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Mr. Benjamin H. Flowe, Jr.

Verner, Liipfert, Bernhard,

  McPherson and Hand

901 15th Street

Washington, D.C. 20005-2301

RE:  Coastwise trade; Oil well servicing; Non-self-propelled

     barges; Towing; Merchandise; Passengers; 46 U.S.C. App. 289,

     316(a), and 883

Dear Mr. Flowe:

     Reference is made to your letter of May 1, 1992, in which

you request that we confirm your opinion that certain activities

involving the use of non-coastwise-qualified vessels in

operations either within the territorial waters of the United

States or upon the outer continental shelf, will not violate the

coastwise laws of the United States.

FACTS:

     It is proposed that the corporate owner and operator of

several non-self-propelled barges documented under the laws of

the United States with registry endorsements (non-coastwise-

qualified), bareboat charter several additional such barges for

use as oil and gas well drilling, workover, and service vessels. 

We are informed that "workover" and "service" barges are used as

platforms or transport vessels for work to be performed at a

well.  Such work may consist of removing broken tools from a well

shaft, repairing tools aboard a barge and placing them back in a

well shaft, well cleaning, and well stimulation (the injection of

chemicals into a well in order to stimulate the production of oil

and gas).  Transportation services may include the carriage of

cement, chemicals, and other materials for use in drilling, as

well as crew stores.  It is stated that the only persons

transported aboard the vessels are crew members, with those

persons being housed aboard such vessels themselves. 

Occasionally it may be necessary to move a barge from one job

site to another with its compliment of crew and working

equipment.  It is reported that no shore points are to be

involved in such movements, nor any fixed operating sites on the

water.

ISSUE:

     Whether non-coastwise-qualified barges may be utilized as

workover, service, and transportation vessels in operations

involving offshore oil and gas wells.

LAW AND ANALYSIS:

     The coastwise law pertaining to the transportation of

merchandise, section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended

(41 Stat. 999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

provides that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of forfeiture

          of the merchandise (or a monetary amount up to

          the value thereof as determined by the Secretary

          of the Treasury, or the actual cost of the trans-

          portation, whichever is greater, to be recovered

          from any consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise to be

          transported), between points in the United

          States...embraced within the coastwise laws,           

either directly or via a foreign port, or for

          any part of the transportation, in any other           

vessel than a vessel built in and documented

          under the laws of the United States and owned

          by persons who are citizens of the United         

States... 

     The Act of June 19, 1886, as amended (24 Stat. 81; 46 U.S.C.

App.   289, sometimes called the coastwise passenger law),

provides that:

          No foreign vessel shall transport passengers

          between ports or places in the United States

          either directly or by way of a foreign port,

          under a penalty of $200 for each passenger so

          transported and landed. 

     For your general information, we have consistently

interpreted this prohibition to apply to all vessels except

United States-built, owned, and properly documented vessels (see

46 U.S.C.    12106, 12110, 46 U.S.C. App.   883, and 19 C.F.R.   

4.80). 

     The statute governing towing, title 46, United States Code

Appendix, section 316(a), as amended by the Act of May 19, 1986

(Pub. L. 99-307), prohibits the towing between coastwise points

of any vessel except a vessel in distress, by any but qualified

vessels of the United States.  This restriction extends to

certain territories and possessions of the United States, to

towing between points within the same harbor, and to direct,

indirect, or partial towing operations.

     The coastwise laws generally apply to points in the

territorial sea, defined as the belt, three nautical miles wide,

seaward of the territorial sea baseline, and to points located in

the internal waters, landward of the territorial sea baseline, in

cases where the baseline and the coastline differ.  These laws

have also been interpreted to apply to transportation between

points within a single harbor.  Merchandise, as used in section

883, includes any article, including even materials of no value

(see the amendment to section 883 by the Act of June 7, 1988,

Pub. L. 100-329; 102 Stat. 588). 

     Under Section 4(a) of the Outer Continental Shelf Lands Act

of 1953, as amended (43 U.S.C. 1333(a) (OCSLA)), the laws of the

United States are extended to the subsoil and seabed of the Outer

Continental Shelf and to all artificial islands, and all

installations and other devices permanently or temporarily

attached to the seabed, which may be erected thereon for the

purpose of exploring for, developing, or producing resources

therefrom to the same extent as if the Outer Continental Shelf

were an area of exclusive Federal jurisdiction located within a

State.  The provisions for dutiability of merchandise, as well as

the coastwise and other navigation laws, apply to production 

platforms.  C.S.D. 83-52.

     Not included within the general meaning of merchandise is

the equipment of a vessel which will be used by that vessel. 

Such materials have been defined as articles, "...necessary and

appropriate for the navigation, operation or maintenance of the

vessel and for the comfort and safety of the persons on board."

(Treasury Decision 49815(4), March 13, 1939).  Customs has

specifically ruled that, "Vessel equipment placed aboard a vessel

at one United States port may be removed from the vessel at

another United States port at a later date without violation of

the coastwise laws." (Customs Ruling Letter 102945, November 8,

1978).  

     For the purposes of the coastwise laws, the term "passenger"

is defined in section 4.50 (b), Customs Regulations (19 CFR 4.50

(b)), as "...any person carried on a vessel who is not connected

with the operation of such vessel, her navigation, ownership, or

business."  Vessel crew members are not considered passengers.

     In view of the fact that the vessels in question will have

aboard only necessary equipment and crew members during their

movements, we have determined that no coastwise laws will be

violated in the course of the proposed vessel voyages.  Further,

to the extent that the vessels will be towed between coastwise

points and points on the high seas overlying the Outer

Continental Shelf at which no surface structure exists, the

towing statute will impose no impediment.  It should be noted,

however, that the barges themselves will become coastwise points

once attached to the seabed, and any further movements of

equipment and personnel from a coastwise point to a well site

must be accomplished by use of coastwise qualified vessels.   

HOLDING:

     Following a thorough review of the facts and analysis of the

relevant law and precedents, we have determined, in accord with

the information set forth in the Law and Analysis section of this

ruling letter, the proposed operation does not violate any of the

coastwise laws administered by the Customs Service.

                              Sincerely,

                              B. James Fritz

                              Chief

                              Carrier Rulings Branch




