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                        December 14, 1992

VES-13-18 CO:R:IT:C  112394 GFM

CATEGORY:  Carriers

Chief, Technical Branch

Commercial Operations Division

Pacific Region

One World Trade Center

Long Beach CA  90731

RE:  Vessel Repair; Casualty; Stevedore Negligence; Evidentiary

     Requirements; Coast Guard Documentation; Seaworthiness; 

     SEA-LAND EXPLORER; Application; Entry No. C27-0067825-6; 

     19 U.S.C.   1466(d)(1); 19 C.F.R.   4.14. 

Dear Sir:

     This letter is in response to your memorandum of July 22, 

1992, which forwards for our review the above referenced

application for relief from the assessment of vessel repair

duties.

FACTS:

     The subject vessel, the SEA-LAND EXPLORER, is a U.S.-flag

vessel owned and operated by Sea-Land Services, Inc.  On April

10-11, 1992, while docked at Kaohsuing, Taiwan, the vessel

undertook foreign repairs to the #7B hatch and #7B hatch coaming

which allegedly resulted from stevedore negligence said to have

occurred while the vessel undertook cargo operations in Naha,

Japan.  On June 23, 1992, an application for relief was filed

requesting remission for the above mentioned repairs as well as

charges for a damage survey conducted by the American Bureau of

Shipping (ABS).  Our findings are set forth below.

ISSUE:  

     Whether sufficient evidence is presented to establish that

the subject repairs were necessary to insure the vessel's safety

and seaworthiness thus warranting remission pursuant to 19 U.S.C.

  1466(d)(1).

LAW AND ANALYSIS:

     Title 19, United States Code, section 1466(a), provides in

pertinent part for payment of duty in the amount of 50 percent ad

valorem on the cost of foreign repairs to vessels documented

under the laws of the United States to engage in the foreign or

coastwise trade, or vessels intended to be employed in such

trade.

     Paragraph (1), subsection (d) of section 1466 provides that

duty may also be remitted if good and sufficient evidence is

furnished establishing that the vessel was compelled by stress of

weather or other casualty to put into a foreign port to make

repairs to secure the safety and seaworthiness of the vessel to

enable her to reach her port of destination.  It is Customs

position that "port of destination" means a port in the United

States.

     The statute thus establishes a three-part test which must be

satisfied in order to qualify for remission under the subsection,

these being:

     1.   The establishment of a casualty occurrence.

     2.   The establishment of unsafe and unseaworthy conditions.

     3.   The inability to reach the port of destination without

          obtaining foreign repairs.

     In addition, if the above requirements are satisfied by

acceptable evidence, the remission is restricted to the cost of

the minimal repairs necessary to enable the vessel to reach her

port of destination.  Repair costs beyond that minimal amount are

not subject to remission.  

     Regarding the establishment of a casualty, the term, as it

is used in the statute, has been interpreted as something, like

stress of weather, which comes with unexpected force or violence,

such as fire, or spontaneous explosion of such dimensions as to

be immediately obvious to ship's personnel, or collision (Dollar

Steamship Lines, Inc. v. United States, 5 Cust. Ct. 28-29, C.D.

362 (1940)).  In this sense, a "casualty" arises from an

identifiable event of some sort.  In the absence of evidence of

such a casualty event, we must consider the repair to have been

necessitated by normal wear and tear (Headquarters Ruling Letter

106159, September 8, 1983).

     In order to properly document such a casualty occurrence,

Customs Regulations require that certain supporting evidence be

submitted with the application for relief for damages resulting

from stress of weather.  This evidence includes, but is not

limited to, photocopies of the relevant parts of the vessel's

logs, certification of any claimed casualty by the master or

other responsible vessel officer with personal knowledge of the

facts, and a certification by the master that the repairs were

necessary for the safety and seaworthiness of the vessel to

enable her to reach her port of destination in the United States

(19 C.F.R.    4.14(d)(1)(iii)(D)-(F) see, Headquarters Ruling

Letters 106461, 105669).

     With regard to stevedore negligence, the Customs Service has

previously ruled that where parts of vessels are damaged by the

negligence of stevedores, repairs to such parts are considered to

be necessitated by a casualty and are entitled to remission

provided there is no evidence showing lack of maintenance or wear

and tear. (C.I.E. 1161/62, Headquarters Ruling Letters 105811,

105813, 105788, 111572).

     In the present case, no supporting evidence to sustain a

casualty claim is submitted.  The only documents which mention

the alleged casualty consist of the application letter, the

vessel repair entry and the ABS damage survey report. 

Accordingly, as the applicant has not provided the requisite

proof that a casualty occurred.

     With regard to the remaining requirements, the establishment

of the safety and seaworthiness of the vessel and the vessel's

ability to reach its port of destination, the United States Coast

Guard (USCG) is the controlling agency that determines questions

of a vessel's fitness to proceed.  The procedure by which the

USCG renders such a determination is set forth in sections 2.01-

15 and 31.10-25, USCG Regulations (46 C.F.R    2.10-15, 31.10-

25).  The former states that a vessel may not proceed from one

port to another for repairs unless prior authorization is

obtained from the USCG Officer in Charge, Marine Inspection

(OCMI) either through the issuance of a USCG "Permit to Proceed

to Another Port for Repairs" (CG-948) or a CG-835 which would

specify the restrictions on, and duration of, any voyage

undertaken prior to obtaining permanent repairs.  The latter

states that with respect to tank vessels, "No extensive repairs

to the hull or machinery which affect the safety of a vessel

shall be made without the knowledge of the Officer-In-Charge,

Marine Inspection."  

     The standard of proof necessary to establish "safety and

seaworthiness" is set forth in Headquarters Ruling Letter 112060

GEV.  That ruling established the clear rule that where a vessel

which is damaged foreign proceeds between two foreign locations

in a state of disrepair prior to being repaired foreign, and

subsequently sails to its U.S. port of destination,

notwithstanding any established practice of verbally reporting

foreign casualties to the USCG and that agency's subsequent

verbal instructions in response thereto, remission pursuant to 

19 U.S.C.   1466(d)(1) will not be granted in the absence of

documentary evidence that the casualty occurrence was timely

reported to the USCG and that agency permitted the vessel to

proceed between two foreign locations in a damaged condition. 

The mere submission of a USCG Report of Marine Accident, Injury

or Death (CG-2692), without accompanying documentation from the

appropriate USCG OCMI (New York or Honolulu) authorizing the

vessel to proceed in a damaged condition, will not suffice for

granting remission pursuant to 19 U.S.C.   1466(d)(1). 

     Again, with regard to the present case, no such documentary

evidence is presented.  As stated previously, the only documents

which mention circumstances relating to the alleged casualty are

the vessel repair entry, the application request, and the ABS

damage survey report.  As none of these documents is sufficient

to establish the safety and seaworthiness of the vessel in

accordance with established authority, remission pursuant to 

19 U.S.C.   1466(d)(1) cannot be granted.

HOLDING:

     As the evidence provided is insufficient to prove either

that a casualty occurrence existed or that the vessel was unsafe

and unseaworthy and thus unable to proceed to its port of

destination, remission pursuant to 19 U.S.C.   1466(d)(1) cannot

be granted.

                                        Sincerely,

                                        Acting Chief

                                        Carrier Rulings Branch




