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CATEGORY:   Carriers

Thomas A. Lorenzen

Paul, Hastings, Janofsky & Walker

1050 Connecticut Avenue, N.W.

Washington, D.C. 20036

RE:  Coastwise; Pipelaying; Transport Barge; 46 U.S.C. App. 883;

     19 C.F.R. 4.80b(a).

Dear Mr. Lorenzen:

     This letter is in response to your request that we rule on

the application of the coastwise laws to the use of a foreign

registered barge for the transportation of pipe from the shore to

a pipelaying vessel.

FACTS:

     By letter of August 12, 1991, the Carrier Rulings Branch

issued a ruling letter in which we determined that, subject to

certain limitations, the foreign-flagged vessel the LORELAY may

be used to transport and to lay pipe in connection with the Exxon

Santa Ynez Unit Expansion Project.  We again ruled, by letter

dated September 24, 1991, that the use of cranes on the LORELAY

to load and unload work decks for movement on coastwise-qualified

vessels is permitted provided that the LORELAY remains stationary

while the cranes are being used.

     In the instant submission, you request a ruling on the

application of the coastwise laws to the use of the LORELAY's

gondola barge for the transportation of pipe between Port

Hueneme, California, and the LORELAY.  Specifically, Allseas

Marine Contractors ("Allseas"), the company contracted to install

the pipe, will load pipe in Port Hueneme into the gondola barge.

The barge will be towed by a United States-flag tug to the

LORELAY, which will either be attached to the quay, moored in the

harbor, or free-floating in the harbor.  The LORELAY will then be

ballasted to permit the barge to be moved into its hold.  You

state that once the barge is inside the LORELAY, the barge is

fixed to and actually becomes part of the hold of the vessel.

The LORELAY will then sail to the work site, which is beyond the

three mile territorial sea limit.  At the work site, the pipe

will be moved from the barge by means of elevators, cranes, or

conveyor belts to the LORELAY's "firing line" for fabrication

and laying.

ISSUE:

     Whether the transportation by a foreign-registered barge of

pipe for use in a pipe laying project is in violation of the

coastwise laws where the pipe is loaded on the barge at one

coastwise point, the barge is loaded on the pipe laying vessel

at another coastwise point, and the pipe is transferred from the

barge to the pipe laying vessel and is payed out at point not

embraced within the coastwise laws.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 883 of Title 46, United States Code Appendix,

provides, in pertinent part:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of

          forfeiture of the merchandise (or a monetary

          amount up to the value thereof as determined

          by the Secretary of the Treasury, or the

          actual cost of the transportation, whichever

          is greater...), between points in the United

          States, including Districts, Territories, and

          possessions thereof embraced within the

          coastwise laws, either directly or via a

          foreign port, or for any part of the

          transportation, in any other vessel than a

          vessel built in and documented under the laws

          of the United States and owned by persons who

          are citizens of the United States....

The Customs Service has ruled that a point within the

territorial waters of the United States is a point embraced

within the coastwise laws.  The territorial waters of the United

States consist of the territorial sea, defined as the belt, three

nautical miles wide, seaward of the territorial sea baseline, and

to points located in internal waters, landward of the territorial

sea baseline, in cases where the baseline and the coastline

differ.

     The Customs Regulations provide that a coastwise

transportation of merchandise takes place when the merchandise is

laden at a point embraced within the coastwise laws and is

unladen a another coastwise point, regardless of the origin or

ultimate destination of the merchandise.  19 C.F.R. 4.80b(a)

(1991).  Applying this rule to the present facts, the merchandise

under consideration--the pipe--is laden on the gondola barge at

Port Hueneme, a coastwise point.  The barge in turn is moved into

the hold of the LORELAY, but at this point, no unlading of the

pipe has occurred.  The pipe is unladen for purposes of the

coastwise laws when it is moved from the gondola barge to the

LORELAY for use in the pipe laying operation.  This unlading

takes place at the work site, which is beyond the territorial

waters of the United States.  Therefore, the pipe is not unladen

at a coastwise point.  We find no violation of the coastwise

laws.  You should be aware, however, that United States law

requires that a coastwise-qualified vessel tow the barge between

the point of lading and the LORELAY.  46 U.S.C. App. 316(a).

HOLDING:

     The transportation by foreign-registered barge of pipe for

use in a pipe laying project is not in violation of the coastwise

laws where the pipe is loaded on the barge at one coastwise

point,  the barge is loaded on the pipe laying vessel at another

coastwise point, and the pipe is transferred from the barge to

the pipe laying vessel and is payed out at point not embraced

within the coastwise laws.

                              Sincerely,

                              B. James Fritz

                              Chief

                              Carrier Rulings Branch

