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CATEGORY:  Carriers

James D. Harris

Manager Customs Services

CP Rail

Post Office Box 6042

Station A

Montreal, Quebec, Canada H3C 3E4

RE:  Instruments of International Traffic; Containers;

     19 U.S.C. 1322

Dear Mr. Harris:

     This is in response to your facsimile transmission dated

April 3, 1992 (your file no. F-620.06-G) requesting a ruling

regarding a proposed movement of containers.  Our ruling is set

forth below.

FACTS:

     Cast Shipping Lines currently moves empty containers from

Montreal, Quebec, Canada, to locations in the midwest of the

United States for return loading export traffic through the Port

of Detroit by rail and then by vessel from the Port of Montreal.

     There is a proposal to move some of these empty containers

by truck from Montreal to Massena, New York, where they will be

loaded with aluminum ingots destined to Chicago, Illinois, for

distribution to other midwest locations.  These containers would

move from Massena to Montreal by truck and then be railed to

Chicago for further distribution by truck to various consignees.

     The empty containers would then be used for loading export

traffic from various U.S. cities for export through the Port of

Detroit.

ISSUE:

     Whether the proposed movement of containers as described

above constitutes their use as instruments of international

traffic in compliance with section 10.41a(f), Customs

Regulations.
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LAW AND ANALYSIS:

     Section 141.4, Customs Regulations (19 CFR 141.4), provides

that entry as required by title 19, United States Code, section

1484(a) (19 U.S.C. 1484(a)), shall be made of every importation

whether free or dutiable and regardless of value, except for

intangibles and articles specifically exempted by law or

regulations from the requirements for entry.  Since the

containers in question are not within the definition of

intangibles as shown in General Note 4, Harmonized Tariff

Schedule of the United States Annotated (HTSUSA; 19 U.S.C. 1202,

as amended), they are subject to entry and payment of any

applicable duty if not specifically exempted by law and

regulations.

     Instruments of international traffic may be entered without

entry and payment of duty under the provisions of 19 U.S.C. 1322

which provides in pertinent part that:

     Vehicles and other instruments of international traffic, of

     any class specified by the Secretary of the Treasury, shall

     be excepted from the application of the customs laws to

     such extent and subject to such terms and conditions as may

     be prescribed in regulations or instructions of the

     Secretary of the Treasury.  The authority delegated to the

     Secretary by this subsection shall not extend to

     communications satellites and components and parts thereof.

     Regulations have been promulgated by Customs to administer

1322, and they do provide some latitude in the use of

designated instruments of international traffic.  Section

10.41a(f), Customs Regulations (19 CFR 10.41a(f)), provides that

the following are permitted:

     1.  The use of an IIT container at intervening points while

     it is in use between its port of arrival and the destination

     point for its imported cargo.

     2.  The use of an IIT container at intervening points

     between the point of destination for its imported cargo and

     a point where export cargo is to be loaded, or from there to

     its departure port.

     3.  The use of an IIT container at intervening points, which

     arrived in the U.S. empty and is being taken to the point

     where export cargo is to be loaded or from there to its port

     of departure from the U.S.

     All three of these uses are allowed only on condition that

they be reasonably direct and incidental to the efficient and

economical utilization of the IIT container in the course of its

use in international traffic.
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     Upon reviewing the proposal under consideration, we note

that once loaded in Massena and transported to Chicago the

containers would then be subject to "distribution to other

midwest locations."  (see also the reference to "various

consignees")  In addition, the itinerary also includes the empty

containers loading export cargo from "various U.S. cities."  In

view of this lack of specificity as to the route of these

containers once in the U.S. we are unable to conclude that their

use is in fact a valid use in international traffic.

Accordingly, in the absence of evidence to the contrary it is our

position that the proposed movement of the subject containers is

not in compliance with 19 CFR 10.41a(f).

HOLDING:

     The proposed movement of containers as described above does

not constitute their use as instruments of international traffic

and is therefore in violation of 19 CFR 10.41a(f).

                                   Sincerely,

                                   B. James Fritz

                                   Chief

                                   Carrier Rulings Branch

