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VES-03-01-CO:R:IT:C:  111591 BEW

CATEGORY:  Carriers

Ronald M. Hershkowitz, Esquire

American Telephone and Telegraph Company

295 North Maple Avenue

Basking Ridge, New Jersey 07920

RE:  Applicability of coastwise merchandise law, 46 U.S.C. App.

     883, to proposed carriage of cable by a foreign-built vessel

Dear Mr. Hershkowitz:

     This is in reference to your request for a ruling on behalf

of Transoceanic Cableship Company (TCSC), a wholly owned

subsidiary of the American Telephone and Telegraph Company

(AT&T) regarding the proposed use of a U.S. registered foreign-

built vessel for cable laying operations.

FACTS:

     You state that a U.S. registered foreign-built vessel will

be used to transport equipment that will either (1) form a part

of a submarine telecommunications cable system (cable system)

that is to be laid in international waters or (2) that is

equipment used to lay or repair a cable system.  You state that

AT&T provides international services principally through two

types of facilities: (1) leased international satellite circuits,

and (2) territorial circuits in cable systems jointly owned by

AT&T and other United States and foreign telecommunications

carriers, such as British Telecom, France Telecom and Koku.

     You state that various parts of a cable system are

manufactured in several locations in the United States.  The

principal cable manufacturing facility in the United States is

owned by Simplex Wire and Cable Company and is located in

Newington, New Hampshire.  You state that the repeaters are made

by AT&T in its Clark, New Jersey, plant, and optical fiber is

manufactured by AT&T at its plant in Atlanta, Georgia.  You state

that fiber and the repeaters are shipped to Simplex by land

carriers where they are processed into submarine cable.  The

cable and repeaters are assembled and loaded directly into the

cable ship's special tanks.  The vessel then lays the cable

system along its prescribed route in the United States,

international and foreign territorial waters.  You state that

while the cable laying is being done, the cable is continuously

tested by technicians on the cable laying vessel and in the cable

station ashore.

     You state that C.S. LONG LINES and the C.S. CHARLES L. BROWN

are used by TCSC in performing both cable laying and repair

services.  You state that the C.S. LONG LINES has laid or

participated in the laying of all of the major cable systems in

which AT&T has an ownership interest.  You state that while the

cable systems have a good record for continuous operation, they

are subject to the possibility of outages due to such causes as

trawling activities and underwater landslides.   In addition,

you state that it is possible that the underwater repeaters and

related equipment will develop trouble and have to be replaced.

You state that an arrangement has been worked out with Cable

Systems, AT&T, foreign governments, and telecommunication

entities which own cable systems and cable ships for the

efficient and orderly use of the available ships to safeguard the

vast cable network.  Under the said arrangement, the subject

ships are stationed at strategic points in the Atlantic and

Pacific Basins in order to give the best overall coverage of the

large ocean area involved.  Each ship is responsible for the

maintenance and repair of the cables in its general area.  The

C.S. LONG LINES and the C.S. CHARLIE BROWN  are the only U.S.

flag vessels that participate in these maintenance programs.

     When a cable breaks or fault occurs, a repair ship is

dispatched to the area of the trouble indicated by testing

techniques ashore.  Upon arrival at the site, the vessel lowers a

grappling hook and proceeds slowly to drag the bottom on courses

perpendicular to the known route of the cable.  The cable is

raised to the surface and taken aboard ship.  The damaged cable

is cut out and replaced by splicing new cable to the old cable.

The repaired cable is lowered to the bottom.  To facilitate the

prompt dispatch of the vessels to the repair areas, the cable

ships are maintained in a state of readiness to depart on very

short notice.  You state in order to minimize delay in

proceeding to the cable area, the ships generally carry a limited

amount of cable and a few spare repeaters and related apparatus

on board at all times for repair work.   You state that the spare

cable, repeaters and apparatus are an integral and highly

essential part of the vessel's repair equipment.

     You state that AT&T has established depots where inventories

of the different types of cables and repeaters are stored.  AT&T

presently operates cable depots in Baltimore, Maryland, and

Honolulu, Hawaii.  You state that a study is being made of the

feasibility of establishing a cable depot in the Puget Sound

area of Washington state.

     In general, the cable ships are maintained on a standby

basis at the depot, subject to immediate activation in response

to a cable failure.  You state that on occasion, it has been

necessary for the cable ships to proceed to other locations to

load spare cable which is not in inventory at the depot.

     You state that if TCSC is not permitted to pick up submarine

cable in Newington, New Hampshire, and store it in its depots in

Baltimore, Honolulu, or potentially, the Puget Sound area, its

ability to compete for cable contracts will be undermined.  In

addition, you will not be able to make efficient use of the

proposed depot and the existing depot in Baltimore with respect

to the construction of cable systems connected to the Pacific and

Atlantic Coasts of the United States, respectively.

     You state that the Department of the Treasury has ruled that

a small amount of unused cable -- 5% or less -- may be off-

loaded at a U.S. port other then that of original loading without

violating the Jones Act.  You state the 5% limitation was

arbitrarily set and unrelated to the reasoning behind the

ruling.  You indicate that the 5% limitation is extremely

restrictive.  You state that cable laying projects require

substantially more than 5% additional cable to satisfy reasonable

margins for error, particularly when, as is often the case, the

cable system's repeaters are tested on board the cable ship

while the cable is being laid.  You cite the following examples:

     1.  A two part cable system is to be laid in the Pacific,

     part 1 is to be laid between California and Hawaii, and at a

     later date, part 2 is to be laid between Hawaii and Guam.

     Part 1 of the system is loaded aboard a cable ship in

     Newington, New Hampshire, and laid as planned.  Surplus

     cable and spare repeaters are off loaded at the Honolulu

     depot for use as repair stock.   Subsequently, the system

     experiences several outages, the repair of which depletes

     the depot stock inventory.  Several months later, while in

     Newington loading Part 2 of the system, the vessel loads

     several sections of cable in excess of the cable system's

     requirements .  The vessel transits to Hawaii where prior to

     commencement of part 2, it off loads the additional spare

     cable sections at Honolulu depot, replenishing the repair

     cable inventory.

     2. AT&T purchases cable F.O.B. Newington, New Hampshire,

     for a transatlantic cable with a planned construction start

     date of January 1.  The start project is delayed.  The cable

     factory, having manufactured the cable, requires AT&T to

     take delivery of the cable as they are unable to store it at

     their facility.  The cable is loaded aboard a TCSC cable

     ship at Newington and transported to the AT&T depot,

     Baltimore, for storage.  On July 1, AT&T commences

     construction, TCSC reloads the cable on the same or a

     different cable ship and proceeds to lay the cable.

     3.  A decision is made to establish the Puget Sound Depot.

     The initial stock of spare cable inventory, spare repeaters,

     and associated equipment are transported from the Baltimore

     and Honolulu depots, and the cable factory in Newington.

     You state that the coastwise law does not apply to the

transportation of equipment carried aboard a foreign built cable

laying and repair vessel so long as that equipment is either a

part of the cable system or is equipment used to lay and repair a

cable system.

ISSUE:

     Whether the carriage of cable by a foreign-built cable

     laying and repair vessel from its point of lading in the

     United States to a second point in the United States where

     it will be either temporarily unladed into an onshore

     storage depot or unladed directly onto another foreign-built

     cable-laying and repair vessel located within U.S.

     territorial waters which will subsequently install the

     cable, constitutes a violation of 46 U.S.C. App 883.

LAW AND ANALYSIS:

     Generally, the coastwise laws (e.g., 46 U.S.C. App. 289 and

883, and 46 U.S.C. 12106 and 12110) prohibit the transportation

of merchandise or passengers between points in the United States

embraced within the coastwise laws in any vessel other than a

vessel built in and documented under the laws of the United

States, and owned by persons who are citizens of the United

States.

     The coastwise law pertaining to the transportation of

merchandise, section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended

(41 Stat. 999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

provides that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of

          forfeiture of the merchandise (or a monetary

          amount up to the value thereof as determined

          by the Secretary of the Treasury, or the

          actual cost of the transportation, whichever

          is greater, to be recovered from any

          consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise

          to be transported), between points in the

          United States ... embraced within the

          coastwise laws, either directly or via a

          foreign port, or for any part of the

          transportation, in any other vessel than a

          vessel built in and documented under the laws

          of the United States and owned by persons who

          are citizens of the United States ....

     For purposes of the coastwise laws, a point in United States

territorial waters is considered a point embraced within the

coastwise laws.  The coastwise laws generally apply to points in

the territorial sea, defined as the belt, three (3) nautical

miles wide, seaward of the territorial sea baseline, and to

points located in internal waters, landward of the territorial

sea baseline, in cases where the baseline and the coastline

differ.

     Transportation of the cable being paid out by the cable

laying vessel from a coastwise point to a second coastwise

point, other than in very narrow circumstances not applicable in

this case, is not considered coastwise trade.  We have stated

that it is the fact that the cable is not landed but is merely

paid out in the cable laying operation which makes this operation

permissible.  To avoid the coastwise prohibition, the cable must

be paid out by the transporting vessel during the voyage

immediately following the lading of the cable.  A lading at the

beginning of the voyage followed by an unlading at its

termination will result in a coastwise violation.

     If a non-coastwise-qualified vessel lades cable as cargo for

the purposes not of using it before arrival at a second U.S.

point, but merely to transport it to that second such point, the

vessel will be considered to have transported merchandise in the

coastwise trade in violation of section 883.  The operations you

outlined would not be prohibited under the provisions of 46

U.S.C. App. 883, provided that the subject cable system and

repeaters are transported as a part of the cable-laying

operation.

     The circumstance outlined in example 1, would not violate

the coastwise statute provided the cable is laid on the voyage

between California and Hawaii, and the off-laded cable laying

equipment was laden to be consumed on the same voyage.  If the

cable and repeaters are carried as repair stock, that equipment

is cargo.

     Under the circumstances outlined in example 2, the

transportation from New Hampshire to Maryland would be a

coastwise transportation and would be prohibited under the

coastwise statute (46 U.S.C. App.883).

     With regard to example 3, the transportation of the cable

for the purposes of initial stock of spare cable inventory, spare

repeaters, and associated equipment, from the Baltimore depot,

the Honolulu depot, or the cable factory, to establish the Puget

Sound depot is coastwise trade and would be prohibited under

section 883.

     With regard to ruling 105644 (C.S.D. 82-136) which stated

that no coastwise violation exists when a ship pays out 1,100

nautical miles of cable and unlades a small amount of left over

cable at a second coastwise point, it is not analogous to the

case at hand.  We cannot as you suggest, hypothesize as to how we

might rule if at some future time either more or less cable was

so left over and unladen.

HOLDING:

     The carriage of cable by a foreign-built cable-laying and

repair vessel from its point of lading in the United States to a

second point in the United States where it will be temporarily

unladed into an onshore storage depot for future use or unladed

directly onto another foreign-built cable laying and repair

vessel located within U.S. territorial waters which will

subsequently install the cable, constitutes a violation of 46

U.S.C. App. 883.

                    Sincerely,

                    B. James Fritz

                    Chief

                    Carrier Rulings Branch

