                            HQ 112074

                          May 14, 1992

VES 7-03 CO:R:IT:C  112074 BEW

CATEGORY:  Carriers

John V. Esposito, Esquire

Esposito & Esposito

21 New Orleans Road

Hilton Head Island, South Carolina 29938

RE:  Application of the dredge statute (46 U.S.C. App. 292) to

     dredging in South Carolina.

Dear Mr. Esposito:

     This is in reference to your letter dated January 14, 1992,

in which you inquire as to whether or not there are any

requirements that dredges must be built in the United States in

order to engage in, dredging operations in the United States.

FACTS:

     You state that there is an increased interest in "beach

nourishment" in the United States.  In South Carolina, an

extensive beach nourishment project has just been completed in

Hilton Head Island.  You state that planning is now underway for

a maintenance program for beach nourishment.  You state that

this will involve the pumping of sand from off shore on to the

beach.  You ask whether a foreign-built dredge can be used for

this operation.

ISSUES:

     Whether the use of a foreign-built dredge to dredge sand

     from an off-shore point in South Carolina and pump it on to

     the beach at Hilton Head Island, South Carolina, is

     prohibited under 46 U.S.C. App. 292

LAW AND ANALYSIS:

     Section 1 of the Act of May 24, 1906 (34 Stat. 204; 46

U.S.C. App. 292), provides that, "a foreign-built dredge shall

not, under penalty of forfeiture, engage in dredging in the

United States unless documented as a vessel of the United

States."

     In our interpretation of 46 U.S.C. App. 292, we and our

predecessor in the administration of the navigation laws, the

Bureau of Marine Navigation, have consistently held that, under

46 U.S.C. App. 292, a foreign-built dredge (except those dredges

named in section 2 of the Act of May 28, 1906; see below) may not

engage in dredging in the United States whether or not documented

as a vessel of the United States.  This is so because of the

historical background and legislative history of the Act of May

28, 1906.  The provision was enacted as a result of controversy

which arose over the use of foreign-built dredges to repair

damage done by a hurricane at Galveston, Texas, in 1900.  At the

time of the enactment of the provision, foreign-built vessels

could not be documented in the United States, unless captured in

war by citizens of the United States and lawfully condemned as

prize or adjudged to be forfeited for a breach of the laws of the

United States (section 4132, Revised Statutes).  Thus, at the

time of enactment, the proviso in section 1 of the Act of May 28,

1906, "unless documented as a vessel of the United States," was

by itself, practically meaningless.  However, section 2 of the

Act of May 28, 1906, provided:

          That the Commissioner of Navigation is hereby

          authorized to document as vessels of the United

          States the foreign-built dredges Holm, Leviathan,

          Nereus, and Triton, owned by American citizens and

          now under construction abroad for use at

          Galveston, on which an American citizen, the

          contractor at Galveston, has an option.

     Reading both sections together, it is clear that the proviso

in section 1, "unless documented as a vessel of the United

States," refers to the dredges which were authorized and directed

to be documented as vessels of the United States by section 2.

The legislative history of the Act confirms this interpretation

(see Cong. Rec. 7029 (1906)) and, stated above, the Act has

consistently been so interpreted by the agencies responsible for

its administration.  Even though a foreign-built dredge may now

be documented as a vessel of the United States (see 46 U.S.C.

12102, 12105), it would be prohibited by 46 U.S.C. App. 292 from

engaging in dredging in the United States.

     While the statute does not define dredging, other sources

offer helpful guidelines.  The Florida Administrative Code, Rule

17-4.02(12) defines dredging as follows:

          Dredging" is the "excavation" by any means, in

          waters of the state....

          ...The word "excavate" is derived from the

          latin word meaning to hollow out.  Its

          common, plain and ordinary meaning is to make

          a cavity or hole in, to dig out, hollow out,

          to remove soil by digging, scooping out or

          other means.  The common plain and ordinary

          meaning of the word "dredging" is the

          removal of soil from the bottom waters by

          suction or scooping or other means.  Gar-Con

          Development v. State, 468 So. 2d 413 (Fla.

          App. 1 Dist. 1985).

     Customs has long held that dredging in United States

territorial waters, and certain dredging on the United States

Outer Continental Shelf outside territorial waters, is dredging

in the United States, for purposes of section 292.

     The Customs Service has ruled that dredging, for purposes of

46 U.S.C. App. 292, means the use of a vessel equipped with

excavating machinery in digging up or otherwise removing

submarine material.

     Giving the word "excavate" its common, plain and ordinary

meaning, the proposed dredging and pumping of sand operation

would be dredging in that the operation would be removing soil

from the seabed.

     Given the foregoing definition, it is clear that the

proposed activity constitutes dredging so as to come within the

purview of 46 U.S.C. App. 292, as discussed above.

     In conclusion, a foreign-built dredge may not engage in

dredging in the United States, including the islands in South

Carolina, whether or not documented as a vessel of the United

States.

     The coastwise law pertaining to the transportation of

merchandise, section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended

(41 Stat. 999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

provides that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of

          forfeiture of the merchandise (or a monetary

          amount up to the value thereof as determined

          by the Secretary of the Treasury, or the

          actual cost of the transportation, whichever

          is greater, to be recovered from any

          consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise

          to be transported), between points in the

          United States ... embraced within the

          coastwise laws, either directly or via a

          foreign port, or for any part of the

          transportation, in any other vessel than a

          vessel built in and documented under the laws

          of the United States and owned by persons who

          are citizens of the United States ....

Section 883 specifically provides that, for purposes of its

provisions, "merchandise" includes valueless material (Pub.L.

100-329; 102 Stat. 588).  The transportation of valueless

material, whether or not it has commercial value, from a point or

place in the United States or point or place on the high seas

within the Exclusive Economic Zone (EEZ) as defined in the

Presidential Proclamation of March 10, 1983, to another point or

place in the United States or a point or place on the high seas

within that EEZ would also be prohibited under the provisions of

section 883.

     Customs has held, however, that the use of a dredge in

effecting the movement of dredged material through a pipeline,

and not by movement of the dredge itself, is not considered

transportation of merchandise by the dredge between points within

the United States within the meaning of 46 U.S.C. App. 883 (See

ruling letters 101671 ML; 104541 PH; 106913 PH and 109056 GV).

HOLDING:

     The use of a foreign-built dredge to engage in dredging in

     the harbors and islands of South Carolina is prohibited

     under 46 U.S.C. App. 292.

                                     Sincerely,

                                     B. James Fritz

                                     Chief

                                     Carrier Rulings Branch

