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Stan Langham

JAMES A. GREEN JR & CO.

1311 Minnesota AVenue

Kansas City, Kansas  66102

RE:  Theoretical transfer from one bonded smelting and refining

warehouse to another; withdrawal for exportation credited to

another bonded smelting and refining warehouse; 19 U.S.C.

1312(b)(1); 19 U.S.C. 1312(b)(5); 19 C.F.R. 19.23; and 19 C.F.R.

19.24

Dear Mr. Langham:

     This responds to your letter of February 7, 1992, concerning

generally the withdrawal and exportation of bonded materials from

a smelting and/or refining warehouse.  We have reviewed your

submission and our response follows.

FACTS:

     We understand the facts as follows:  Company XYZ, which

operates a bonded smelting and/or refining warehouse, or class 7

warehouse, wishes to purchase domestic smelted material from

another warehouse that is not a class 7 warehouse and (to) have

that domestic smelted material shipped to the west coast for

exportation to a foreign buyer.  That domestic smelted material

will be placed on the bonded premises of the steamship company or

the port authority, whichever is applicable, located on the west

coast at the port of exportation.  (Transportation costs from the

non-bonded warehouse are considerably less than would be required

for shipment from Company XYZ to the west coast.)  Meanwhile,

Company XYZ proposes to file a CF 7512 for withdrawal for

transportation at the local Customs office, thereby effecting a

theoretical transfer from its class 7 facility to the bonded

premises of the steamship company.  The domestic material shipped

there from the non-bonded warehouse will be the domestic material

in like form on hand to satisfy the transferred bond charge.  The

withdrawal for transportation will be canceled by the filing of a

CF 7512 for exportation at the port of exportation.  In this way,

bonded material in the class 7 warehouse is transferred to the

west coast for export, and shipment of the non-bonded domestic

material from the non-bonded warehouse to the west coast is 

accomplished at less cost to Company XYZ.  Also, bonded material

at Company XYZ's class 7 warehouse that was theoretically

transferred to the west coast becomes unbonded material; thus,

when it is withdrawn from the warehouse for domestic sale, no

duties need be paid.

     You set forth the foregoing scenario as a proposal.  You

identify as an impediment to this proposed transaction Customs

interpretation of section 19.24 of the Customs Regulations, 19

C.F.R. 19.24, which is, fundamentally, that merchandise

theoretically transferred from a class 7 warehouse must be

transferred to another class 7 warehouse.  Contrarily, you state

that the regulation should be interpreted to allow a transfer to

any bonded facility where there is a sufficient quantity of like

material on hand to satisfy the transferred bond charge.  You

point out that the regulation refers to transfers to other ports

or plants and does not specify that transfer to a bonded class 7

warehouse is required.

ISSUE:

     Does Customs Regulation 19.24, 19 C.F.R. 19.24, permit the

theoretical transfer from a bonded smelting and/or refining

warehouse to a bonded facility that is not a smelting and/or

refining warehouse?

LAW AND ANALYSIS:

     Under 19 U.S.C. 1312(a), metal-bearing materials may be

admitted, duty-free, into a smelting and/or refining bonded

warehouse, there to be smelted, refined or both.  Upon admission

of such metal-bearing materials into the class 7 warehouse, the

bond is charged with a sum equal in amount to the duties that

would be payable if such materials were entered for consumption.

     Under 19 U.S.C. 1312(b), charges made against the bond in

accordance with section 1312(a) can be cancelled.  Under section

1312(b)(5), bond charges can be cancelled upon the transfer of

bond charges, without the physical transfer of material, from one

class 7 warehouse to another class 7 warehouse.  This is the

"theoretical transfer."  The bond charge is transferred, not the

material.  The statute is explicit:

          (b)  The several charges against such bond

          may be canceled in whole or in part - 

             (5) upon the transfer to another bonded

          smelting or refining warehouse without

          physical shipment of metal of bond charges

          representing a quantity of dutiable metal

          contained in imported metal-bearing materials

          less wastage . . . provided there is on hand

          at the warehouse to which the transfer is

          made sufficient like metal in any form to

          satisfy the transferred bond charges.

          (Emphasis added.)

     The language of the statute, as above, is plain and

unequivocal.  A theoretical transfer must be made from a class 7

warehouse to a class 7 warehouse.  This is made still plainer

upon examination of the statute.  Subsections 1312(b)(3), (4),

and (5) pertain to transfers from one warehouse to another

(theoretical and physical).  Subsections 1312(b)(3) and (5)

explicitly provide for transfer to other smelting or refining

warehouses, while subsection 1312(b)(4) explicitly provides for

transfers to "a bonded customs warehouse other than a bonded

smelting or refining warehouse."  The latter quoted language

clearly indicates that where the statute is intended to refer to

a bonded warehouse other than a class 7 warehouse, it will so

state in clear and certain terms.  Thus, where the statute

specifically refers to a smelting or refining warehouse, it is

intended to apply only to such a warehouse.  The plain and

unequivocal language of the statute is to permit transfers to

only smelting or refining warehouses, in some cases, and to other

than smelting or refining warehouses in other cases.  Theoretical

transfers under section 1312(b)(5) are allowed only for transfers

from one class 7 warehouse to another class 7 warehouse.

     This being the statutory mandate - that theoretical

transfers apply only to class 7 warehouses - Customs is without

authority to apply it otherwise.  Only Congress can amend the

law.  The regulation promulgated by Customs, 19 C.F.R. 19.24,

implements subsection 1312(b)(5) and is applied in a manner

consistent with the statutory provision.  Although the language

of the regulation is not explicit in pertinent respect, the

procedure therein described applies only to theoretical transfers

from one class 7 warehouse to another class 7 warehouse.

     Consequently, your proposal that a theoretical transfer can

be accomplished between a class 7 warehouse and some other bonded

premises is contrary to law, and Customs is without authority to

authorize it.  This means that the theoretical transfer you

propose from Company XYZ's bonded class 7 warehouse to the bonded

premises of the steamship company on the west coast is not

permissible under the law.  Nor would a theoretical transfer from

Company XYZ's class 7 warehouse to the non-bonded warehouse from

which the domestic material is shipped to the west coast be

permitted.

     Examining the provisions of 19 U.S.C. 1312(b), we recognize

only three ways to cancel bond charges at a class 7 warehouse: 1)

by withdrawal and exportation of bonded material from the

warehouse; 2) by payment of duties respecting bonded material in

the warehouse; and 3) by the transfers authorized under

subsections 1312(b)(3),(4), and (5), the former two being

physical transfers of bonded material and the latter one being

the theoretical transfer, or the transfer of bond charges without

physical transfer.  Unfortunately, none of these provisions would

be effective to accomplish your client's intentions.

     Finally, you proposed that the transaction you described

could be accomplished by combining the procedures provided in the

regulation pertaining to theoretical transfers with the

procedures provided in the regulation pertaining to cross

crediting withdrawals for export from a class 7 warehouse at one

port to a class 7 warehouse at another port.  The foregoing

analysis demonstrates sufficiently that the proposed transaction

is not possible.  However, we wish to note that these regulations

cannot be combined in the way you propose, since each one

implements a separate and distinct provision of the statute: 19

C.F.R. 19.24 implements 19 U.S.C. 1312(b)(5) and 19 C.F.R. 19.23

implements 19 U.S.C. 1312(b)(1).  Since the statutory provisions

are separate and distinct, the regulatory provisions are separate

and distinct, each applying to different situations.  Without

combining the statutory provisions through the amendment process,

the regulatory provisions cannot be combined.  Again, only

Congress can amend the law; Customs is without authority to do

so.

HOLDING:

     Customs Regulation 19.24, 19 C.F.R. 19.24, implements 19

U.S.C. 1312(b)(5) pertaining to theoretical transfer of bond

charges from one bonded smelting and/or refining warehouse to

another.  The statute is explicit in providing that transfer must

be from a class 7 warehouse to another class 7 warehouse. 

Consequently, the regulation must be applied accordingly.  It

does not permit theoretical transfer to a bonded premises other

than a class 7 warehouse.

     If you have any further questions regarding this letter or

any customs business, please contact this office.

                               Sincerely,

                               John Durant, Director

                               Commercial Rulings Division




