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CATEGORY:  Carriers

Mr. Patrick H. Patrick

Jones, Walker, Waechter, Poitevent,

  Carrere and Denegre

201 St. Charles Avenue

New Orleans, Louisiana 70170-5100

RE:  Coastwise trade; Merchandise; Passengers; Crew members;

     Equipment of vessels; Outer Continental Shelf; Oil

     production platform

Dear Mr. Patrick:

     Reference is made to your letter of August 27, 1991, in

which you request a ruling on issues associated with the use of a

foreign-built, foreign-flag modified semi-submersible drilling

vessel to be used as a stationary floating oil production station

at a site on the outer Continental Shelf.

FACTS:

     It is proposed that a foreign-built and foreign-registered

semi-submersible drilling vessel be modified in a United States

shipyard and towed by properly qualified vessel to a point on the

high seas which overlies well heads already drilled on the outer

Continental Shelf.  The modified production vessel would have

aboard at the time of its tow from a shoreside point to the well

head site, equipment essential to its intended operation.  It is

our understanding that no vessel or other structure will be at

the high seas site at which the production vessel will arrive and

be anchored and subsequently attached to the seabed well heads.

It is anticipated that the production vessels would remain

stationary, except for incidental movement resulting from the

action of winds, tides, and wave action, and would remain at the

same site for a period of eight to ten years.

     The vessel would operate as a production platform by means

of a device known as a multi-well template which will be placed

on the sea floor over several well heads.  A flexible pipe known

as a marine riser will be attached to the template for the

purpose of funneling oil or natural gas from the wells to the

vessel.  Oil and natural gas would leave the production vessel

via pipelines which would be installed.  These lines would either

lead ashore, or to an off shore gathering platform.  It is stated

that the only materials aboard would be necessary equipment, the

only persons aboard would be production crew members, and any

other vessels involved in moving between the production vessel

and points within the jurisdiction of the United States would be

coastwise qualified.

ISSUE:

     Whether the movement and use of a foreign built and

documented drilling vessel/production platform, as described in

the Facts portion of this ruling, is permissible under the

coastwise laws as administered by the Customs Service.

LAW AND ANALYSIS:

     The coastwise law pertaining to the transportation of

merchandise, section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended

(41 Stat. 999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

provides that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of forfeiture

          of the merchandise (or a monetary amount up to

          the value thereof as determined by the Secretary

          of the Treasury, or the actual cost of the trans-

          portation, whichever is greater, to be recovered

          from any consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise to be

          transported), between points in the United

          States...embraced within the coastwise laws,

          either directly or via a foreign port, or for

          any part of the transportation, in any other

          vessel than a vessel built in and documented

          under the laws of the United States and owned

          by persons who are citizens of the United

          States...

     The Act of June 19, 1886, as amended (24 Stat. 81; 46

U.S.C. App.  289, sometimes called the coastwise passenger

law), provides that:

          No foreign vessel shall transport passengers

          between ports or places in the United States

          either directly or by way of a foreign port,

          under a penalty of $200 for each passenger so

          transported and landed.

     For your general information, we have consistently

interpreted this prohibition to apply to all vessels except

United States-built, owned, and properly documented vessels (see

46 U.S.C.  12106, 12110, 46 U.S.C. App.  883, and 19 C.F.R.

4.80).

     The coastwise laws generally apply to points in the

territorial sea, defined as the belt, three nautical miles wide,

seaward of the territorial sea baseline, and to points located in

the internal waters, landward of the territorial sea baseline, in

cases where the baseline and the coastline differ.  These laws

have also been interpreted to apply to transportation between

points within a single harbor.  Merchandise, as used in section

883, includes any article, including even materials of no value

(see the amendment to section 883 by the Act of June 7, 1988,

Pub. L. 100-329; 102 Stat. 588).

     Under Section 4(a) of the Outer Continental Shelf Lands Act

of 1953, as amended (43 U.S.C. 1333(a) (OCSLA)), the laws of the

United States are extended to the subsoil and seabed of the Outer

Continental Shelf and to all artificial islands, and all

installations and other devices permanently or temporarily

attached to the seabed, which may be erected thereon for the

purpose of exploring for, developing, or producing resources

therefrom to the same extent as if the Outer Continental Shelf

were an area of exclusive Federal jurisdiction located within a

State.  The provisions for dutiability of merchandise, as well as

the coastwise and other navigation laws, apply to production

platforms.  C.S.D. 83-52.

     Not included within the general meaning of merchandise is

the equipment of a vessel which will be used by that vessel.

Such materials have been defined as articles, "...necessary and

appropriate for the navigation, operation or maintenance of the

vessel and for the comfort and safety of the persons on board."

(Treasury Decision 49815(4), March 13, 1939).  Customs has

specifically ruled that, "Vessel equipment placed aboard a vessel

at one United States port may be removed from the vessel at

another United States port at a later date without violation of

the coastwise laws." (Customs Ruling Letter 102945, November 8,

1978).  Decisions as to whether a given article comes within the

definition of "vessel equipment" are made on a case by case

basis.

     For the purposes of the coastwise laws, the term

"passenger" is defined in section 4.50 (b), Customs Regulations

(19 CFR 4.50 (b)), as "...any person carried on a vessel who is

not connected with the operation of such vessel, her navigation,

ownership, or business."

     In view of the fact that the vessel in question will have

aboard only necessary equipment and crew members during its

movement and, further, that it will be towed by a qualified

vessel from a coastwise point to a point on the high seas

overlying a point on the outer Continental Shelf at which there

will be no surface installation, we have determined that no

coastwise laws will be violated in the course of the proposed

vessel movement.  It should be noted, however, that the

production vessel will itself become a coastwise point once

attached to the seabed, and any further movements of equipment

and personnel from a coastwise point to the production site must

be accomplished by use of a coastwise qualified vessel.

HOLDING:

     Following a thorough review of the facts and analysis of

the relevant law and precedents, we have determined, in accord

with the information set forth in the Law and Analysis section of

this ruling letter, the proposed operation does not violate any

of the coastwise laws administered by the Customs Service.

                              Sincerely,

                              B. James Fritz

                              Chief

                              Carrier Rulings Branch

