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CATEGORY:  Entry/Liquidation

Assistant District Director

Commercial Operations Division

U. S. Customs Service

Champlain, New York 12919

RE:  Use of Temporary Importation Bonds (TIB's) for Merchandise

     subject to Countervailing or Antidumping Duty

Dear Sir:

     In your letter of October 7, 1991, you requested our advice

with regard to TIB entries of merchandise subject to

countervailing or antidumping duty.  Our advice follows.

FACTS:

     You state that recently a Customs broker attempted to file a

TIB entry on merchandise subject to countervailing duty.  Citing

Treasury Decision 54802(54), your office took the position that a

TIB is a consumption entry and, therefore, in addition to a bond

for double the duty due, a cash deposit was also required for the

countervailing duty.  You state that it is the position of your

office that upon exportation of the article, the bond for the

duty would be cancelled but that the cash deposit would be held

until resolution of the countervailing duty case, at which time

they would be finalized, increased, or decreased.

     With your letter, you enclosed a copy of a letter from a law

firm stating that it represents a Customs broker (apparently the

broker referred to above).  In this letter, it is contended that

merchandise subject to dumping duties or countervailing duties

may be admitted under a TIB without the payment of the dumping

duties or countervailing duties and that they (the dumping duties

or countervailing duties) should be included in the bond.

ISSUE:

     Are TIB entries of merchandise subject to countervailing or

antidumping duty considered consumption entries?

LAW AND ANALYSIS:

     Subchapter XIII, Chapter 98, HTSUSA, provides for the

admission of certain articles temporarily free of duty under bond

(i.e., TIB's).  The Customs Regulations pertaining to TIB's are

found in 19 CFR 10.31 - 10.40.  Under 19 CFR 10.31(f), unless

otherwise provided, a bond is required for a TIB entry in an

amount equal to double the duties which it is estimated would

accrue "... had all the articles covered by the entry been

entered under an ordinary consumption entry."  Under 19 CFR

10.31(h), after the entry and bond for a TIB entry have been

accepted, the merchandise may be released to the importer but

"[t]he entry shall not be liquidated as the transaction does not

involve liquidated duties."  Cancellation of a TIB bond is

provided for in 19 CFR 10.39.  Failure to export or destroy

merchandise admitted under a TIB results in a demand for the

payment of liquidated damages equal to double the estimated

duties applicable to the entry (unless the bond was for a lesser

amount) (19 CFR 10.39(d)(1)).

     Customs has consistently held that a TIB entry is not an

entry for consumption.  See 19 CFR 141.0a(f), defining "entered

for consumption" and 19 CFR 10.31(f), quoted above, which clearly

distinguishes between a TIB entry and "an ordinary consumption

entry"; note also that a TIB entry is not liquidated (19 CFR

10.31(h) cited above, see also 19 CFR 159.2).  Court decisions

interpreting the term entry for consumption support this position

(see A. W. Fenton Co., Inc. v. United States, 55 CCPA 54, C.A.D.

933 (1968); Excel Shipping Corp. v. United States, 44 Cust. Ct.

55, C.D. 2153 (1960); Korlis, Ltd. v. United States, 56 Cust. Ct.

365, 367, C.D. 2660 (1966), in which merchandise entered for

consumption is described as that "which goes immediately into the

commerce of the United States, as distinguished from merchandise

entered for storage in a warehouse, for exhibition, for

transportation, etc.").

     An exception to the above is that TIB entries are considered

to be consumption entries for purposes of administering quotas

(see Treasury Decisions (T.D.'s) 54802(53) and 54802(54) and

ruling 306885, dated June 29, 1979).  The rationale for so

deeming TIB entries to be consumption entries for purposes of

administering quotas is that to rule otherwise could allow the

circumvention of the quota laws (i.e., otherwise merchandise

subject to quota for which no visa could be obtained could be

entered under a TIB entry and, if consumed in the United States,

subject only to liquidated damages).

     The provisions of the countervailing duty law and the

antidumping law are applicable to merchandise "entered, or

withdrawn from warehouse, for consumption" (see 19 U.S.C.

1671b(d)(1), 1671b(e)(2), 1671c(d)(3), 1671d(c)(4)(B),

1671d(c)(4)(C), 1671e(a)(1), 1671e(b)(2), 1671f(a), 1671f(b), and

1671h; 19 U.S.C. 1673b(d)(1), 1673b(e)(2), 1673c(i)(1)(A)(ii),

1673d(c)(4)(B), 1674d(c)(4)(C), 1673e(a)(1)(A), 1673e(b)2),

1673e(c)(1)(C), 1673f(a), 1673f(b), and 1673g(a); 19 U.S.C.

1675(c) and 1675(e); see also 19 U.S.C. 1516a(c)(1), 1516a(e)(1),

and 1516a(g)(5)(B); see also ruling 550990 dated September 21,

1977).  Therefore, antidumping duty and countervailing duty would

not be applicable to TIB entries unless the latter were

"considered" to be consumption entries, as is done for purposes

of administering quotas.  However, the rationale for considering

TIB entries to be consumption entries for purposes of administer-

ing quotas does not exist with regard to the countervailing duty

law and the antidumping law.  In the case of these laws, the TIB

bond may be set in an amount to take into account countervailing

or antidumping duties in order to protect the revenue (see 19 CFR

10.31(f)).  As stated in the letter which you enclosed with your

request for advice, we have so held in the past with regard to

antidumping duties (see memorandum 201949 dated September 26,

1974, and ruling 208418 dated November 14, 1977).

     We have consulted with the Office of Trade Operations, in

the Office of Commercial Operations, about this matter.  By copy

of this ruling, we are alerting that Office to the possibility

that guidelines may be necessary on the sufficiency of TIB bonds

covering TIB entries of merchandise subject to countervailing or

antidumping duty.  We understand that the Office of Trade

Operations may be considering the requirement for a single entry

bond in such situations.

HOLDING:

     TIB entries of merchandise subject to countervailing or

antidumping duty are not consumption entries.  In the case of

such TIB entries, the TIB bond should be set in an amount to take

into account countervailing or antidumping duty in order to

protect the revenue.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director




