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CATEGORY:  Entry/Liquidation

A.H. Dodeman

President

Margus Co., Inc.

P.O. Box 6126

Bridgewater, NJ  08807

RE:  International cable laid under the territorial waters of the

United States and brought, or not brought, on shore in the United

States; cable first imported then laid under U.S. territorial

waters between points in the United States; 19 U.S.C. 1322; 19

C.F.R. 10.41(f)

Dear Mr./Ms. Dodeman:

     This responds to your letter of December 27, 1991,

requesting a ruling regarding the dutiability of undersea cable

laid between points in the United States through both United

States territorial waters and international waters.  We have

reviewed the matter and our response follows.

FACTS:

     We understand that fiber optic cable manufactured in Japan

will be shipped to the United States to be transferred onto a

cable laying vessel and laid under the sea between Carona del Mar

and North Torey Pines, California.  The cable route will follow a

generally westward course from the California coast through U.S.

territorial waters to a point off the coast at which it will turn

generally southward, continuing through U.S. territorial waters;

at approximately half the distance to the southern landing point,

the cable route will enter international waters, still continuing

in a generally southern direction; at a certain point, the cable

route will turn generally eastward toward shore, reentering U.S.

territorial waters; the cable will then come ashore at the

southern landing point.  Thus, the cable will connect the two

California points and will lie under both U.S. and international

waters.  Although distances were not specified, from the map

attached to your letter, it appears that the cable route will be

laid primarily through and under U.S. territorial waters, with

comparatively little of the entire distance laid through and

under international waters.  That part of the route within

international waters runs generally parallel to the U.S. waters 

boundary and appears to lie only a short distance from it.

     You requested a ruling regarding an interpretation of the

duty exemption for international cable provided in section

10.41(f) of the Customs Regulations (19 C.F.R. 10.41(f)).

ISSUE:

     On the above facts, does the duty exemption for

international cable apply; if so, what is the proper duty

application?

LAW AND ANALYSIS:

     Under 19 U.S.C. 1322(a) (Title 19, United States Code),

"[v]ehicles and other instruments of international traffic, of

any class specified by the Secretary of the Treasury, shall be

excepted from the application of the customs laws to such extent

and subject to such terms and conditions as may be prescribed in

regulations or instructions of the Secretary."  (Emphasis

supplied.)  Under section 10.41(f) of the Customs Regulations,

the following applies to undersea international cable:

          International cables laid under the

          territorial waters of the United States but

          not brought on shore in the United States

          shall be admitted without entry or the

          payment of duty.  With respect to

          international cables laid under the

          territorial waters of the United States but

          brought on shore in the United States, only

          that part of the cable in the United States

          between the point of entry into the

          territorial waters of the United States and

          the first point of support on land in the

          United States shall be admitted without the

          payment of duty.

     Clearly, neither sentence of the above regulation applies to

the instant case.  On the facts here, we have merchandise,

undersea cable, that is imported into the United States for the

purpose of being used in the United States to make a

telecommunications connection between two points in the United

States.  After importation, the cable is loaded onto a cable

laying vessel and laid under and through U.S. territorial waters

from point in the United States to point in the United States. 

The first part of the above regulation pertains to situations

where undersea cable is laid between two points, neither of which

is in the United States, where some part of the cable route

traverses the U.S. territorial waters boundary, thus resulting in

the cable entering United States territory without being brought

on shore.  In such an instance, the regulation exempts from entry

and payment of duty that part of the cable that enters U.S.

territory.  The second part of the above regulation pertains to

situations where undersea cable is laid between some point

outside U.S. territory and a point on shore in the United States. 

In that instance the entry and duty exemption applies to that

part of the cable lying between the U.S. waters boundary and the

point at which the cable comes ashore.  Duty is payable on the

cable lying between the latter point and its remaining length.

     The fact that some of the cable, in the instant case, passes

through a segment of international waters is irrelevant.  In

fact, a view of the map might suggest that it is unnecessary,

since the cable route runs for a relatively short distance

parallel to, and just outside of, the U.S. waters boundary.  Even

if it is necessary, for reasons unapparent, it has no affect on

the dutiability of the cable.  The cable is first imported into

the United States to clearly be joined to the commerce of the

United States.  Thus, the regulatory entry and duty exemption is

inapplicable.

HOLDING:

     The entry and duty exemption for international undersea

cable, provided under section 10.41(f) of the Customs

Regulations, does not apply to cable that is first imported into

the United States and then laid between points in the United

States under and through both international and U.S. territorial

waters.

     If you have any additional questions regarding this or any

Customs matter, please contact this office.

                               Sincerely,

                               John Durant, Director

                               Commercial Rulings Division




