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CATEGORY:  Carriers

Mr. Heung Y. Kim

Kim Marine Documentation, Inc.

720 Olive Way

Seattle, Washington 98101

RE:  Applicability of the coastwise laws to the use of a foreign-

     flag submersible vessel, the ARCTIC TARSUIT, to launch

     concrete pontoons which will be tow to and used in a

     floating bridge site located in territorial waters.

Dear Mr. Kim:

     Reference is made to your letter of November 5, 1991, in

which you request a ruling on the use of the ARCTIC TARSUIT, a

Canadian flag, submersible deck cargo barge, to launch 20

concrete pontoons in the territorial waters of the State of

Washington.

FACTS:

     You state that the ARCTIC TARSUIT is a barge of mild steel,

an all-welded construction with a ship shaped bow and raised

forecastle.  The barge is fitted with a complete remote control

ballasting and piping system which allows it to be submerged to a

depth of 6.7 meter above the main deck.  You state that the

submersible barge will be used to carry 20 concrete pontoons,

measuring approximately 350' long and 60' wide, from a dock to a

depth of water sufficient to float the pontoons.  The pontoons

will be freed from the barge, and towed to Lake Washington, where

they will become a part of a floating bridge.

ISSUE:

     Does the transportation of pontoons from a coastwise point

to an offshore launch site located within the territorial waters

of the State of Washington, by a foreign-flag submersible launch

barge ARCTIC TARSUIT, and the subsequent movement of the pontoons

to a floating bridge site located in the territorial waters of

the State of Washington, violate the coastwise laws?

 LAW AND ANALYSIS:

     Generally, the coastwise laws (e.g., 46 U.S.C. App. 289 and

883, and 46 U.S.C. 12106 and 12110) prohibit the transportation  

of merchandise or passengers between points in the United States

embraced within the coastwise laws in any vessel other than a

vessel built in and documented under the laws of the United

States, and owned by persons who are citizens of the United

States.

     The coastwise law pertaining to the transportation of

merchandise, section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended

(41 Stat. 999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

provides that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of

          forfeiture of the merchandise (or a monetary

          amount up to the value thereof as determined

          by the Secretary of the Treasury, or the

          actual cost of the transportation, whichever

          is greater, to be recovered from any

          consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise

          to be transported), between points in the

          United States ... embraced within the

          coastwise laws, either directly or via a

          foreign port, or for any part of the

          transportation, in any other vessel than a

          vessel built in and documented under the laws

          of the United States and owned by persons who

          are citizens of the United States ....

     "Merchandise" is defined in section 1401(c) of title 19,

United States Code, to include goods, wares, and chattels of

every description, and includes fish, fish products, and fish

packaging materials that are assembled into packages containing

fish.  Section 883 specifically provides that, for purposes of

its provisions, "merchandise" includes valueless material (Pub.L.

100-329; 102 Stat. 588).  The transportation of valueless

material, whether or not it has commercial value, from a point or

place in the United States or point or place on the high seas

within the Exclusive Economic Zone (EEZ) as defined in the

Presidential Proclamation of March 10, 1983, to another point or

place in the United States or a point or place on the high seas

within that EEZ would also be prohibited under the provisions of

section 883.

     In interpreting the coastwise laws, Customs has ruled that a

point in United States territorial waters is considered a point

embraced within the coastwise laws.  The coastwise laws generally

apply to points in the territorial sea, defined as the belt,

three (3) nautical miles wide, seaward of the territorial sea

baseline, and to points located in internal waters, landward of

the territorial sea baseline, in cases where the baseline and the

coastline differ.

     The transportation of the subject pontoons on a foreign-

flag launch barge from a site, located in the territorial waters

of the United States, to another point within the territorial

waters of the U.S. (the launch site) would be prohibited under

the provisions of 46 U.S.C. App. 883.  Accordingly, the proposed

use of the ARCTIC TARSUIT, a Canadian-flag barge, would be

prohibited under section 883.

HOLDING:

     The use of a foreign flag launch barge to transport pontoons

from a point in the territorial waters of the State of Washington

to an offshore launch site, located in the territorial waters of

the State of Washington would be prohibited under the provisions

of 46 U.S.C. App. 883.

                                Sincerely,

                                B. James Fritz                   

                                Chief

                                Carrier Rulings Branch




