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CATEGORY: Marking

Lisa B.Sorce

YPA/UAI Inc.

The Raritan Center

18 Mayfield Avenue

Edison, New Jersey 08818

RE:  Country of origin marking requirements for paperboard

folding boxes for perfume and cosmetics; disposable containers,

19 CFR 134.24; 19 CFR 134.36(b); 19 CFR 134.46

Dear Ms. Sorce:

      This is in response to your letter dated January 8, 1991,

requesting a ruling on country of origin marking requirements for

paperboard folding boxes used to package perfume and cosmetics.

Your letter was sent to Customs headquarters by the National

Import Specialist in New York.  Accompanying the submission was

several sample folded boxes.

FACTS:

     YPA/UAI imports small paperboard flat folding boxes, used to

package and merchandise small inner containers of glass, plastic

or metal containing cosmetics or perfume to be sold at retail.

The boxes are printed in Japan by the importer's affiliate

company.  These boxes are sold to the importer's customers,

perfume or cosmetic companies, who use them to package their

products.  The boxes have a U.S. address of the perfume

distributors printed on them.  The address is printed on the

boxes at the request of the perfume distributors.  On a bottom

flap of the boxes, "PRINTED IN JAPAN" is printed on the box.

Local Customs official have advised the importer that the

placement of phrase "PRINTED IN JAPAN" is not proper and must be

placed near the U.S. address.  The importer has indicated that

its customers object to placing the "PRINTED IN JAPAN" next to

the U.S. address and that it could lose its customers if was

forced to comply with this rule.

ISSUE:

     Do the individual folding boxes have to be individually

marked with their country of origin?

     Does the U.S. address on the boxes trigger the requirements

of 19 CFR 134.46?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C.1304), provides that, unless excepted, every article of

foreign origin imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

nature of the article (or container) will permit, in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article.

Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304 was that the

ultimate purchaser should be able to know by an inspection of the

marking on the imported goods the country of which the goods is

the product.  The evident purpose is to mark the goods so that at

the time of purchase the ultimate purchaser may, by knowing where

the goods were produced, be able to buy or refuse to buy them, if

such marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section  134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain.

Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46), requires

that when the name of any city or locality in the U.S., other

than the name of the country or locality in which the article was

manufactured or produced, appears on an imported article or its

container, there shall appear, legibly and permanently, in close

proximity to such words, letters, or name, and in at least a

comparable size, the name of the country of origin preceded by

"Made in," "Product of," or other words of similar meaning.  The

purpose of this requirement is to prevent the possibility of

misleading or deceiving the ultimate purchaser of the article as

to the actual origin of the imported goods.

     After reviewing the samples provided, we find that the

folded boxes fall under the container regulations in Part 134,

Customs Regulations.  Under these regulations, if the containers

or holders are designed for or capable of reuse after the

contents have been consumed, the consumer purchasing the

contents and not the importer is considered to be the ultimate

purchaser of the containers and the containers must be

individually marked to indicate their own country of origin.

This is the case whether the containers are imported full or

empty.  For example, if the imported containers to be filled

have a lasting value or decorative use (e.g. fancy cologne

bottles, reusable as flower vases, mustard jars reusable as been

mugs) they must be individually marked with their own country of

origin.  See section 134.23, Customs Regulations.  However, if

the containers are disposable, the importer who fills them is

considered to be the ultimate purchaser and the containers are

excepted from individual marking pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D), and only the outside wrappings of the packages for

the containers shall be marked to indicate the country of origin.

See section 134.24(c), Customs Regulations.   Customs has ruled

that this exception is not limited solely to an importer filler

but also to an importer who sells the container to another party

who will fill the container.  See HQ 732823 January 19, 1990

Disposable containers are defined as the usual ordinary types of

containers or holders which are ordinarily discarded after

contents have been consumed (e.g. cans, bottles, paper bags,

etc.) See section 134.24(a), Customs Regulations.

     We are of the opinion that the imported folded boxes in

question are disposable containers within the meaning of the

above regulations since these boxes have no lasting value to the

ultimate purchaser of the perfumes and will be discarded when the

product is consumed.  Accordingly, the ultimate purchasers of

boxes are the perfume distributors who fill these boxes with

their product.  Therefore, pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D)

the boxes are excepted from individual marking and only the

outermost shipping cartons should be marked with the country of

origin provided the district director at the port of entry is

satisfied that the marked containers will reach the ultimate

purchasers.

     The question remains, however, whether or not the exception

is applicable if the folded boxes are marked with a U.S. address.

Generally, when the name of any city or locality in the U.S. or

the name of any foreign country or locality other than the

country or locality in which the article was manufactured or

produced, appear on an imported article, requirements 19 CFR

134.46 would apply.  In addition, section 134.36(b), Customs

Regulation 19 CFR 134.36(b) provides that an exception shall not

apply to any article or retail container bearing any words

letter, names, or symbols described in 19 CFR 134.46 or 19 CFR

134.47 which imply that any article was made or produced in a

country other than the actual country or origin.

      Customs has held that disposable containers imported empty

to be filled by a domestic company and not intended for reuse

maybe excepted from individual marking pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3) (D) and 19 CFR 134.24(c)(1), provided the address that

appears on the container is clearly in reference to the contents

of the container and not the container itself.  See HQ 731698,

June 26, 1989. HQ 716243, June 25, 1981.  This is the case here.

Since all the writing on the boxes refers to the perfume in the

package and not to the boxes,  it is clear that the addresses

thereon relate to the perfume and its distributors and not to the

boxes.  Therefore, we find 19 CFR 134.36(b) is not applicable and

that the that requirements of 19 CFR 134.46 do not apply.

Similarly, because all the writing on the boxes pertains to the

perfume, the ultimate purchasers of the perfume will realize that

statement concerns the perfume and not the boxes.  Accordingly,

if the phrase "PRINTED IN JAPAN" remains on the boxes, it does

not have to be in close proximity to the U.S. address.  However,

if the boxes will used to package imported perfumes, then to

comply with the requirements of 19 U.S.C. 1304, the boxes must be

marked with the country of origin of the perfumes in close

proximity U.S. address in comparable sized letters as the U.S.

address, and be preceded by "made in," "product of," or other

words of similar meaning.  See 19 CFR 134.46.  The obligation to

ensure that the country origin of the perfume is properly

indicated rests with the perfume importer.

HOLDING:

     The paperboard folded boxes for perfume and cosmetics are

disposable containers which will be discarded by the ultimate

purchaser of the perfume when he/she is finished using the

product.  The ultimate purchaser of the boxes are the perfume

distributors who will fill the boxes with their perfume.

Therefore, pursuant to 19 CFR 134.24 the individual boxes are

excepted from marking; only the outside of the cartons in which

they are imported must be marked with their country of origin.

Because the address on the perfume boxes refer to the contents

of the package, the perfume, and not to the boxes themselves, the

requirements of 19 CFR 134.36(b) and 19 CFR 134.46 are not

invoked and the country of origin of the boxes does not have to

be in close proximity to the U.S. address.  This ruling is

applicable provided that the district director at the port of

entry is satisfied that the boxes will be imported in cartons

which are marked to indicate the country of origin and that the

ultimate purchaser will receive them in this properly marked

carton, and the boxes only will be used in the manner described

in this ruling.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

