the backer cards

will be used only by Amscan for the packaging of its napkins;

they are excepted from marking pursuant to 19 U.S.C.(a)(3)(D) and

section 134.24(c), Customs Regulations; only the outside of the

cartons for the backer cards must be marked to indicate the

country of origin of the backer cards.

     The question remains, however, whether or not the exception

is applicable if the backer cards are marked "Made in USA" and

with the names of various cities in the U.S., Canada and England. 

Generally, when the name of any city or locality in the U.S. or

the name of any foreign country or locality other than the

country or locality in which the article was manufactured or

produced, appear on an imported article, the requirements of 19

CFR 134.46 would apply.  In addition, section 134.36(b), Customs

Regulations (19 CFR 134.36(b)) provides that an exception shall

not apply to any article or retail container bearing any words

letters, names, or symbols described in 19 CFR 134.46 or 19 CFR

134.47 which imply that any article was made or produced in a

country other than the actual country of origin.

      Customs has held that disposable containers imported empty

to be filled by a domestic company may be excepted from

individual marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3) (D) and 19

CFR 134.24(c)(1), provided the address that appears on the

container is clearly in reference to the contents of the

container and not to the container itself.  See HQ 731698, June

26, 1989 and HQ 716243, June 25, 1981.  This is the case here. 

Since all the writing on the backer cards describes the paper

napkins in the package and not the backer cards; it is clear that

the addresses thereon do not pertain to in any way the backer

cards.  Therefore, we find 19 CFR 134.36(b) is not applicable and

that the requirements of 19 CFR 134.46 do not apply.  Similarly,

because all the writing on the backer cards pertains to the

napkins, the ultimate purchasers of the napkins will realize that

statement "Made in USA" concerns the napkins and not the backer

cards.  Accordingly, these are not words which imply that the

cards were made or produced in a country other than the actual

country of origin within the meaning of 19 CFR 134.36(b).  See HQ

729943, November 13, 1986.

HOLDING:

     The cardboard backer cards for the packages of paper napkins

are part of the disposable containers which will be discarded by

the ultimate purchaser when he/she is finished using the product. 

Therefore, pursuant to 19 CFR 134.24 the individual cards are

excepted from marking; only the outside of the cartons in which

they are imported must be marked with their country of origin. 

Because the addresses on the backer cards refer to the contents

of the package, the napkins, and not to the backer cards

themselves, the requirements of 19 CFR 134.36(b) and 19 CFR

134.46 are not invoked.  The "Made in USA" statement which

clearly refers to the origin of the contents and not the

container can remain on the backer cards, so long as the Federal

Trade Commission has no objection.  This ruling is applicable

provided that the district director at the port of entry is

satisfied that the backer cards will be used only in the manner

described in this ruling.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division




