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CATEGORY: Marking

Robert L. Follick, Esq.

225 Broadway

Suite 500

New York, New York 10007

RE: Country of origin marking requirements of unsealed

containers used as gift boxes containing various imported

merchandise which itself is legibly, permanently and

conspicuously marked with the country of origin and distributed

to the ultimate purchaser as goodwill gifts; 19 CFR 134.24(d)

Dear Mr. Follick:

     This is in response to your letter of February 28, 1991,

requesting a ruling on the country of origin marking requirements

of unsealed containers used as gift boxes of various imported

merchandise which itself are legibly, permanently and

conspicuously marked with the country of origin and distributed

to the ultimate purchaser as goodwill gifts.

FACTS:

     Your client, Crown Herald Inc., is a domestic company which

intends to purchase and import for resale foreign produced

articles such as but not necessarily limited to desk sets,

clocks, letter openers, desk caddies, thermoses, etc.

Photocopies of the representative articles were submitted along

with the letter.  You state that you are informed by Crown

Herald that the individual articles are each permanently,

conspicuously and legibly marked with the country of origin

"Germany" at the time of importation.  When imported, the

articles are packaged in what are referred to as "gift boxes"

which are not marked and which are not sealed.  Following

importation, Crown Herald at the direction of its customers,

monograms and/or imprints the product with the customer's name,

logo, etc.  The imported product is then sent to the customers

who use the products as gifts.

     A sample of the unsealed container referenced as a "gift

box" has also been submitted.  The sample is a cardboard and

styrofoam box which is unsealed and does not contain any

indication of the country of origin of the contents.  The sample

also has fold-out tabs which allows it to be easily opened by the

recipient of the gift.

ISSUE:

     Do the unsealed containers used as gift boxes have to be

marked with the country of origin if the articles themselves are

marked?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was that the ultimate purchaser should be

able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  "The

evident purpose is to mark the goods so that at the time of

purchase the ultimate purchaser may, by knowing where the goods

were produced, be able to buy or refuse to buy them, if such

marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain.

Section 134.1(d)(4), Customs Regulations (19 CFR 134.1(d)(4)),

provides that if an article is imported and distributed as a gift

the recipient is the "ultimate purchaser."

     The marking requirements for unsealed disposable containers

of imported merchandise are set forth in section 134.24(d),

Customs Regulations (19 CFR 134.24(d)).  This section provides

that "if the container is normally opened by the ultimate

purchaser prior to purchase, only the article need be marked."

In HQ 732271 (April 27, 1990), Customs ruled that unsealed

cartons containing properly marked crystal giftware do not have

to be marked with the country of origin because pieces of crystal

giftware are articles that an ultimate purchaser would normally

remove from the carton to examine prior to purchase.  We noted

that a number of factors must be considered in determining if the

article involved is something that the ultimate purchaser would

take out of its carton to look at prior to purchase.  Some of

these factors are:

     1. Whether a prospective purchaser will want to remove the

        article from its container to inspect it to find out

        exactly what he or she may be buying; and

     2. Whether the article is the type which a prospective

        purchaser would be likely to remove from its container

        in order to examine it prior to purchase to see if it

        was broken or chipped.

We also noted that crystal glassware is the type of article

likely to be on display in the store and that in the unlikely

event the ultimate purchaser does not open the carton prior to

purchase, he or she would see the country of origin marking on

the display item.

     In this case, the imported merchandise is distributed as

gifts.  In accordance with 19 CFR 134.1(d)(4) the recepient of

the gift is the ultimate purchaser.  Because the donee is not

purchasing the giftware, the criteria set forth in the above

crystal ruling does not apply.  Nonetheless, we find that the

unsealed boxes in which the giftware is distributed is not

required to be marked to indicate the country of origin of the

contents.  The gift box is unsealed and can be easily opened by

the recipient at the time the gift is received whereupon the

country of origin will be revealed.

HOLDING:

     The unsealed gift boxes described above, containing various

imported merchandise that itself is properly marked with the

country of origin and purchased for the sole purpose of being

given as gifts do not have to be marked with the country of

origin of the contents.

                           Sincerely,

                           John Durant, Director

                           Commercial Rulings Division

