                            HQ 223354

                        January 27, 1992

TRA-6/WAR-2-01/BON-1-02

CO:R:C:E  223354  DHS

CATEGORY: BONDS

District Director of Customs

Wilmington, NC 28401

RE:  Internal Advice; File - ENF 4-DD:FPF ah,

     x 91-1512-20150; Formal Receipt of Cargo  

Dear Sir:

     This is in reference to your memorandum dated July 26, 1991,

inquiring about the procedure for satisfying the "formal receipt"

requirement under 19 CFR 19.44(a).  

FACTS:

     On March 4, 1991, upon arrival at JFK Airport the

merchandise in question, consolidated in an airfreight container,

was transported under a Transportation Entry Bond, by

Transcontinental Freight Systems (TFS), to the District Director

of Customs in Charlotte, North Carolina.  Four airfreight

containers including the one in question were delivered by TFS to

a container freight station (CFS) operated by American EMO Trans,

Inc. (EMO).  The warehouse manager for EMO, acknowledged the

receipt of the merchandise by signing the bill of lading.  No

other documentary evidence of the receipt of the merchandise is

maintained by the CFS.  On March 7, 1991, the merchandise was

released from the CFS operator, by one of its agents, for

delivery to the consignee, prior to obtaining a proper release

from the district director of Customs. 

     A Notice of Redelivery (CF 4647) was sent to the consignee

on March 22, 1991.  The consignee failed to redeliver the

merchandise. 

     A liquidated damages case was issued by your office to EMO

for violation of 19 CFR 19.44 and 19 CFR 113.63 for improper

release to the consignee. 

     The protestant, CFS operator, contends that the bonded

carrier remains liable under its bond for the improper delivery

of the merchandise to the consignee since EMO, the CFS operator,

never formally receipted for the merchandise by placing its

signature on the application to transfer.

     Your office asserts that the signature of the employee, as

an authorized agent of the CFS, on the bill of lading is

sufficient to satisfy the "formal receipt" requirement.

ISSUE:

     Is a signature of an authorized agent of a container freight

station on a bill of lading sufficient to satisfy the "formal

receipt" requirement under 19 CFR 19.44(a)?

LAW AND ANALYSIS:

     A container station is a secured area within the United

States into which containers of merchandise may be moved for the

purpose of opening the containers and delivering the contents

before any entry is filed with Customs or duty is paid.  A

container station is important because it serves as a central

location for processing containerized merchandise which otherwise

may not be handled timely at the dock, wharf, pier or bonded

carrier's terminal.

     Over the years, Customs has revised procedures to

accommodate the changing environment and demands resulting from

an increased flow of merchandise and pressures to facilitate

movement at the port of entry.  For example, T.D. 71-39,

prescribed security measures for the protection of cargo in

unlading areas.  Proof of compliance with these measures was a

prerequisite for a carrier to obtain a permit to unlade.  T.D.

72-68 made these security provisions applicable to independent

container station operators.  Finally, T.D. 82-135 amended

sections 19.40 through 19.49 of the Customs Regulations (19 CFR

19.40 - 19.49) relating to container stations, to provide that

bonded carriers may transport containerized cargo in-bond to

container stations at ports of destination.  Prior to this T.D.,

the use of container stations was restricted to facilities within

the port of arrival. 

     Along with this progression, a carrier's liability has

become more finite.  Under the prior regulations the importing

carrier remained jointly and severally liable with the container

station operator for the proper delivery of the merchandise until

Customs authorized the carrier to make delivery to the consignee

or the next carrier in accordance with Subpart A of Part 158,

Customs Regulations (19 CFR Part 158).  Upon the enactment of

T.D. 82-135, the carrier's obligations terminate upon the formal

receipt by the container station operator.

     The specific language establishing this transfer of

responsibility can be found in 19 CFR 19.44(a).  This section

provides that an importing carrier shall remain liable under the

terms of its bond for the proper safekeeping and delivery of the

merchandise until it is formally receipted for by the container

station operator, if the merchandise is transferred directly to a

container station from an importing carrier. (emphasis added)

     The basic custodial bond conditions required of a container

freight station and a carrier transporting unentered merchandise

from port to port are provided for under 19 CFR 113.63.  Under 19

CFR 113.63(a)(4) a container station authorized under the Customs

Regulations is to comply with all regulations regarding the

receipt, carriage, safekeeping, and disposition of the

merchandise.  Additionally, the CFS is to report promptly to

Customs each arrival of a container and its merchandise by

delivery of the manifest and the application for transfer, or by

other approved notice.  By 19 CFR 113.63(b), the responsibility

of the carrier is established to receive, keep safe, report the

arrival of the merchandise by delivering the manifest or other

approved notice, and dispose of the merchandise in compliance

with the Customs Regulations.  General provisions applicable to

carriers are imposed in 19 CFR 18.1(a)(1) and 18.2.

     An application for the transfer of merchandise, as displayed

in 19 CFR 19.42, may be utilized by a container station operator

to transfer the container intact to the station.  This

application lists the carrier's name, the date of arrival at the

pier and at the container station, an abstract of the carrier's

manifest covering the containers by bill of lading number, marks,

numbers, contents, consignee and the signatures of the agent of

the importing carrier and the authorized agent of the container

station.  

     A bill of lading is an instrument in writing, signed by a

carrier or his agent, describing the freight, stating the name of

the consignor, the terms of the contract for the carriage, and

stipulating that the freight will be delivered to a specified

person at a specified place.  Black's Law Dictionary (rev. 4th

ed. 1968).  It functions as a receipt acknowledging the

possession of specified property, and a contract to carry and

deliver.  Pollard v. Rinton, 105 U.S. 7, 26 L.Ed. 998; Cobb v.

Brown, 193 F. 958, 113 C.C.A. 586; Arman v. Dover and Southbound

R. Co., 179 N.C. 310, 102 S.E. 392.  Liability for goods

commences upon receipt by the carrier and is discharged by

delivery and acceptance of the succeeding carrier (Inland

Waterways Corporation v. Standard Commercial Tobacco Co., 65 F.2d

715) or container freight station.

     For the purpose of identifying the goods and establishing

receipt by the CFS the bill of lading is adequate.  Once the

signature of the warehouse manager of EMO was applied to the bill

of lading as an acknowledgement that the merchandise had arrived

at the CFS and possession of the merchandise had been

transferred, the "formal receipt" requirement in 19 CFR 19.44(a)

was fulfilled.  TFS, the bonded carrier, was absolved of its duty

of safekeeping the merchandise from that point forward and EMO's

responsibilities under its bond commenced. 

HOLDING:

     Based upon the foregoing, the signature of an authorized

agent of a container freight station placed upon a bill of lading

after the merchandise has been delivered and transferred to the

container freight station fulfills the "formal receipt"

requirement in 19 CFR 19.44(a).  

                              Sincerely,

                              John Durant, Director,




