                            HQ 734140

                        September 12, 1991

MAR-2-05 CO:R:C:V 734140 NL

CATEGORY: Marking

District Director

U.S. Customs Service

P.O. Box 3130

Laredo, TX 78044-3130

RE:  Country of Origin Marking - Toner and Cartridges for Copying

     Machines.

Dear Sir:

     This is in response to the request for internal advice dated

April 25, 1991, forwarded by your office on behalf of freight

forwarder A.X. Soto and its client, Gestener Corporation.

FACTS:

     Gestener imports toner in cartridges from Mexico.  The

cartridges are assembled in Mexico from U.S. components and then

filled (in Mexico) with toner from Japan.  As imported, the unit

is packed in individual cardboard containers for retail

distribution which at present are marked, "Contents Made in

Japan/Packaged in Mexico".  The inner and outer cartons are

marked in the same fashion.  The freight forwarder asserts that

this marking is acceptable because the article being sold is for

practical purposes the toner and not the cartridge.

     The responsible Import Specialist in a memorandum dated

March 27, 1991, disagreed with the importer's position, finding

that the cartridge must be marked as a product of Mexico pursuant

to 19 CFR 10.22, and that "Packaged in Mexico" does not indicate

the Mexican origin of the cartridge.  The import specialist

further found that the cartridge is subject to marking as a

separate article, such that the container holding the filled

cartridge should be marked, "Contents (or Toner) Made in Japan;

Cartridge Made in (or Assembled in) Mexico".

ISSUE:

     How should the cartridge filled with toner be marked upon

importation into the U.S.?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article imported

into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly,

indelibly, and permanently as the nature of the article (or

container) will permit, in such a manner as to indicate to the

ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of

origin of the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.

     Section 10.22, Customs Regulations (19 CFR 10.22), provides

that articles assembled abroad from U.S.-origin components and

eligible for the exemption from duty provided under subheading

9802.00.80, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTSUS), are considered products of the country of assembly for

purposes of the country of origin marking requirements.  In this

instance the toner cartridge assembled in Mexico from U.S.-origin

components is required, pursuant to 19 CFR 10.22, to be marked

as a product of Mexico.  The current designation, "Packaged in

Mexico", is insufficient for for this purpose, as it would be

understood as referring to to the toner, and not as indicating

the country of origin of the cartridge.  To comply with the

requirements of 19 U.S.C. 1304, 19 CFR Part 134, and 19 CFR

10.22, the origin of the cartridge must be indicated by the

words, "Made In", "Product Of", "Assembled In", or words to

similar effect.  Accordingly, we agree with the position of the

import specialist that acceptable marking for the toner in its

cartridge (as marked on its cardboard package, would be,

"Contents (or Toner) Made in Japan/ Cartridge Made in (or

Assembled in) Mexico".

HOLDING:

     Acceptable country of origin marking for the Japanese toner

imported in cartridges assembled in Mexico is as set forth above.

                                     Sincerely,

                                     John Durant

                                     Director, Commercial

                                     Rulings Division

